Add new testimonial 

Vivienne Schenk

Hoogstedelaan 79
Arnhem Nederland , 6812 DM
Nederland
0621391085
contact@mamaharten.nl
https://svivienne.wixsite.com/website

Review

Ik heb de aanloop naar de bevalling toe als enorm prettig ervaren. Spanning rondom de bevalling waren bij mij nogal aanwezig. Door de gesprekken met Vivienne is dit enorm afgenomen. Ik ging vol vertrouwen de bevalling tegemoed. Tijdens de bevalling is Vivienne een enorme steun geweest. Het was een rustige thuis bevalling waarbij ik gebruik maakte van de woorden die Vivienne uitsprak, en de hulpmiddelen die zij meebracht. Ik raad iedereen een Doula aan!

Review

Vivienne heeft mij geholpen vertrouwen en rust te hebben in aanloop naar en tijdens mijn bevalling. Ik ben in het ziekenhuis bevallen. Vivienne is een lieve, zorgzame vrouw die erg goed heeft geluisterd naar hoe ik geholpen wilde worden. Een aanrader om voor deze topper te kiezen!

Review

Na twee traumatische bevallingen, hebben wij besloten een doula te nemen. Vivienne (en Mandy) is een spontane en meelevende vrouw die je tijdens de zwangerschap al met een paar sessies zoveel mogelijk voorbereid op de daadwerkelijke bevalling en ook in het bezit van een aantal hulpstukken die eventueel een bijdrage zou kunnen leveren. Ze is tijdens de bevalling de rust zelve en ook prettig dat er nog (een vast) iemand bij was die onze geboorteplan in de gaten hield en mijn vriend/man dus alleen op mij en de baby kon richten. Daarna maakte ze ook nog een mooie samenvatting van de bevalling als aandenken. Het kost wel wat maar een prettige(re) bevalling is veel meer waard in het leven dan geld. Ik kan nu genieten van mijn derde en laatste kindje. Dank je wel

Review

Vivienne is op een warme zondag de hele dag bij ons thuis geweest om ons een bijzondere dag mee te geven. We hadden een privé cursus Hypnobirthing aangevraagd, waar we tot op de dag van vandaag nog veel van leren en profijt van hebben. Mijn partner heeft krachtige tools aangereikt gekregen om mij te kunnen ondersteunen tijdens de bevalling. Voor hem prettig dat hij van tastbare praktische en ook emotionele betekenis kan zijn.
Het was zo vanzelfsprekend en easy om haar de hele dag in ons huis om ons heen te hebben, wat vooral te danken is aan haar persoonlijkheid.
Zelfs onze hond was zo tevreden tijdens de cursus, waardoor hij het gros van de dag slapend bij ons heeft gelegen in volledige ontspanning. We hebben gelachen, gehuild (ik dan) en serieus geoefend. Het was een waardevolle dag, waardoor we de bevalling met nog meer vertrouwen tegemoet gaan. Dank je wel!!

Review

28 weken zwanger was ik toen mijn vriend op internet las over het bestaan van de doula. We hadden er nog nooit van gehoord maar nadat we er wat over hadden gelezen leek het ons ontzettend fijn om iemand met verstand van ‘zaken’ 24/7 paraat te hebben. De eerste is met een keizersnee geboren in 2016, daardoor was ik nu medisch en moest ik in het ziekenhuis bevallen, hoe fijn is het dan als je een vertrouwt iemand erbij hebt. De kennismaking met Vivienne volgde snel en dat klikte super goed, ook met Mandy was dat heel fijn :) Dankzij hun kon ik vol vertrouwen mijn bevalling in gaan! 22 februari is ons zoontje geboren, ik kijk er heel goed op terug, Mandy was een enorme steun voor ons! Voor iedereen die zwanger is en nog twijfelt over de hulp van een doula: deze meiden zijn echt goud waard! :)

Review

Wij hadden voor deze zwangerschap nog nooit van “een Doula” gehoord, maar toen we er toevallig een artikel over lazen, waren wij meteen benieuwd. Mijn vorige bevalling was allesbehalve rooskleurig en we wilden het dit keer anders aanpakken zodat dingen ons niet meer zo zouden overkomen. Wij gingen op zoek en vonden verschillende Doula’s, waarvan Vivienne als eerste kennis kwam maken. De overige Doula’s hebben we meteen afgezegd :-). Vivienne nam de tijd om naar ons verhaal te luisteren en straalde rust en warmte uit. Met haar wilden we in zee! Gedurende mijn zwangerschap heeft ze ons bewust gemaakt van de verschillende keuzes die je kunt maken en ze heeft ons geholpen ons bevalplan aan te scherpen en onze wensen duidelijk in kaart te brengen. Ze ging mee naar afspraken in het ziekenhuis als wij dit wilden en ze heeft ons een privécursus hypnobirthing gegeven. Ze deed dit op een luchtige, prettige manier waarbij serieuze zaken en humor hand in hand konden gaan. Niet zweverig, wel verbindend! Ze was erg betrokken, goed bereikbaar en duidelijk wat betreft afspraken. We wisten precies wat we aan haar hadden. Ze stelde zich niet op de voorgrond maar stemde goed af met hoe wij dingen wilden en was er wanneer nodig. Ik heb mij erg veilig bij haar gevoeld. Hierdoor kon ik dingen loslaten en dingen toevertrouwen aan mijn man en aan haar. Ik heb mij volledig op de bevalling kunnen richten en heb hierdoor (echt waar!) een droombevalling gehad! Onze zoon is in een bevalbad geboren, mijn man en ik hebben hem (volledig hands-off) zelf kunnen halen!Ook Mandy hebben wij mogen ontmoeten, als stand-in van Vivienne. Wij vonden haar een prettig persoon. Rustig, betrokken en iemand die weet waar ze het over heeft en je ook vertrouwen geeft. Met Vivienne vormt zij een mooi team. Wij hebben Vivienne al meerdere keren bedankt en blijven dit gewoon doen. Wij zijn ontzettend dankbaar en blij dat de geboortereis van onze zoon zo ontzettend mooi is geweest. Wij hebben Vivienne en de herinnering van mijn mooie zwangerschap en de geboorte van onze zoon in ons hart gesloten :-) Liefs!!!

Review

Vivienne is goud waard. Ik en mijn man hadden een grote kinderwens. Onze blijdschap kon ook niet op toen ik zwanger bleek te zijn. Maar oh wat vonden we het spannend en waren we onzeker. Toen werd ik ook nog overvallen met extreme misselijkheid. Maar Vivienne heeft ons geholpen om er een zo goed mogelijke zwangerschap van te maken en voor te bereiden op een magische geboorte. En dat was het! De mooiste dag uit ons leven! Ze heeft me geholpen in mijn kracht te staan. Ze heeft mijn man en mij geholpen dit samen te doen en naar elkaar toe te groeien. Ze werd onderdeel van onze reis en heeft daarmee een speciaal plekje in ons hart gekregen! Ik ken niemand die zo warm, lief en toegeweid is! We zijn Vivienne eeuwig dankbaar voor haar fantastische begeleiding en coaching.

Review

Op 26 maart 2018 mochten wij voor het eerst ouders worden van onze lieve zoon Siebe. Het was een bijzondere ervaring die wij nooit zullen vergeten. Al vrij aan het begin van de zwangerschap vroegen wij Vivienne als doula om ons te begeleiden. Wat een ontzettend lief, warm, grappig en vooral mooi mens! Het klikte tussen ons op zielsniveau (heel vertrouwd vanaf dag 1) en nu 7,5 maand verder voelen wij ons nog steeds verbonden met haar. De fijne gesprekken, de theetjes samen, de knuffels en visualisaties zullen wij nooit vergeten en hebben zo bijgedragen aan de herinneringen die wij hebben aan de zwangerschap en geboorte van Siebe. De privé hypnobirthing cursus ging gepaard met veel grapjes maar wat heb ik (Rosalie) er ontzettend veel aan gehad tijdens de bevalling. Ook (de eerst wat sceptische) Omar voelde zich na de cursus heel vertrouwd met de tools hoe hij mij (Rosalie) kon ondersteunen tijdens het proces. Al met al ontzettend waardevol! Ook na de bevalling hebben wij het contact met Vivienne als heel dierbaar ervaren. Naast het cadeau wat Vivienne voor ons als ouders was, gaf zij Siebe na de bevalling een prachtig cadeau in de vorm van een geboorteverslag.Lieve Vivienne, dat je maar veel (toekomstige) ouders en mooie, lieve baby's een zachte landing mag meegeven. Veel liefs van ons

Review

We hebben samen bij Vivienne de Hypnobirthing cursus gevolgd. In ons geval hebben we gekozen voor een privé cursus. Om kort maar krachtig te zijn;dit is een aanrader voor iedereen! De rust en manier van overbrengen zorgt ervoor dat we zelf de rust krijgen en overtuigd zijn of worden van de kracht van de moeder bij een zwangerschap / bevalling. Ze zorgde ervoor dat wij samen konden groeien in de zwangerschap. Daarnaast werd ons duidelijk wat voor een belangrijke rol de man / partner heeft. Al met al een echter aanrader! Dank je wel! Groeten Jade & Pierre

Review

Dinsdag 19 september 2017 ben ik bevallen van onze eerste dochter Fien.
Tijdens mijn zwangerschap hebben mijn vriendin en ik de cursus Samen Bevallen gedaan. Via de cursusleidster leerde ik Vivienne kennen. Wat een prachtig mooi mens, wat een warm hart!
Ik was enorm zenuwachtig voor de bevalling maar zij steunde mij waar ze kon. Ik vertrouwde haar meteen volledig! Ze heeft me begeleid tijdens gesprekken in het ziekenhuis en tijdens de dag waarop ik beviel van onze dochter.
Ik kon met haar huilen en met haar lachen.
Mede dankzij Vivienne is mijn bevalling de droom geworden die ik altijd had. Ik kijk vol liefde en warmte terug naar dat moment en naar Vivienne.
Ik zal haar nooit vergeten!
Liefs Marieke
heart

Review

Op 17 maart ben ik voor het eerst mama geworden. Het was een fantastische mooie en onvergetelijke ervaring om mijn dochter te baren met zoveel vertrouwen in mijn eigen lijf en dus de bevalling. Dankzij Vivienne is mijn zwangerschap en bevalling zo gelopen als ik droomde. Ze heeft stimuleerde me mijn wensen rondom bevallen te onderzoeken en voorzag me van alle informatie rondom de natuurlijke geboorte. Samen omschreven we mijn droombevalling in een geboorteplan. Het was zo fijn dat ze niet alleen mij maar ook mijn man meenam in dit proces. Hierdoor wist hij wat hij kon betekenen en voelde hij zich echt betrokken bij onze bevalling. Vivienne was onze grote steun. Altijd bereikbaar voor vragen of een lief woord, dag en nacht. Haar ervaring als mama van 3 kids geeft haar zoveel wijsheid en haar ervaring als doula is als de kers op de taart. Tijdens de geboorte was ze aanwezig en ondersteunde precies daar waar nodig. Zo beschermde ze oa mijn geboorteplan, zorgde voor mijn man, hielp me focussen, dacht aan de interventies die het bevallen makkelijker zouden maken enz. Ze hoorde erbij en dat gaf mijn nog meer kracht. Mijn badbevalling was magisch! Ik ben dan ook zo blij dat Vivienne het allemaal heeft vastgelegd op foto/video en in een geboorteverslag, anders zou ik het bijna niet geloven. De placenta heb ik als herrinering op een kleurijke print op de kamer van mijn dochter staan. Leuk om naar te kijken, het was toch echt haar eerste 'huisje'. Ik gun het andere mama's zo dat ze mogen bevallen met doula Vivienne. Zo wordt het niet gewoon 9 maanden uitzitten en de bevalling over je heen laten komen...maar ga je samen op een mooie geboortereis naar de ontmoeting met jouw kindje

Review

Viviënne heeft ons tijdens onze 2e zwangerschap bijgestaan op alle fronten! Het was een fysiek zware zwangerschap en een flinke strijd om te kunnen bevallen zoals ik graag wilde. Een massage om me even tot rust te laten komen en zelfs een bosje bloemen en chocola toen ik er even doorheen zat! Tijdens de gesprekken in het ziekenhuis bracht zij dingen omhoog die we besproken hadden maar ik vergeten was.. Tijdens de bevalling was ze er,in alle rust, en bewaakte ook daar onze grenzen! Een prachtig geboorte verslag voor onze kleine dame in de kraamweek.. En zelfs daarna informeerde ze nog regelmatig hoe het met ons was.
Lieve Viviënne,ik vind je een geweldig mens! Het is dat ik nooit meer zwanger wil zijn,maar anders had ik wederom graag gebruikt gemaakt van jouw begeleiding en magic touch! Je bent betrokken, eerlijk en vooral ontzettend lief! Onze grote dame heeft het nog regelmatig over je, dus je hebt zeker indruk gemaakt.
Blijf wie je bent en doe wat je doet, want je bent en doet het geweldig! Toekomstige zwangere vrouwen mogen in hun handjes knijpen met jou als doula�

Review

Zeer goede begeleiding van zowel mijn zwangere vrouw alsook van mij. Luistert zeer goed en is zeer respectvol.Voor mijn vrouw had Vivienne veel bruikbare tips en voor mij een luisterend oor. Ook zorgt ze ervoor dat we een stuk weerbaarder waren bij ziekenhuis bezoeken zoals de gynaecoloog en de p.o.s. Dank je wel Vivienne, het was top:)

Review

De begeleiding in aanloop en tijdens de bevalling van ons derde kindje, geboren in 2016, door doula Vivienne was geweldig! Dit was de eerste keer met een doula, maar we hadden achteraf gezien bij de eerste twee ook graag een doula aanwezig gehad.
Door Viviennes professionele, warme betrokkenheid en kennis konden we ons optimaal voorbereiden en een goed bevalplan schrijven. Tijdens de bevalling, door een dwarsligging uiteindelijk in het ziekenhuis, hielp Vivienne door het bevalplan te bewaken, mijn man goede tips te geven voor het helpen verlichten van de pijn en door haar opmerkzaamheid - al voor ik er om vroeg had ze al een warme kruik klaargemaakt!
Wij zouden dus een doula in het algemeen - en Vivienne in het bijzonder - zeker aanraden, met name bij een eerste bevalling, al bewijst ons voorbeeld dat je er altijd veel aan kunt hebben.