Add new testimonial 

Hartspraak

Nettelbeckstr., 15
Dortmund , 44147
Deutschland
017696511086
mpjjanssen@gmail.com
www.hartspraak.com

Review

Voor mensen met psychische klachten, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar innerlijke groei of zelfacceptatie, kan ik de Intensive bij Martien absoluut aanraden. Het gaat zoveel verder dan een uurtje praten bij de psycholoog. Op basis van onder andere het boek "Het kind in je een thuis geven" ga je echt de diepte in, helemaal terug naar je kern. De inzichten die je hier krijgt, helpen je niet alleen met jezelf maar ook met de mensen om je heen. Wat voor mij vooral het verschil maakte was dat het niet alleen ging om het weten (ik ben zelf psycholoog), maar om het voelen, soms is weten en praten namelijk niet genoeg. Martien heeft vele manieren waarop hij je problemen en/of je weerstand kan aanvliegen en doorbreken. Gepaard met de lichaamsbehandelingen is zo'n Intensive echt een life changer. Ik kwam hier om aan mijn trauma's te werken aangezien de psychosomatische klachten tot onder andere slapeloosheid en depressie hadden geleid. Trauma's worden namelijk ook in het lichaam opgeslagen en tijdens de lichaamsbehandelingen heb ik mogen ervaren hoe het lichaam het ook weer los kan laten. Heel erg bijzonder! Ik gun het iedereen om, op zo'n mooie en leerzame manier, oud leed, trauma's en negatieve overtuigingen los te laten.

Review

'Dit is de plek om jezelf beter te leren begrijpen. Mijn verwachtingen voor de intensive waren hoog, Martien Janssen heeft het toch voor elkaar gekregen om mijn verwachtingen te overstijgen. Ik leerde hele nieuwe kanten van mijzelf kennen en kreeg antwoorden op vragen die ik al jaren had. Dit alles in een vertrouwde omgeving. Als jij de behoefte hebt om een diepe duik te nemen in wie jij bent, dan is dit de plek om naartoe te gaan.'Met vriendelijke groet,

Niels

Review

Al 30 jaar zocht ik hulp bij reguliere hulpverleners maar bleef tegen dezelfde problemen aan lopen. Ik vertelde alleen datgene wat ik wilde vertellen en bepaalde daarmee alles zelf. Dat mijn innerlijke kind mijn probleem en daarmee ook mijn oplossing was vermoedde ik wel maar ik wist niet hoe ik daarbij kon komen. Tijdens een heel recent dieptepunt raadde een vriendin van me aan om een intensive bij Martien te gaan doen. Al bij het eerste telefonisch contact voelde ik me gehoord en begrepen en voelde het veilig en goed om aan mijn reis te beginnen. Tijdens de intensive voelde ik me thuis en welkom bij Martien en ook bij zijn vrouw Verena. Deze basis is belangrijk om aan zo een kwetsbaar proces te kunnen beginnen. Martien's warmte, ervaring, aanpak en verscheidenheid aan methodes brengen je in het juiste tempo naar je hart waar alle antwoorden verborgen liggen. Ik heb gehuild, gelachen, me verbaasd & verwonderd door alle inzichten waar ik nu mee verder kan. Het voelde menig moment als magie die ik nooit ga vergeten. Een fantastische ervaring die ik niet had willen missen en die ik iedereen gun.

Vijfdaagse Intensive en de jaargroep "Het kind in je een thuis geven"

Begin 2017 kwam ik in een burn-out terecht die uiteindelijk uitmondde in een diepe depressie. Ik was ten einde raad en ik wist niet meer waar ik het zoeken moest. Via via kwam ik in contact met Martien Janssen en in oktober 2017 heb ik bij hem de 5 daagse intensive gevolgd.

 

Als je in een diepe depressie zit dan wil je iemand tegenover je die je problemen serieus neemt, die weet wat je door maakt, die naar je luistert en die weet waar de dieper liggende oorzaak ligt. In de reguliere zorg ga je zo iemand niet vinden, ik heb het een aantal maanden geprobeerd maar ondanks hun beste bedoelingen krijgen ze dit niet voor elkaar. Bij Martien vind je dit wel. Met zijn diepere, spirituele en persoonlijke psychologische aanpak weet hij de vinger op de zere plek te leggen.

 

Net zoals ik zullen velen van jullie over een geestelijke en financiële drempel heen moet stappen om voor deze aanpak te kiezen, maar ik kan jullie verzekeren dat je hier geen spijt van gaat krijgen.

 

In navolging op de 5 daagse intensive heb ik van november 2017 tot september 2018 mee gedaan aan de jaargroep 'The Power of the Heart' onder de bezielende begeleiding van Martien Janssen, Zwaan van Dam en Lonneke van Houten. Ook tijdens dit traject heb ik mogen ervaren dat de psychologische aanpak van deze 3 mensen werkt. Aan de hand van de boeken 'Het Kind in je moet een Thuis vinden' en 'The Power of the Heart en hun eigen geloof en ervaringen weten ze iets bij mensen los te krijgen waardoor ze een hoop emotionele bagage een plek kunnen geven of zelfs los kunnen laten. Ik heb dit zelf mogen ervaren en ik heb het zien gebeuren bij andere mensen.

 

Het praten in een groep over je problemen is niet makkelijk maar door hun aanpak en aanwezigheid ga je je al snel op je gemak voelen en kom je er al snel achter dat andere mensen vaak precies dezelfde problemen hebben als jijzelf. Praten in een groep schept een band en voor je het weet heb je vriendschappen voor het leven. Mede door de begeleiding van deze mensen is het mij uiteindelijk gelukt om uit mijn depressie te klimmen. Het was keihard werken want het ging niet vanzelf maar ik kan het iedereen aanraden die met zichzelf in de knoop zit of aan zichzelf wil werken. Doordat je leert om te leven vanuit je hart kom je beter in het leven te staan en wie wil dat nou niet?

Jaargroep Power of the heart

Hartspraak is het jaarprogramma van Martien, Lonneke en Zwaan. In 6 weekenden ga je ontdekken op welke gebieden je vastloopt in je leven en welke belemmerende overtuigingen daaronder liggen. Je gaat ontdekken hoe je jezelf hierin kunt sturen en jezelf kunt accepteren zoals je bent. Het resultaat voor mij is meer zelfbewustzijn, herwonnen zelfvertrouwen en meer levenslust! Kortom: een aanrader voor iedereen die meer uit zichzelf en het leven wil halen!

5 Daagse individuele Intensive

Ik kan echt zeggen dat dit het allerbeste is wat ik mezelf cadeau heb kunnen geven. Ik heb weer vertrouwen in mezelf en voel me bevrijd van al die dingen waar ik zo’n last van had. Ik ervaar weer dat ik een open hart heb en beter verbinding kan maken met mezelf en mijn omgeving. Ik ben niet meer bang voor m’n gevoel en kwetsbaarheid. Ik heb weer focus en levenslust! Ik heb er nu alle vertrouwen in dat ik mijn talenten kan gaan ontplooien en daar uiteindelijk ook naar kan gaan leven. Mijn ervaring is dat 3 sessies per dag veel doet; het is intensief maar je boekt dan ook sneller en dieper resultaat dan in de gebruikelijke psychotherapie van 1 uurtje per week. Het woord Intensive doet zijn naam dus zeker eer aan! Een intensive is geen instant trucje wat je aangeleerd wordt. Je gaat zelf op zoek naar de antwoorden op je vragen, en die antwoorden komen vanuit jouw innerlijke wijsheid en dus niet van iemand anders. Iedereen heeft deze wijsheid in zich. En als je die sleutel hiertoe gevonden hebt, dan kun je daarna eigenlijk alles aan in je leven.

Partner Intensive

We hebben ons aangemeld voor de partnerintensive omdat we onszelf willen ontwikkelen en omdat we willen investeren in onze relatie zodat we als partners en ouders meer verbinding konden ervaren.

Diep van binnen wist ik wat ik wilde, maar ik luisterde niet naar dat gevoel. En toen ik toch begon te luisteren, leefde ik er niet naar. Ik moest aan mezelf toegeven dat ik mijn leven ogenschijnlijk goed voor elkaar had, maar ik niet écht gelukkig was. Martien heeft me geholpen om mijn innerlijke wensen te voelen en mijn blokkades op te heffen. Dit heeft er in geresulteerd dat ik eindelijk de stap heb genomen om naar mijn hart te leven en een eigen bedrijf op te richten. ​

Mijn partner heeft verdrongen pijn toegelaten en heeft zijn patronen leren kennen tijdens de intensive. Het feit dat dit deel van hem er mag zijn, zorgt voor opluchting en zelfacceptatie. Martien heeft handvaten gegeven hoe hij met opkomende emoties om kan gaan. Het doorzien van patronen heeft ervoor gezorgd dat hij zichzelf in nieuw licht ziet waardoor hij bewust ander gedrag kan kiezen.​

Om dit samen mee te maken was heel bijzonder. Je ziet elkaars kwetsbaarheden waardoor je elkaar beter leert begrijpen. Het was intensief, maar daardoor ook echt verdiepend. Ik zou het iedereen aanraden om een (partner)intensive bij Martien te boeken. Martien is in staat om in het moment (in overleg) te beslissen welke werkvorm het best passend is. Ons eigen ontwikkelpad stond centraal waardoor wij hebben ervaren dat we het optimale resultaat uit de intensive hebben gehaald. 

Aanbeveling voor het werk van Martien Janssen

Geachte lezer,Ik had mijn
eerste consult bij Martien Janssen in 2001. Ik had een combinatie van een
burn-out, huwelijksproblemen en een al vele jaren lang latent depressief /
ongelukkig gevoel.Ik heb toen samen
met mijn toenmalige echtgenote een zogeheten intensive midweek voor echtparen
gevolgd. Martien heeft ons dusdanig goed begeleid tijdens die week, dat mijn
partner en ik nader tot elkaar kwamen en besloten om door te gaan met
persoonlijke en spirituele ontwikkeling.  Ik ben een maand
later gestart in een spirituele opleidingsjaargroep die door Martien werd
geleid. Vele malen was ik verbaasd en onder de indruk van de ‘tovenarij’ die
hij bedreef om de deelnemers aan de jaargroep tot inzicht te laten komen, hen
nieuwe perspectieven te laten ontdekken, of om zich te openen en lang
onderdrukte gevoelens toe te laten en eindelijk te integreren.In de 15 jaren
daarna heb ik nog vier maal een kortdurende coaching van Martien gehad, in mijn
geval meestal ten tijde van een persoonlijke crisis, waarbij ik steun zocht. In
iedere interventie ondersteunde Martien mij in een proces van opnieuw contact
maken met mezelf en met mijn ‘hogere zelf’ om van daaruit van binnenuit te voelen
en te weten wat ik moet doen om op eigen kracht mijn pad te vinden en te
volgen.    Martien’s
tovenarij baseert naar mijn inschatting op vele, vele jaren therapeutische
ervaring en intuïtief weten wat nodig is om zijn cliënt een stap te laten maken
richting heling. Hij studeerde bij Hans Korteweg, en bij John en Eva
Pierrakos  (bioenergetica en padwerk) en
vertaalde een groot gedeelte van Eva’s spirituele lezingen in het Nederlands.Dat ik deze weg
ben gegaan is absoluut toe te schrijven aan de buitengewoon warme, invoelende,
scherpe en intuïtieve therapeutische vaardigheden van Martien. Ik voelde me
onder zijn begeleiding gezien en begrepen en ik voelde me veilig genoeg om me
over te geven aan het proces.Ik heb door de
jaren een aantal vrienden, bekenden en familie voorgesteld aan Martien. Vaak
volgde dan een korter of langer lopend coachingtraject. Ook mijn volwassen
dochter heeft inmiddels een intensive bij Martien gevolgd.Zonder enige
terughoudendheid zou ik Martien aanbevelen als spiritueel / therapeutisch coach
aan eenieder die is vastgelopen of worstelt met een levensthema.Belt u mij gerust
als u nog een verdere toelichting wenst op mijn ervaringen met Martien Janssen.Met vriendelijke
groet,Simon Porro M: +31 653 349
576

Aanbeveling en ervaring psychotherapie Martien Janssen

Mijn ervaring met therapie was er een van doodlopende aard. Reguliere psychologen, GGZ, RIAGG, overal liep ik tegen hetzelfde stuk aan.Ik was slimmer dan de therapeut zelf en mijn eigen analyse was scherper dan die van de hulpverlener. Niemand kwam verder dan het cognitieve stuk, praten over, maar niemand ging “ erin”, keek erachter, dieper, op verschillende lagen en werkelijk de kern rakend.


Mijn klachten gingen dus niet over en ik raakte teleurgesteld in de psychische hulpverlening.

Toen ontmoette ik Martien Janssen.

Hij bracht mij een “life-changing” therapie. Die van het helen van het kind in jezelf en die van de spirituele betekenis van een mensenleven.

Hij was van zeer grote betekenis voor mijn levenslessen, mijn reis naar heling en liefde voor mezelf. Nooit heb ik iemand ontmoet die mij zo inspireerde, mij zoveel hoop en lessen leerde als hij.

Martien heeft ruim 40 jaar ervaring en dat is merkbaar. Zoveel geweldige therapeuten oa uit Amerika waren zijn leermeesters. Hij heeft zoveel ervaring met verschillende therapie-methodes, conventioneel en onconventioneel. Er is geen enkele situatie, ook in groepstherapie, waar hij niet exact de bodem raakt en de kern pakt.


Het is een onvoorstelbare kwaliteit en schat aan kennis en inzicht op verschillende lagen, waardoor hij in staat is mensen werkelijk tot heling te brengen en al zoveel trauma’s en levens heeft weten te helen, middels het mensen in hun hart terug te brengen en in hun kracht met zichzelf te laten komen. Baanbrekend werk waar veel meer op ingezet zou moeten worden en veel meer bekendheid aan gegeven zou moeten worden. Heling voor het individu, voor de maatschappij, voor de mensheid dus. Dat is wat anders dan cognitieve trucjes leren om weer een poosje vooruit te kunnen. Dit is werken aan de kapotte fundering en dan opnieuw bouwen. Met als centrale punt het leren leven vanuit je hart en dus een transformatie van het leven vanuit het vaak destructieve ego naar leven vanuit de wijsheid en liefde die in ieder mens aanwezig is. Om te beginnen in en voor jezelf. Zodat je werkelijk leert liefhebben en samenleven vanuit je eigen kern.

Ik hoop van ganser harte met deze aanbeveling dan ook een bijdrage te kunnen leveren aan de erkenning en vergoeding van de psychotherapie bij en door Martien Janssen.

Met vriendelijke groet,

Lonneke van Houten, 08-07-1967

Juliusstraat 21

5621 GB Eindhoven