Add new testimonial 

Tinley Gedragstherapie voor Dieren

Therese Schwartzestraat 114
Almere Nederland , 1328CH
Nederland
+31622241425
eline@tinley.nl
www.tinleygedragstherapievoordieren.nl

Fijn contact gehad met gedragstherapeut!

Fijn contact gehad, het probleem met het plassen buiten de bak is over. Jess zit beter in haar vel en heeft geen last meer van lichamelijke problemen!

Silar weer zuiver

Toen we het bijna opgaven en onze Main Coon weg wilde geven omdat ze al 1 jaar niet meer zuiver was besloten we op advies van meerdere contact op te nemen met Marieke van Tinley Kattengedragsdeskundige. In een afspraak van 3 uur bij ons thuis had ze na observeren en het stellen van vragen precies door wat de oplossing zou zijn. Nadat we alles hadden toegepast bleek ook hier een wonder mogelijk. Silar was weer zuiver. Toen op vakantie en de oppas alle instructies mee gegeven. Op hoop van zegen, maar wat bleek ook nu geen problemen gehad. Wat zijn we blij en dankbaar. Marieke bedankt.

Dank Eline namens mijn beide teckel heren! Na een paar behoorlijke aanvaringen tussen mijn twee reuen, in contact gekomen met Eline. Zij kon ons precies vertellen waar deze voor ons onverklaarbare strijd tussen de heren ineens vandaan kwam. Het was inmiddels dusdanig geëscaleerd dat wij de mannen niet meer in dezelfde ruimte konden laten zonder dat er een gevecht aan te pas kwam. Stapje voor stapje heeft Eline er voor gezorgd dat de mannen weer vriendjes zijn en dat wij begrijpen hoe dit heeft kunnen ontstaan. Wij zijn er elke dag nog heel blij mee en uiteraard mijn teckels ook!

Het vervolg van Biko 9 mnd. oud

Wij zijn destijds bij Marieke van den Burgt geweest met onze Biko alwaar we handvatten hebben meegekregen omdat hij een bijtertje was totdat mijn man zijn arm helemaal vol zal met kleine plekjes van tandjes van Biko. Toen dit echter opgelost was en wij een lieve hond hiervoor gekregen hadden is hij in zijn strotje gebeten op de hondencursus hij gilde en is gevlucht in de vijver alwaar we hem hebben moeten uittillen. Hij had ook nog een vervelende ervaring bij de dierenarts en het was compleet. Biko was heel bang, kregen bijna zijn riem niet meer aan was bang voor andere honden. Maar veel geduld en de eerdere tips van Marieke zijn we weer aan de slag gegaan. Zijn angst samen overwinnen, nu komt hij weer gewoon gaat zitten voor zijn riem aan te doen. Hij kan dikwijls een uur bij mijn man op schoot zitten naar buiten kijkend, speelt binnen en buiten. We wonen weer allemaal samen en wel in rust en hij verdraagt ons ook weer. De tips van de eerste afspraak hebben ons drieën weer geholpen en Biko, Biko voelt zich weer vrij zonder zijn tanden te gebruiken. Dank maar weer Marieke!

Marieke van der Burgt bedankt!

Marieke van der Burgt (Tinley-gedragstherapeut voor dieren) BEDANKT! Ik wist het niet meer en toen we dachten dat afstand doen van Silar de enige optie was, besloten we als laatste redmiddel Tinley-gedragstherapeut voor dieren te bellen. We hadden echt alles al geprobeerd om Silar weer zuiver te krijgen maar niets mocht baten. Steeds maar weer naar de dierenarts en uiteindelijk het probleem bij onszelf zoeken. Marieke kwam en zag al meteen een tevreden poes, die echt wel op haar plek is. Pfff opluchting 1. Na het beoordelen van Silar haar kamer, zag ze ook hier al snel wat de oplossing zou zijn. Dit zouden we een paar weken later aanpakken omdat het zorgvuldig moest gebeuren en ook hier een doorbraak. Pfff opluchting 2. Ook bleek er een ernstige vorm van Pica aanwezig te zijn waar we nu enorm rekening mee houden. Pff opluchting 3. Dus in 1 woord BEDANKT!!!!! Wij en Silar kunnen weer ademhalen en ik zeg tegen iederee die het even niet meer weet, bel Marieke van Tinley-gedragstherapeut voor dieren... Marieke nogmaals dank.

Ten einde raad

Wij waren ten einde raad toen we een derde kat in huis hadden gehaald en daardoor mijn andere twee katten volledig in de stress schoten. Beiden stopten met eten, vielen enorm af en eentje leefde alleen nog maar buiten in weer in wind. We werden er zelf ook enorm gestressd en verdrietig van. Wat hadden we onze katten aangedaan! Ik heb twee kattengedragstherapeuten gebeld. Beiden hadden ze hun oordeel na 5 min aan de telefoon al geveld en dat kreeg ik te horen ook. Wat hadden we in ons hoofd gehaald om er een derde kat bij te nemen werd tegen me gezegd en dit zou nooit meer goed komen. Toen kwam ik bij Nienke Bijvoets van Tinley terecht. Wat een verademing en wat een wonderen heeft ze verricht. Met veel geduld en zonder oordeel nam ze ons probleem meteen serieus. Natuurlijk wilde ze ons proberen te helpen. Garanties had ze niet, maar we gingen niet zomaar opgeven. We vulden een uitgebreid formulier in. Daarna kwam ze langs, luisterde, observeerde urenlang en toen kwam ze met adviezen waarmee we meteen aan de slag gingen. Al snel was er resultaat, babystapjes maar vooruitgang. Wij hadden weer hoop dat het toch goed zou komen. Ze belde regelmatig hoe het ging en paste het plan gaandeweg wat aan. Het resultaat: rust in de tent. Het heeft zeker 3 maanden geduurd, maar nu liggen alle drie de katten samen op een bank te slapen, ze leven weer binnen, eten goed en neuzen met elkaar als ze elkaar weer zien. Degene die buiten was gaan wonen, gaat nu samen met de nieuwe kat op jacht naar muizen. Het is dus helemaal goed gekomen tegen alle verwachtingen in. Nienke bedankt!

Te enthousiast met bezoek

Onze honden waren te enthousiast bij binnenkomst van bezoek. Marieke heeft mij erg geholpen door de puntjes op i te zetten waarmee ik kan trainen, waardoor het nu al beter is! Natuurlijk moeten we blijven trainen voor het resultaat, maar we gaan er voor 💪🏻 Super bedankt Marieke!

Jinx is heel bang nadat ze is gebeten

Jinx was zo bang voor andere honden. Na je adviezen, trainen en veel geduld...heeft ze een Dalmatiër vriendinnetje! Jinx doet het ontzettend goed. Ze is niet meer zo gespannen en angstig. Buiten gaat het ook een stuk beter. Ze wil heel graag leren en alles goed doen. Met Midas gaat het ook erg goed. Nogmaals Joke, heel erg bedankt voor als je adviezen en training.

Opvoeden en contact met andere honden

Joke, bedank weer voor de uitleg. We gaan ons best doen om je adviezen op te volgen. Fijn om bij jou te zien dat Spice het goed kan vinden met andere honden, we zijn daar zelf wat te voorzichtig in. We stellen je deskundige adviezen en enthousiasme bijzonder op prijs!

Wij zijn heel erg blij met de hulp van Marieke Ons hondje is helemaal van zijn gedrags probleem af en doet het nu super goed. Ik wil Marieke v.d burgt heel hartelijk bedanken voor haar hulp. Groetjes Ellen Peter en Julia 🐾van toby

Twee weken geleden is Henk bij ons geweest om ons te teefje van nog geen 2 te observeren, ik zag verschillende gedragingen maar kon er niet precies de vinger op leggen, ik voelde dat er een afstand begon te ontstaan en dat ze vluchtgedrag begon te vertonen, dat is wel het laatste wat je als hondeneigenaar wil. Heb maar heel even bedenktijd nodig gehad en toen tinley (henk) ingeschakeld! Iets waar ik geen moment spijt van gehad heb! Henk is bij ons geweest en heeft de hond gezien, ik had wat bevestiging nodig, ik bleek op de goede weg, maar dat was wennen. Henk gaf aan dat wat ik deed goed was, 2 weken zijn we bezig geweest, gelukkig kon ik henk na 2 weken laten weten dat wat we gedaan hadden goed was! Ze speelde met ons, sliep ineens uuuuuren en zwaaide vrolijk met haar staart! We zijn er nog niet, soms heeft ze nog wel eens haar momenten waarop ze heen en weer loopt, mijn schaduw is, en het even niet weet en voor vluchten kiest... niet erg, we hebben van henk geleerd hoe we dit op vangen en dat lijkt ze prettig te vinden! Kortom, absoluut geen spijt gehad! We snappen nu waarom de hond bepaalde keuzes wel of niet maakt en daar kunnen wij haar bij helpen! Nogmaals, dankjewel!

Corine heeft me heel goed geholpen toen mijn kat Tommie plotseling veranderde van gedrag. Hij begon zelfs tegen mij te blazen. Corine heeft het gedrag van Tommie en dat van mij met veel geduld geanalyseerd. Ik heb heel veel praktische tips gekregen die heel goed hebben geholpen. Ik heb weer een fijne kat in huis!!

We zijn weer besties

Dankzij de hulp en adviezen van Diana zijn onze Noortjes weer vrienden

Onze Biko

Onze Biko is van kleinsaf een bijtertje geweest, zijn kleine scherpe tandjes in vooral mijn man's arm tot een heleboel wondjes en die tandjes werden groter. Gelukkig zijn we met het advies van Marieke van den Berg goed aan de slag kunnen gaan en inmiddels is het een lieve rustige hond. Wij zijn haar hier zeer dankbaar voor. Pluim voor Marieke

onrust in de roedel

Binnen onze roedel met 3 teven ervaren we sinds nummer 3 volwassen is steeds meer onrust. We hebben redelijk wat ervaring met honden, maar je eigen gedrag beoordelen en indien nodig aanpassen is niet zo simpel. Daarom Marieke van der Burgt geraadpleegd. Zij heeft een aantal praktische tips én een aantal overwegingen gegeven waar we mee aan het werk gaan. Marieke doorziet niet alleen het gedrag van de honden, maar ook de wisselwerking tussen de baasjes :-) TOP! Marieke bedankt.

no more peeing outside the box!

I am really happy and thankful with Corine for her guidance on how to fix the issue of my cat peeing outside her box. It was an easy solution and I had her help and follow up for months. My cat is really happy and relaxed and so I am. I totally recommend her.

Hond en katten leven apart

Al 2 jaar leven mijn 2 katten boven omdat de hond te enthousiast is als ze beneden komen. Na 2 jaar was ik het beu en belde ik naar Marieke van de Burght voor advies. Ze kwam op huisbezoek en het probleem was al snel duidelijk. De katten moeten leren dat ze veilig naar beneden kunnen komen en de hond moest worden afgeremd. voor de katten hebben we de krabpaal van boven naar beneden gezet zodat ze een veilige plek hebben. Met de hond zijn we aan de gang gegaan om te leren dat hij moest stoppen met het najagen van de katten. Na 5 min had de hond het door en kwam ook heel voorzichtig een van de katten naar beneden. nu 4 weken later ligt de hond en 1 kat bij mij in de avond op de bank te slapen en 1 zit nog een beetje afwachtend in de krabpaal. Maar dat komt wel goed. Marieke enorm bedankt voor je tips!!

Vechtende poezenzusjes

Een half jaar geleden hebben we 3 katten geadopteerd waaronder twee zusjes. Na een paar maanden begonnen ze opeens te vechten. Er was constant spanning en agressie dus we hebben ze snel uit elkaar gezet. Via Tinley zijn we in contact gekomen met Anneke. Zij kon al snel langskomen, op een zondag zelfs. Ze heeft uitgebreid de tijd genomen om de situatie te beoordelen en we kregen een stappenplan hoe we de dames aan elkaar konden herintroduceren. Ik vond het vooral heel fijn dat ik ieder moment kon bellen, mailen of appen als ik een vraag had. Ook waren de instructies duidelijk en concreet, dat gaf houvast! Bovendien was Anneke heel begripvol en meelevend. Als wij het even niet meer zagen zitten, was ze positief en kon ze ons weer motiveren het opnieuw te proberen. Echt heel fijn! Uiteindelijk was er een kans een van de dames bij een vriend van ons te herplaatsen en daar hebben we voor gekozen. Of het nog goed had kunnen komen zullen we niet weten, maar ook bij dit moeilijke besluit was Anneke er met adviezen en ondersteunende woorden. De poezen zijn nu allemaal rustig en gelukkig en wij ook. Mede omdat we weten dat we er alles aan gedaan hebben, met ondersteuning van Anneke. Ik kan dit iedere poezenliefhebber dan ook aanraden.