Add new testimonial 

Tinley Gedragstherapie voor Dieren

Therese Schwartzestraat 114
Almere Nederland , 1328CH
Nederland
+31622241425
eline@tinley.nl

Plassende en sproeiende binnenkat in huis

Onze Bram begon, na 14 jaar binnen, in vele hoekjes te plassen en sproeien. Anneke heeft ons een tips gegeven die gingen over kattenbakken, voeren en buiten.
We hebben nu een uitgebreid kattenbakregime, voeren vaker per dag en Bram is heerlijk buiten in onze afgesloten tuin, waar hij de boel onder piest. Heerlijk!

Het contact met Anneke is heel natuurlijk en makkelijk. Ze gaat moeilijke onderwerpen niet uit de weg. De klinkende adviezen hebben we opgevolgd met groot succes!

Gestreste kat door bezoek van een vreemde kat in huis.

Wat is Corine een ontzettende lieve, kundige en geduldige vak vrouw. Wij hebben zoveel handige en makkelijk te veranderen tips mee gekregen voor onze Rockey. Onze verwende huis kater die spontaan in een nacht bezoek kreeg van een buurt kater was daarna compleet gestrest geraakt. plaste de deur mat onder en sproeide tegen de deur. Al veel dingen zelf gedaan maar niks werkte. Na het contact met Corine merkte wij met 2 dagen al verschil. Plaste weer netjes op de bak en deed niks meer binnen. Echt top!!!!!
Ik kan het werkelijk iedereen aanraden om Corine in te schakelen het is echt de moeite waard.

Sproeiende poezen in huis

De twee jongste van onze 4 poezen sproeiden dagelijks op allerlei plaatsen in het huis. Tegen de wanden, gordijnen, ramen, piano, vazen, voordeur etc. Maar hoe leer je ze dat af? Uiteindelijk Corine Vos van Tinley in de arm genomen. Door middel van zeer uitgebreide vragenformulieren die we hebben ingevuld en daarna te situatie ter plaatse te bekijken en met ons gesproken te hebben, heeft ze ons adviezen gegeven om het sproeien te verhelpen. En gelukkig hebben de adviezen gewerkt. De poezen en hun bazen zijn nu weer gelukkig. Bedankt Corine.

Waar 2 katten kunnen eten kunnen er ook 3 eten !

Met bovenstaande gedachte speelde ik al een tijdje, maar aangezien nu ik toch al wel 2 heel erg verschillende katten heb, durfde ik de stap toch niet helemaal aan. Ik heb daarom Claudia van der Linden benaderd voor een telefonisch consult. Het was een zeer fijn en rustig gesprek. Claudia heeft een goed beeld van de situatie geschetst, zover dat telefonisch kan, en kwam tot de conclusie dat bovenstaande stelling misschien wel klopt (wat betreft het eten), maar dat er een erg grote kans was dat het mis zou gaan met een derde kat. Dit aangezien mijn eigen katten nu in harmonie met elkaar leven en dit door de komst van een derde kat compleet zou kunnen worden verstoord en ook niet meer terug zou komen. Een hele vervelende uitkomst voor mij, maar heel fijn om een eerlijk antwoord te ontvangen aangezien de katten en mij nu een hele hoop leed bespaart is.

Een echte aanrader om ook hier een gedragstherapeut voor katten bij in te schakelen.

Poes Mao

Mao, onze 10 jarige poes is een prachtige dame met een moeilijk begin. Toen we haar adopteerde uit het asiel werd ons verteld dat ze nooit erg aanhankelijk zou worden, omdat ze verwaarloosd was. Ze is uit een huis gehaald met 40 andere katten en kreeg haar eerste nestje de avond dat ze in het asiel aankwam. Haar kittens waren al geadopteerd voor dat wij haar adopteerde toen ze 10 maanden oud was.
Na jaren met veel geduld haar de ruimte hebben gegeven om aan ons te wennen werd zij een erg lieve en knuffelige poes, een echte schootkat. Bang voor vreemden, maar voor ons was ze de liefste. Ze leek soms wat eenzaam en daarom namen we er een kitten bij. Mao was toen ongeveer 7 jaar oud. Het leek altijd goed te gaan tussen die twee, maar na 3,5 jaar ging er iets mis. We waren met z’n vieren in de tuin, mijn man en ik en onze twee katten.
Mao zag aan de andere kant van de schutting een kat lopen en probeerde deze weg te jagen, maar kon er niet bij omdat de schutting er tussen zat. Ze was wat onrustig en liep uiteindelijk weg van de schutting. Dat resulteerde in mis directe agressie en ze viel onze kater, Mocca zomaar aan. Mocca probeerde van haar weg te komen en vocht niet terug, maar Mao bleef aanvallen. Nadat we ze hebben kunnen scheiden leek alles weer goed te gaan, ze sliepen ook weer samen bij ons op bed, tot het de volgende dag opeens weer fout ging. Mao viel Mocca weer aan en we moesten weer tussen beiden komen. Vanaf dat moment hebben we beide katten gescheiden gehouden en contact opgenomen met de dierenarts. Die raadde mij aan een na een fysieke controle een gedragstherapeut te zoeken en dat heb ik ook gelijk gedaan.
Zo zijn wij in contact gekomen met Anneke van den Burg. Anneke kwam bij ons langs en was erg lief en begripvol voor de situatie. Ze observeerde Mao en gaf ons tips en instructies om te beginnen met de herintroductie tussen Mao en Mocca, maar waarschuwde ons dat er ook een mogelijkheid bestond dat het niet meer goed zou komen tussen de twee katten. Zo werd er ook geen valse hoop geschetst en hadden we een realistisch beeld van de mogelijkheden.
In de tijd van de herintroductie had ik regelmatig contact met Anneke over het verloop. Ze nam altijd de tijd voor ons en bood altijd een luisterend oor, want ook voor ons was het een erg stressvolle tijd. Langzaam maar zeker leek het steeds beter te gaan, door het stappenplan te volgen wat Anneke voor ons had opgesteld. Helaas liet de laatste stap ons duidelijk zien dat de relatie tussen Mao en Mocca niet hersteld kon worden. Mao bleef agressief tegen Mocca en we moesten tot het pijnlijke besluit komen om voor Mao een nieuw huisje te vinden.
Maar omdat Mao al wat ouder is, zou dat misschien lastig worden en haar brengen naar het asiel was voor ons absoluut geen optie. We wilden zeker weten dat ze goed terecht zou komen. Gelukkig was Anneke daar weer, zij wist wel een adresje waar Mao een goed thuis zou krijgen en zo kwamen wij in contact met Sarah.
Sarah en haar partner Rohan kwamen bij ons op bezoek en het klikte meteen, zowel tussen ons als met Mao.
Mao is normaal erg bang voor vreemden, maar ze liet Sarah dichtbij komen en nam zelfs een snoepje van haar aan, iets wat normaal nooit gebeurd.
Na een gesprek vol tranen, namen we het besluit dat Mao bij Sarah en Rohan een goed thuis zou krijgen. Wij brachten Mao een paar weken later naar Sarah en nu een paar maanden later hebben we nog regelmatig contact. Het gaat erg goed met Mao en ze heeft het erg naar haar zin bij haar nieuwe familie.

-------------------

Ik maakte Kennis met Anneke doordat ik voor het gedrag en welzijn van mijn toenmalige kat advies wilde.
Zodoende ben ik goed geholpen door haar hierbij, ze was betrokken, goed bereikbaar voor vragen en dacht graag mee.
Helaas moest ik mijn kat een halfjaar later om gezondheidsredenen laten inslapen.

Anneke bleef erg begaan en informeerde regelmatig hoe het ging. Ze stelde ook de vraag of ik weer een kat zou willen op termijn, waarop ik aangaf van wel, en dat ik er dan eentje uit het asiel wilde halen.
Toen vertelde ze dat ze bij haar huisbezoeken ook wel eens een herplaatsing adviseerde, en of ik er ook voor open stond om een kat een nieuw thuis te bieden.
Dit leek mij ook zéker de moeite waard. Ik ben dol op katten en wil ze graag een rustig en liefdevol thuis bieden, daarom vond ik het ook een mooi compliment dat Anneke mij daarvoor vroeg.
Op een bepaald moment belde Anneke: er was een kat die herplaatst moest worden..!
Ze vertelde kort wat over de achtergrond van de kat en stuurde een foto door.
Na overleg met mijn vriend besloten we dat we er graag voor wilden gaan.
Zodoende heeft Anneke ons in contact gebracht met het bazinnetje en zijn we op een avond afgereisd om kennis te maken met hen en de kat.
Anneke had goed ingeschat dat dit een match was, want het klikte meteen goed tussen ons vieren.
Na een open gesprek bleek dat we er alle vier erg positief tegenover stonden en hebben we een datum geprikt waarop zij de kat naar ons toe zouden brengen.
Inmiddels zijn we bijna 3 maanden verder en is ze helemaal zich zelf bij ons.

Mega succesverhaal!

Maui werd bij ons in de praktijk voor euthanasie aangeboden omdat hij al zo'n 5 jaar lang af en aan binnen zou plassen. Erg triest natuurlijk!
Omdat wij geen gezonde huisdieren in laten slapen hebben we aangeboden om Maui over te nemen van de klanten.
Maui is een prachtige, grote rode kater die ontzettend lief en aanhankelijk is. In de eerste weken was hij erg angstig en schrikachtig. Hij is in opvang gegaan bij één van de assistentes.
Medische onderzoeken werden gedaan, Marieke van Tinley kwam in beeld. In alle weken dat Maui in opvang was heeft hij 2 ongelukjes gehad. Verder deed hij het super. We kwamen er achter dat hij heel veel waarde hecht aan schone kattenbakken en daar ontbrak het bij de vorige baasjes aan. Ook was daar nog een kater aanwezig waar hij niet mee klikte.
Maui is inmiddels geplaatst op steenworp afstand van de praktijk en we hebben hem zelf weggebracht.
Hij liet zien hoeveel zelfvertrouwen hij gekregen had en dat hij meteen thuis was. Inmiddels is hij daar helemaal thuis! Wij zijn enorm trots op deze knappe kerel, hij heeft veel meegemaakt de laatste jaren en is zolang onbegrepen geweest. Nu begint de rest van zijn leven.
Marieke, bedankt voor je tijd, aandacht, geduld en liefde voor Maui!

Blije kat blij gezin!

Zo blij dat ik eindelijk na 3 jaar hulp heb ingeschakeld voor onze angstige terug getrokken kater, Tinus, die wij samen met zijn broer, Pooky, uit het asiel hebben gehaald. De rust die deskundige Corine uitstraalde, haar professionele houding, haar vlotte bezoekverslag en adviezen en de telefonische en online support hebben ervoor gezorgd dat Tinus beter in zijn vel zit, minder angstig is, met zijn staartje ontspannen loopt en ligt, nieuwsgierig ons komt opzoeken i.p.v. terug trekken en zelfs rustig naast ons op de bank komt liggen.... Aanhalen zouden wij graag doen, maar moeten geduld hebben. Hebben grote stappen gemaakt, zo fijn te zien dat hij een ontspannen is in het gezin.

Goede tips

Na een aantal jaar van onrustigheid tussen mijn twee katten (zusjes) de hulp ingeschakeld van Corine. Ze heeft me goed geholpen met bruikbare tips voor aanpassingen waardoor het al snel beter ging. Daarnaast leerde ze mij om gedrag te herkennen wat vaak voor een incident plaats vond, maar wat eerder nooit opgevallen was. Hierdoor

geholpen met ons Bulletje Dex

wij zijn geholpen door Marieke met het gedrag van ons Bulletje.
Dex is een echt bulletje lekker eigenwijs.
hij had een spelend maar voor ons te dreigend bijt gedrag.
Marieke is 1 maal bij ons wezen observeren en heeft ons handvaten gegeven om dit in goede banen te gaan leiden.
dit is doormiddel van een commando en petspray en wat doorzetting vermogen van ons super gegaan.
we hebben een hele andere Dex nu wij zijn blij.

Thank you Ginny for making our cat family happy again!

We have three cats. One of cats was bullied by the two others, which led to anxiety and her urinating on the floor several times a day.

We were quite desperate on what to do (tried every possible tip and trick we could find on public blog posts) and finally, on recommendation from our vet, we contacted Tinley. We are so grateful for Ginny's support and advice! She visited us, carefully analysed the situation and send us a detailed report on changes we need to make to reduce the stress between our feline friends. We have worked hard to implement Ginny's advice (around cat litter and litter bins, vertical spaces, interactive toys, get-away places for the bullied cat). I am so happy and relieved to say that since we implemented Ginny's advice, our cat has stopped urinating on the floor and the three of them are again a happy cat family. We are so very happy that with Ginny's support we managed to resolve the problems we had and avoided re-homing option.

Thank you so much Ginny and Tinley!!!

Marta

Zo blij!

Mijn kater had een (langdurig) zindelijkheidsprobleem waarbij ik zelf al een aantal aanpassingen had gedaan, maar geen enkele aanpassing bood een blijvende oplossing.
Totdat ik Corine had ingeschakeld. Met haar huisbezoek en een gesprek wist zij al gauw waar de angel zat en met wat kleine aanpassingen is het probleem opgelost! Zij heeft ons zeer goed en fijn begeleid. Kenmerkend voor haar is dat ze betrokken is, ze stelt de juiste vragen en ze is ontzettend gemotiveerd om de oorzaak van het probleem te achterhalen zodat er een passende oplossing kan worden geboden. Daarnaast is het interessant om meer over het gedrag van je eigen huisdier te leren. Corine kan dat namelijk heel goed inschatten. Ik raad haar aan iedereen aan en ben er van overtuigd dat met behulp van Corine, ieder zindelijkheidsprobleem (en andere problemen) kunnen worden aangepakt! Bedankt!

Geweldig geholpen door Claudia

Claudia heeft ons ontzettend goed geholpen met de agressie door angst van onze poes Isis. Ze had snel door wat de oorzaak was en gaf goede adviezen om dit aan te pakken. Al binnen twee weken ging het een stuk beter! Isis is inmiddels veel meer op haar gemak en minder angstig. Claudia is heel scherp en geeft veel praktische tips.

Fijne hulp met mijn hond

Ik heb hulp gehad van Tamara en dat was heel fijn. Duidelijk en met geduld.

Hulp bij introductie kitten en kater

Super bedankt voor de hulp bij de introductie tussen onze nieuwe kitten en kater van 5. Bommel en Tibbers maken het goed en spelen veel met elkaar en doen soms zelfs een poging elkaar te wassen! Na de moeizame start hadden we dit nooit verwacht, dankjewel Claudia!

Kennismaking volwassen kater en honden

Ik heb veel aan het gesprek met Eline gehad rond de kennismakingsfase van ons nieuwe, volwassen kater en de honden. Het was fijn te sparren hoe ik kan blijven managen zodat kater Karlchen steeds comfortabeler rond de honden werd en nu na 4 mnd bij het roedel hoort.

Kattengedragstherapie meerdere problemen

Marjan Caspers heeft ons geholpen met sproei en agressie problemen tussen onze katten. Ze heeft inzicht en heeft ons goede adviezen gegeven. Heel blij mee.

Analyze Cat

Hele fijne ervaring. Zijn nog steeds aan het oefenen, zonder haar tips waren we nooit zo ver gekomen. Wij zijn blij!

Shiba Yuna

Wat een hoop kennis heb ik opgedaan tijdens mijn begeleiding door Marieke! Ik en mijn Shiba Yuna gaan nu veel zelfverzekerder en ontspannen door het leven. De informatie die ik kreeg was duidelijk en goed praktisch toepasbaar. Ook de nazorg was zeer prettig en kan nu nog steeds voor vragen bij haar terecht. Zeker een aanrader voor de hondenliefhebber die het beste met zijn/haar hond voorheeft.

Heel tevreden

Corine kende ik al via het trimmen van mijn kat. Toen al had ik de ervaring dat zij het welzijn van mijn kat op nummer 1 zet, zelfs voor haar eigen belang. Dat geeft vertrouwen. Mijn katten konden in onze vorige woningen al niet goed met elkaar overweg. De confrontaties liepen zo hoog op dat zelfs 1 van de katten een jaar bij mijn ouders heeft gewoond. Een verhuizing naar onze nieuwe woning bood de mogelijkheid om met een frisse start te beginnen. Met de begeleiding van Corine is dit tot nu toe een succes geworden! Wij zijn daar ontzettend blij en gelukkig mee. Corine is zeer toegankelijk en je voelt je vrij om vragen te stellen. Dat is ontzettend prettig. Al met al dik tevreden!

Sproeiende katten

Mijn katten Levi en Rik sproeide al een hele tijd buiten de bak. Ik had al van alles geprobeerd, maar kreeg het sproeien niet onder controle. Er werd steeds vaker en op meer plekken gesproeid en op een dag was ik het beu en besloot ik de hulp in te schakelen van Corine.

Na het eerste consult met Corine heb ik direct super fijn en duidelijk advies gekregen en kon ik gelijk aan de slag met het advies.

Vervolgens moest ik het advies zelf consequent blijven uitvoeren voor het beste resultaat. Hierbij kon ik Corine altijd even een appje sturen of even bellen als ik dit fijn vond.

Het resultaat: 2 blije katten en een blije bazin :) het sproeien buiten de bak is (bijna) helemaal verdwenen. Ik zal altijd goed moeten blijven opletten hoe de katten zich gedragen en als ze buiten de bak sproeien proberen te onderzoeken wat de reden hiervan is. Hiervoor heeft Corine handvatten meegegeven en bij extra vragen staat ze nog steeds voor ons klaar!

Bedankt Corine voor de persoonlijke begeleiding en het fijne advies.

Groet, Rik, Levi & Floor

Even een leuke update van Happy

Zoals je weet borstel ik Happy wekelijks met veel plezier uit. Het is echt ons momentje samen geworden. In de trimsalon verliep het tot afgelopen dinsdag minder succesvol, althans wat Happy’s gedrag betreft, maar de trimster heeft daar geen problemen mee. Toen ik Happy afgelopen dinsdag ophaalde vroeg ze mij wat er met Happy was gebeurd. Ik schrok want ik ging natuurlijk van het slechtste scenario uit. Ze was deze keer volledig relaxed en heeft de borstelbeurt op een hele fijne manier ondergaan. Het enige verschil dat de trimster kan bedenken is dat ze deze keer stond en voorheen altijd zittend Happy uitborstelde. Persoonlijk sta ik ook altijd.

Ik ben er zo blij mee en wilde dit graag even met je delen.
Ik ben nog steeds heel blij met het bezoek dat marieke heeft gebracht en de adviezen die ik heb gekregen.

Groetjes
Wilma en Happy

Fijn om hulp te hebben

Langs deze weg wil ik Eline nogmaals bedanken voor alle hulp die zij ons tot nu toe geboden heeft. Steeds als ik het even niet meer zie zitten kan ze me weer motiveren om nog niet op te geven en worden er nieuwe handvaten aangereikt. Met de nieuwe adviezen zijn we direct weer aan de slag gegaan, hopelijk met verder effect.

Floortje - blaasontsteking

Floortje had voortdurend last van terugkerende blaasontstekingen. Op advies van de huisarts contact opgenomen met een kattengedragstherapeute van Tinley, Corine. Ze is grondig te werk gegaan en ze heeft het beste met je huisdier voor. Prettig in contact en neemt de tijd voor je. Met de tips aan de slag gegaan en doordat je steeds beter begrijpt hoe het voor een kat werkt en door op basis daarvan ook zelf het een en ander uit te proberen zijn de blaasontstekingen teruggebracht tot een minimum.

Mickey lijkt nu een super rustige lieve kat

We hebben heel veel tips en tricks gekregen om Mickey een aangenamere kat te maken om in huis te hebben.
Ze dacht mee en is creatief in oplossing vinden.
Een aantal van de tips hebben we zeker gebruikt . Zeker de tips over en rond om het aanvallen can Mickey.
Mickey lijkt ondertussen een super rustige lieve kat die nog steeds wel actief is en graag speelt en alleen zijn energie op andere plekken en betere momenten kwijt te kunnen.

Kat likt zich kaal

Onze poes was altijd al een érg grondige wasser, maar na het overlijden van mijn partner likte ze zich overal kaal waar ze bij kon. Ik zag zelf door de bomen het bos niet meer: wat was de oorzaak, wat kon ik er aan doen wat ik nog niet geprobeerd had? Corine Vos pakte het zeer grondig aan, o.a. met een bezoek aan huis waar ze ruim de tijd voor nam. Een combinatie van adviezen heeft ertoe geleid dat mijn kat weer overal haartjes heeft en duidelijk - letterlijk en figuurlijk - beter in haar vel zit.

Onzindelijke kat

Voor meer dan anderhalf jaar plaste Tijger onze kat in de nachten en de weekenden wanneer we weg waren regelmatig op de bank. Ik ben er meerdere malen voor naar de dierenarts geweest, verschillende onderzoeken laten doen, veel uitgeprobeerd en niks bleek te helpen. Als laatste redmiddel, met het gevoel dat het ook wel niet zal helpen, ben ik naar de gedragsdeskundige Corine gegaan. Na een keer langskomen had ze goed in de gaten wat het probleem was! In de maanden begeleiding stond ze altijd voor me klaar om mijn vragen te beantwoorden en verdere tips te geven. Ik raad het iedereen absoluut aan wanneer je dit soort problemen hebt om Corine in te schakelen. Met een paar kleine aanpassingen kan het probleem al bijna helemaal verholpen zijn! Ik begrijp mijn kat nu beter waarom hij op de bank plaste en kan het daardoor ook voorkomen.

Gebakken lucht

Jarenlang hadden de problemen tussen onze katten zich opgestapeld. Op een gegeven moment kwam er redirective agressie bij kijken. We besloten onze jongste kat, met pijn in ons hart uit huis te plaatsen. Voor advies namen we contact op met Tinley.

We moesten de katten 10 dagen gescheiden houden, omdat de therapeut niet eerder een plek had in haar agenda. Ondanks dat we aangaven dat dit een onhoudbare situatie was. Het advies wat we kregen was er vervolgens alleen op gericht om de katten met elkaar te laten leven, waarbij wij ons als gezin moesten aanpassen. De aanbevelingen in het rapport wat we ontvingen was voor 90% te vinden op internet en wat we zelf verteld hadden. Het herplaatsing advies, waar we nog expliciet om moesten vragen, zou meer problemen bij de kat opleveren dan wat anders. We hebben veel betaald, voor gebakken lucht.

Sjors

Mijn kat Sjors viel mij steeds vaker aan, vandaar dat ik de hulp van Corine had ingeschakeld. En wat was dat een goede keuze! Ze heeft erg goed gekeken naar wat er met Sjors aan de hand was en wat de reden kon zijn dat hij mij steeds aanviel. aan de hand hiervan heeft ze mij telkens handige tips en adviezen gegeven. Die adviezen hebben erg snel voor veranderd gedrag bij Sjors gezorgd. Heel erg fijn, ik neem de informatie mee en blijf de adviezen toepassen. Zeker een fijne ervaring gehad, bedankt Corine!

Bij elkaar brengen van twee poezen

In augustus 2020 zijn mijn vriend en ik samen gaan wonen. Hij heeft een poes van 10 jaar en ik een poes van 4 jaar oud. Het samenbrengen verliep moeizaam, beide dames waren erg gespannen en konden elkaar niet luchten. Er komen natuurlijk veel prikkels bij een verhuizing (nieuwe omgeving, nieuw mens en ook nog eens een nieuwe kat). We hebben toen besloten om Corine in te schakelen. Zij heeft ons geholpen tot nieuwe inzichten te komen. We zijn een herintroductie traject ingegaan en doen alles stapje voor stapje. Ze zijn nu beide beter op hun gemak.
Momenteel leven ze nog apart in ons huis. We hebben geleerd dat we het tempo in de pootjes van de poezen ligt en daar houden wij ons geduldig aan.

2 onzindelijke poezen

Na 4 jaar zelf van alles geprobeerd te hebben, hebben we uiteindelijk de hulp van een gedragsdeskundige ingeroepen. Het probleem was : 1 sprietste en de ander plaste buiten de bak. Yvon kwam en na een uurtje het gedrag van de poezen en onze reactie daarop doorgesproken te hebben, kwam ze met de simpele oplossing: grotere bakken en fijner grit. Oh ja, er moesten ook wat ramen afgeplakt worden, zodat ze de buurkat niet zou zien.
Yvon helpt op een prettige rustige, duidelijke manier. Het plassen buiten de bak was meteen opgelost. Het sprietsen was moeilijker, maar omdat ze het nu alleen nog in de bak doet, hebben we een bak met een hoge achterkant gekocht en blijft alles in de bak. Het is zo'n opluchting, niet meer de vraag te hebben wie van de twee moet er weg!! We zijn weer helemaal gelukkig met ons stel! Bedankt Yvon!

Kater sproeit/plast in huis

Onze kater van 1 jaar oud begon door het hele huis te sproeien/plassen terwijl hij eerst altijd op de kattenbak ging. In samenwerking met Corine Vos en de dierenarts is dat nu verholpen. Corine was erg betrokken, observeerde de kat en de situatie in huis goed, luisterde naar ons en kwam met goede vragen. Daaruit volgende een duidelijk verslag met punten die wij aan konden pakken. Om de paar weken nam ze contact met ons op om te vragen hoe het ging en eventueel nog nieuwe dingen aan te dragen als dat nog was. Je voelde je echt gesteund in wat een hopeloze situatie leek. Wij zijn tevreden!

Kenzo

Tijdens oud en nieuw was onze mechelse herder van 7 compleet het spoor bijster Hij heeft zich twee keer zelf opgesloten en vrat alles kapot wat hij maar kon vinden,van boeken tot houten lades.Hij was zo verschrikkelijk gestrest.
Via de dierenarts in contact gekomen met Henk van Tinley .Hij heeft de hond goed geobserveerd en heeft goed naar ons geluisterd, na wat aan passi gen in huis te hebben gedaan oa deuren vastgezet zodat hij zichzelf niet meer op kan sluiten gaat het nu een stuk beter.  Voor mijn gevoel zijn we er nog niet, maar hij kan nu wel weer alleen zijn .
Wij zijn dik tevreden over de aanpak

Gedragstherapie

Na zeven jaar tobben met het gedrag van mijn hond eindelijk een therapeut gevonden die mij kon helpen. Dank zij de hulp van Eline is mijn hond nauwelijks nog gestresst en kan ik met hem trainen om onwenselijk gedrag af te leren. Mijn hond is een stuk gelukkiger en zit nu goed in zijn vel.

Tweede kat erbij

We hadden een tweede kat genomen van 6 maanden bij onze poes van 5 jaar. Dat liep niet lekker ivm spelagressie. Uiteindelijk hebben we de nieuwe kat moeten herplaatsen maar door de adviezen en ondersteuning van Corine een weloverwogen beslissing kunnen nemen.

sproeiende kat

mijn kater van 1 jr begon plotseling met sproeien. Na een half jaar alles geprobeerd te hebben was ik ten einde raad. Ik heb al 30 jr katten en had dit nog nooit meegemaakt en ik wilde hem al weg doen tot ik de reviews van Yvonne las, ik besloot nog 1 poging te wagen. Yvon kwam bij mij thuis en constateerde dat het geen sproei probleem was echter een zindelijkheids probleem. Ze adviseerde een grotere, open bak en speciaal zand ipv grit. Vanaf het moment dat ik de nw bak met zand neerzette was het probleem verdwenen. Echt fantastisch.

Probleem is opgelost

Wij zijn erg tevreden over het advies en het contact met Corine Vos. Onze poes poepte en plaste regelmatig langs de kattenbak na de geboorte van onze zoon. Door een aantal kleine aanpassingen is dit probleem nu verholpen.

Wereld van verschil met onze Bengaal

We waren ons bewust dat een Bengaalse kat lastig kon zijn, maar toen Nala bijna 1 was ging ze erger bijten en aanvallen. Iets wat wij als kitten hebben gezien als spelen. Daarnaast plaste ze door een verandering in huishouden ook ineens in huis.

Uiteindelijk wisten we ons geen raad meer en toen ze ook naar onze gezichten begon te springen en het plassen niet stopte hebben wij Yvon gevraagd.

We wisten niet wat we konden verwachten, maar hadden er een goed gevoel erbij.

Na een kennismakingsgesprek en intake kwam Yvon bij ons langs. Ze heeft ons tips en tricks gegeven waar we zelf nooit aan hadden gedacht, maar die een wereld van verschil gaven!

Met als resultaat dat Nala veel rustiger is en ze eigenlijk niet meer bijt of aanvalt. En ze plast niet meer in huis, ook niet op de plekken waar ze dat toen wel deed.

Wij bevelen yvon zeker aan bij problemen met jullie kat(ten)!!

het gaat goed met onze poezen

het gaat goed met onze poezen. Er is rust en Kitty is inmiddels zelfs zover dat ze niet meer naast de kattenbak plast en poept. Ze komen alledrie buiten en genieten daar zichtbaar van. Ze zijn nog geen hartsvriendinnen, maar ze accepteren elkaar en grauwen en blazen niet. Ze hebben ieder hun eigen plekje om te slapen.

We willen Corine  bedanken voor al je goede zorgen en kundige advies bij het samenbrengen van onze poezen Poekie, Lilo en Kitty. We hebben een lange adem moeten hebben maar er wonen dankzij jouw meeleven en meekijken nu drie tevreden poezen (en twee tevreden mensen) in ons huis.

plasgedrag kater

Wij zijn erg tevreden over kattentherapeute Corine Vos.
Onze kater vertoonde plas en sproeigedrag en was niet gesocialiseerd. Ze neemt de tijd en zegt waarop we moeten letten en wat te doen alles in een duidelijk verslag. Onze kater vertoont geen afwijkend plas en sproeigedrag meer en is socialer geworden hij spint en is aangekomen. Kan het een ieder aanbevelen die gedragsproblemen met een huisdier heeft niet alleen in je eigen belang maar ook zeer zeker in het dier zijn belang.

Yvon Sweere

Yvon Sweere heeft onze Milo grondig geobserveerd. Milo bleek niet agressief te worden, ze heeft gewoon behoefte aan te spelen. Dat is nog niet zo eenvoudig, speeltjes zijn ook al snel saai. Yvon heeft ons goede adviezen gegeven en we zijn nu weer heel blij met Milo!

Uitstekende ervaring met Mary van Katwaardig

Mary van Katwaardig heeft ons heel goed geholpen met de wildplas-problemen van onze poes, welke al jaren voortduurt en we maar moeilijk zelf onder controle krijgen. Mary bereidt zich goed voor, neemt uitgebreid de tijd en volgt nadien ook op of alles goed gaat. Wij zijn erg tevreden!

Gedragstnerapie helpt echt

Ondanks dat ik niet zo snel geloofde in een 'kattentherapeut' omdat ik heel veel zelf al geprobeerd had en zeker ook genoeg gegoogled heb.
Echter liet Kirsten mij naar mijn kat kijken zoals ik er niet eerder naar gekeken heb. Ze snapte mijn frustratie en onmacht en (ver)oordeelde mij daar niet voor. Maar gaf mij tegelijk wel hele duidelijke instructies over wat ik moest aanpassen en goede adviezen.
En het heeft geholpen! Ik kan eindelijk weer van mijn kat genieten zoals het hoort. Zowel de kat als ik zijn een stuk minder gefrustreerd.
Ik zal Kirsten daarom ook zeker aanbevelen! Vooral voor mensen die de hoop al opgegeven hebben.

Puber

Ik ben onwijs dankbaar dat Joke bij ons is geweest voor onze Ollie. De puberteit met drie jonge kinderen is best intensief. Happen, grommen, uitdagen.... allemaal spelenderwijs maar niet leuk met kleine kinderen. Ik heb veel handvatten gekregen om mee aan de slag te gaan. Ook na het consult heeft ze me begeleid in de omgang met onze boef! En nu een wereld van verschil. We genieten nu weer volop!

Koppeling van twee katers

Onder Mary’s begeleiding heb ik mijn 2 katers gekoppeld. Ze komen beide uit een ander huis. zelf lukte het me niet Want ze vielen elkaar aan.
Mary nam bij mij thuis ruim de tijd, gaf veel informatie en tips en later tijdens de app ook goeie tips en uitgebreide feedback op mijn filmpjes of uitleg van situatie’s.
Ik ben erg tevreden over haar aanpak en haar kundigheid!

Plasproblemen

Mijn kat Tijger had langere tijd problemen met plassen in huis. Dit werd veroorzaakt door blaasgruis (dachten we). Uiteindelijk bleek hij blaasgruis te hebben, maar helaas stopte het plassen in huis niet volledig nadat de blaasgruis behandeld was. Na een tijd lang van afspraak naar afspraak te gaan bij de dierenarts ben ik via internet bij Yvon Sweere terecht gekomen. Zij is langsgekomen en heeft naar de situatie thuis gekeken. Na wat dingen aan te passen verbeterde de situatie, maar nog niet helemaal plasvrij in huis. Yvon heeft ons toen doorgestuurd naar een osteopaat, omdat zij vermoedde dat Tijger last van zijn rug had. De osteopaat gaf tijdens de eerste behandeling al aan dat Tijger inderdaad last van zijn rug had. Sindsdien is hij onder behandeling bij de osteopaat en gaat het goed thuis. Een enkel ongelukje, maar daar blijft het bij. Yvon heeft dus goed opgemerkt waar Tijger last van had en ons gelukkig doorgestuurd.

Kat is weer lief geworden

Hunter was ongeveer 1,5 toen ik hem uit het asiel haalde. Hij had op straat geleefd. Hoewel hij ook heel lief kon zijn, werd hij snel boos en kon hij mij uit het niets aanvallen, waardoor ik onder de krassen zat. Regelmatig tot bloedens toe. Ik had geen ervaring met katten en wist niet goed wat ik ermee aan moest. Corine is langs geweest, heeft Hunter zijn gedrag geobserveerd en aan de hand hiervan en van onze gesprekken is ze met een aantal adviezen gekomen. Ik leerde hierdoor beter begrijpen wat voor gedrag het was, waar het door kon komen en hoe ik dit tijdig kon signaleren. Onder andere hierdoor, maar ook doordat ik vrij snel hierna door corona thuis ging werken en dus veel bij Hunter was en hij ook veel naar buiten kon is dat vervelende gedrag vrijwel helemaal opgehouden. Waarschijnlijk heeft het vooral geholpen dat Hunter zijn energie beter kwijt kan doordat hij vaker naar buiten kan, maar de handvaten van Corine hebben ook zeker bijgedragen en kunnen in de toekomst wellicht ook nog van pas komen. Ik ben in ieder geval ontzettend blij want ik had niet verwacht dat Hunter zo lief zou worden. Bedankt!

Katten gedrags therapie door Anneke van den Burg

Wij hadden problematiek met onze 2 katten die niet goed met elkaar overweg konden en wij zagen door de bomen het bos niet meer. We hebben toen besloten om gedragstherapie in te schakelen en zijn via tinely in contact gekomen met Anneke van den Burg. Dankzij haar uitstekende kennis hebben wij duidelijk gekregen waar het probleem zit en hoe we hier mee aan de slag konde gaan. Dit heeft enorm geholpen. Niet alleen in het gedrag van de katten maar ook in onze kundigheid en inzicht in de dieren. We hebben hierdoor vetrouwen gekregen in het juist opvoeden van onze katten en de problematiek die hier bij komt kijken. Dit is natuurlijk een heel proces en dat is niet van het ene op het andere moment opgelost maar we merkte al snel positief resultaat. Dit proces kost tijd en we zijn er nog niet maar we zijn er van overtuigt dat het door de tijd heen alleen maar beter zal gaan. Al met al een zeer positieve ervaring met deskundig en op maat gemaakt advies.

Luna plast niet meer in hoekjes

Mijn 2-jarige katje Luna maakte er een gewoonte van om in meerdere hoeken van de woonkamer te plassen, terwijl ze óók gebruik maakte van de kattenbak. Therapeute Yvon Sweere adviseerde, na een grondige analyse van Luna's gedrag binnen en buiten, om mijn kattenbakmanagement aan te passen. Ik heb meerdere bakken neergezet op plekken waar de kat er goed bij kon, verving het grit voor een fijnkorrelige en zorgde er voor dat de bakken vaker schoongemaakt werden. Vanaf dag één was het afgelopen met het plassen op ongewenste plekken. Yvon nam alle tijd om de diepte in te gaan, en stond mij later ook bij met advies tijdens mijn verhuizing. Degelijk werk van een sympathieke therapeute, met snel resultaat!

ondanks de goede hulp, toch geen happy end

Onze volwassen kater had moeite met het accepteren van de nieuwe kitten in huis. De stress bij onze kat bouwde zover op dat we Tinley hebben ingeschakeld. Corine heeft ons heldere uitleg gegeven en ons begeleid in het herintroduceren van de kitten bij de kater. We hebben veel van haar geleerd over het gedrag van onze katten en de stress signalen. Ze heeft ons met veel geduld en kennis ondersteund in het traject. Helaas heeft het niet mogen baten en bleef onze kater zelfs na maanden zorgvuldig trainen moeite houden met de kitten. Voor de kitten hebben we daarom toch een nieuw huisje gezocht. Onze kater is weer helemaal de blije knuffelkont die hij was.

Mina

Mina kwam op een punt waarop ze mij begon te slaan en dus tijd voor een therapeute.. Yvon kwam bij ons langs en door haar super goede uitleg en tips is mina geturnd.. we hebben onder andere dmv zylkene haar op geluiden getraind ( alleen de stofzuiger werkte niet) en dat heeft veel geholpen.. het slaan is nu geturnd naar enorm slijmen als ze wat wilt maar dat is voor mij prima.. ik heb geen allergische reactie meer door haar nagels en mina.. die is weer terug de oude kroelkat die ik ken

Als je de hoop al (bijna) hebt opgegeven..........

Onze hond Apollo is met 4 maanden oud vanuit Bulgarije, via een stichting, bij ons gekomen. Een mishandeld en getraumatiseerd hondje van 5 kilo. 2 jaar en 30 kilo verder vindt/vond Apollo alles dat buitenshuis is, erg eng en spannend. Grommen en blaffen naar alles en iedereen, hangen in de riem etc. Na een aantal cursussen is dit gedrag niet echt verbeterd, totdat Henk van Wijk, hondengedragstherapeut van Tinley, op ons pad kwam. Al na 2 sessies bij ons thuis is er een aanzienlijke verbetering en kunnen wij al veel relaxter buiten wandelen met Apollo. We zijn er nog niet, moeten nog veel oefenen maar het vertrouwen van de hond naar ons toe, is aanzienlijk verbeterd. We kregen “simpele” tips waarvan je denkt; waarom zijn we hier zelf niet opgekomen, tot nieuwe inzichten in Apollo’s wereld waar echt het grote verschil in is gaan zitten!!! Ik raad dan ook iedereen met een “probleem”hond een hele goede hondengedrachtstherapeut, aan, zoals Henk van Wijk van de Tinley groep!!! Echt doen, het is de tijd en het geld meer dan waard.

Ik interpreteerde mijn hond helemaal verkeerd

Ik was gewend om te horen “als de hond .....(a).... doet, dan doe jij.....(b)....” maar nu ging dat heel anders. Blaffen kan de hond bijv uit angst of uit agressie of uit enthousiasme etc. Hoe je daarop moet reageren is afhankelijk van die oorzaak voor het blaffen en de gevoeligheid van de hond.
Marieke observeerde, stelde vragen en probeerde gedrag soms uit te lokken om zo tot een heel persoonlijk plan van aanpak te komen. Ze legde uit wat ze zag en wat dat betekend. Na het bezoek van Marieke ben ik mijn hond heel anders gaan benaderen (hij bleek niet dominant maar juist een pleaser die gewoon heel druk is en daardoor moeite heeft met concentratie).
Het gaat nu al super veel beter en ik kan weer van mijn hond genieten!

Mijn jongens zijn weer onafscheidelijk!

Na een heftige ruzie in december, kon ik mijn katers (Broertjes uit hetzelfde nestje) niet meer samen laten zonder dat ze gingen vechten. De dierenarts adviseerde me om contact op te nemen met Corine.
Het was net voor de kerst, maar toch heeft ze gelukkig tijd kunnen maken om voor de kerst al langs te komen om te helpen. Ze heeft geobserveerd en advies gegeven en toen zijn we met haar het traject ingegaan.
Ik heb heel veel geleerd van haar over het gedrag en de stresssignalen die ze geven. Hiervoor keek ik meer globaal naar de katten, maar nu kijk ik ook naar de kleine details.
We hebben ze langzaam geintroduceerd en haar filmpjes gestuurd zodat ze kon kijken naar hoe de jongens het vonden en de stress signalen en ze gaf tips en advies over hoe en wat verder.
Pas geleden de jongens weer elkaar laten ontmoeten en dat ging goed. Ze willen sinds dat moment eigenlijk niet meer van elkaar af en ze zijn samen weer plak en plak.
Ik ben enorm blij met het resulaat. Ik geniet er enorm van om die 2 weer samen te zien slapen, kroelen en spelen.
Corine zelf is heel begripvol en ze geeft duidelijk en goed advies. Ook is ze heel flexibel in het communiceren. Al met al hebben wij een hele goede ervaring met haar en haar aanpak gehad. Dit is echt iemand met hart voor haar vak.

Heel erg bedankt!

Sproeiende kat...wat nu??!

Toen onze Siep begon met sproeien in de keuken dachten we dat het niet zo'n groot probleem zou worden. Wanneer we het steeds vaker ontdekte besefte we dat er iets moest gebeuren. Naar overleg gehad te hebben met de dierenarts kwamen we bij Corine de Vos van Tinley terecht.
Wat waren we blij dat er gezocht werd naar een oplossing. Naar een intensieve intake hadden we wat plannen gemaakt. We hebben de adviezen opgevolgd en waren dan ook dol blij dat we na een aantal weken het sproeien al gestopt was. Het was zo fijn dat je wist dat we er samen met Corine voor zouden zorgen dat het beter werd. Die motivatie helpt je om door te zetten. We zijn heel blij geweest met haar deskundigheid. Het contact was altijd erg fijn en leuk.
We hebben echt de oude Siep weer terug en daar heb je alles voor over. Super bedankt! Je bent een topper!

Nala-Solo weer een plezierige en blije huisgenoot.

Tijdens een praatje in de dierenwinkel Disco van Gils in Goirle vertelde wij tegen de eigenaar dat onze Nala-Solo regelmatig naast de kattenbak haar behoefte deed en daarna verdwaasd door het huis rende en steeds donkere hoekjes opzocht.
Nala-Solo is een herplaatste poes van 6 jaar waarbij de toenmalige eigenaar ons vertelde dat zij wel eens wat buiten de kattenbak deed.
Aangezien dat wij geen enkele ervaring hebben met katten doch 32 jaar lang wel honden hebben gehad, vroegen wij van Gils wat wij eventueel kunnen doen.
Hij adviseerde ons contact op te nemen met Corine Vos een Tinley gedragstherapeut.
Na een vragenlijst te hebben ingevuld volgde later een nauwgezet huisbezoek waarbij een
plan van aanpak met therapeut, dierenarts en eigenaren werd vastgesteld.
Na enkele kleine medische en therapeutische behandelingen is Nala-Solo weer een gezellige en knuffelende huisgenoot geworden mede dank zij de intensieve begeleiding van Corine Vos.
Namens Nala-Solo de gerustgestelde eigenaren
Ria en Piet Bakker

Fijn contact gehad met gedragstherapeut!

Fijn contact gehad, het probleem met het plassen buiten de bak is over. Jess zit beter in haar vel en heeft geen last meer van lichamelijke problemen!

Silar weer zuiver

Toen we het bijna opgaven en onze Main Coon weg wilde geven omdat ze al 1 jaar niet meer zuiver was besloten we op advies van meerdere contact op te nemen met Marieke van Tinley Kattengedragsdeskundige. In een afspraak van 3 uur bij ons thuis had ze na observeren en het stellen van vragen precies door wat de oplossing zou zijn. Nadat we alles hadden toegepast bleek ook hier een wonder mogelijk. Silar was weer zuiver. Toen op vakantie en de oppas alle instructies mee gegeven. Op hoop van zegen, maar wat bleek ook nu geen problemen gehad. Wat zijn we blij en dankbaar. Marieke bedankt.

Review

Dank Eline namens mijn beide teckel heren! Na een paar behoorlijke aanvaringen tussen mijn twee reuen, in contact gekomen met Eline. Zij kon ons precies vertellen waar deze voor ons onverklaarbare strijd tussen de heren ineens vandaan kwam. Het was inmiddels dusdanig geëscaleerd dat wij de mannen niet meer in dezelfde ruimte konden laten zonder dat er een gevecht aan te pas kwam. Stapje voor stapje heeft Eline er voor gezorgd dat de mannen weer vriendjes zijn en dat wij begrijpen hoe dit heeft kunnen ontstaan. Wij zijn er elke dag nog heel blij mee en uiteraard mijn teckels ook!

Het vervolg van Biko 9 mnd. oud

Wij zijn destijds bij Marieke van den Burgt geweest met onze Biko alwaar we handvatten hebben meegekregen omdat hij een bijtertje was totdat mijn man zijn arm helemaal vol zal met kleine plekjes van tandjes van Biko. Toen dit echter opgelost was en wij een lieve hond hiervoor gekregen hadden is hij in zijn strotje gebeten op de hondencursus hij gilde en is gevlucht in de vijver alwaar we hem hebben moeten uittillen. Hij had ook nog een vervelende ervaring bij de dierenarts en het was compleet. Biko was heel bang, kregen bijna zijn riem niet meer aan was bang voor andere honden. Maar veel geduld en de eerdere tips van Marieke zijn we weer aan de slag gegaan. Zijn angst samen overwinnen, nu komt hij weer gewoon gaat zitten voor zijn riem aan te doen. Hij kan dikwijls een uur bij mijn man op schoot zitten naar buiten kijkend, speelt binnen en buiten. We wonen weer allemaal samen en wel in rust en hij verdraagt ons ook weer. De tips van de eerste afspraak hebben ons drieën weer geholpen en Biko, Biko voelt zich weer vrij zonder zijn tanden te gebruiken. Dank maar weer Marieke!

Marieke van der Burgt bedankt!

Marieke van der Burgt (Tinley-gedragstherapeut voor dieren) BEDANKT!

Ik wist het niet meer en toen we dachten dat afstand doen van Silar de enige optie was, besloten we als laatste redmiddel Tinley-gedragstherapeut voor dieren te bellen.
We hadden echt alles al geprobeerd om Silar weer zuiver te krijgen maar niets mocht baten. Steeds maar weer naar de dierenarts en uiteindelijk het probleem bij onszelf zoeken.
Marieke kwam en zag al meteen een tevreden poes, die echt wel op haar plek is. Pfff opluchting 1.
Na het beoordelen van Silar haar kamer, zag ze ook hier al snel wat de oplossing zou zijn. Dit zouden we een paar weken later aanpakken omdat het zorgvuldig moest gebeuren en ook hier een doorbraak. Pfff opluchting 2.
Ook bleek er een ernstige vorm van Pica aanwezig te zijn waar we nu enorm rekening mee houden. Pff opluchting 3.

Dus in 1 woord BEDANKT!!!!!
Wij en Silar kunnen weer ademhalen en ik zeg tegen iederee die het even niet meer weet, bel Marieke van Tinley-gedragstherapeut voor dieren...

Marieke nogmaals dank.

Ten einde raad

Wij waren ten einde raad toen we een derde kat in huis hadden gehaald en daardoor mijn andere twee katten volledig in de stress schoten. Beiden stopten met eten, vielen enorm af en eentje leefde alleen nog maar buiten in weer in wind. We werden er zelf ook enorm gestressd en verdrietig van. Wat hadden we onze katten aangedaan! Ik heb twee kattengedragstherapeuten gebeld. Beiden hadden ze hun oordeel na 5 min aan de telefoon al geveld en dat kreeg ik te horen ook. Wat hadden we in ons hoofd gehaald om er een derde kat bij te nemen werd tegen me gezegd en dit zou nooit meer goed komen.

Toen kwam ik bij Nienke Bijvoets van Tinley terecht. Wat een verademing en wat een wonderen heeft ze verricht. Met veel geduld en zonder oordeel nam ze ons probleem meteen serieus. Natuurlijk wilde ze ons proberen te helpen. Garanties had ze niet, maar we gingen niet zomaar opgeven. We vulden een uitgebreid formulier in. Daarna kwam ze langs, luisterde, observeerde urenlang en toen kwam ze met adviezen waarmee we meteen aan de slag gingen. Al snel was er resultaat, babystapjes maar vooruitgang. Wij hadden weer hoop dat het toch goed zou komen. Ze belde regelmatig hoe het ging en paste het plan gaandeweg wat aan. Het resultaat: rust in de tent. Het heeft zeker 3 maanden geduurd, maar nu liggen alle drie de katten samen op een bank te slapen, ze leven weer binnen, eten goed en neuzen met elkaar als ze elkaar weer zien. Degene die buiten was gaan wonen, gaat nu samen met de nieuwe kat op jacht naar muizen. Het is dus helemaal goed gekomen tegen alle verwachtingen in. Nienke bedankt!

Te enthousiast met bezoek

Onze honden waren te enthousiast bij binnenkomst van bezoek. Marieke heeft mij erg geholpen door de puntjes op i te zetten waarmee ik kan trainen, waardoor het nu al beter is! Natuurlijk moeten we blijven trainen voor het resultaat, maar we gaan er voor ????????
Super bedankt Marieke!

Jinx is heel bang nadat ze is gebeten

Jinx was zo bang voor andere honden. Na je adviezen, trainen en veel geduld...heeft ze een Dalmatiër vriendinnetje! Jinx doet het ontzettend goed. Ze is niet meer zo gespannen en angstig. Buiten gaat het ook een stuk beter. Ze wil heel graag leren en alles goed doen. Met Midas gaat het ook erg goed. Nogmaals Joke, heel erg bedankt voor als je adviezen en training.

Opvoeden en contact met andere honden

Joke, bedank weer voor de uitleg. We gaan ons best doen om je adviezen op te volgen. Fijn om bij jou te zien dat Spice het goed kan vinden met andere honden, we zijn daar zelf wat te voorzichtig in. We stellen je deskundige adviezen en enthousiasme bijzonder op prijs!

Review

Wij zijn heel erg blij met de hulp van Marieke
Ons hondje is helemaal van zijn gedrags probleem af en doet het nu super goed. Ik wil Marieke v.d burgt heel hartelijk bedanken voor haar hulp. Groetjes Ellen Peter en Julia ????van toby

Review

Twee weken geleden is Henk bij ons geweest om ons te teefje van nog geen 2 te observeren, ik zag verschillende gedragingen maar kon er niet precies de vinger op leggen, ik voelde dat er een afstand begon te ontstaan en dat ze vluchtgedrag begon te vertonen, dat is wel het laatste wat je als hondeneigenaar wil. Heb maar heel even bedenktijd nodig gehad en toen tinley (henk) ingeschakeld! Iets waar ik geen moment spijt van gehad heb!
Henk is bij ons geweest en heeft de hond gezien, ik had wat bevestiging nodig, ik bleek op de goede weg, maar dat was wennen. Henk gaf aan dat wat ik deed goed was, 2 weken zijn we bezig geweest, gelukkig kon ik henk na 2 weken laten weten dat wat we gedaan hadden goed was! Ze speelde met ons, sliep ineens uuuuuren en zwaaide vrolijk met haar staart! We zijn er nog niet, soms heeft ze nog wel eens haar momenten waarop ze heen en weer loopt, mijn schaduw is, en het even niet weet en voor vluchten kiest... niet erg, we hebben van henk geleerd hoe we dit op vangen en dat lijkt ze prettig te vinden!

Kortom, absoluut geen spijt gehad! We snappen nu waarom de hond bepaalde keuzes wel of niet maakt en daar kunnen wij haar bij helpen! Nogmaals, dankjewel!

Review

Corine heeft me heel goed geholpen toen mijn kat Tommie plotseling veranderde van gedrag. Hij begon zelfs tegen mij te blazen. Corine heeft het gedrag van Tommie en dat van mij met veel geduld geanalyseerd. Ik heb heel veel praktische tips gekregen die heel goed hebben geholpen. Ik heb weer een fijne kat in huis!!

We zijn weer besties

Dankzij de hulp en adviezen van Diana zijn onze Noortjes weer vrienden

Onze Biko

Onze Biko is van kleinsaf een bijtertje geweest, zijn kleine scherpe tandjes in vooral mijn man's arm tot een heleboel wondjes en die tandjes werden groter. Gelukkig zijn we met het advies van Marieke van den Berg goed aan de slag kunnen gaan en inmiddels is het een lieve rustige hond. Wij zijn haar hier zeer dankbaar voor. Pluim voor Marieke

onrust in de roedel

Binnen onze roedel met 3 teven ervaren we sinds nummer 3 volwassen is steeds meer onrust. We hebben redelijk wat ervaring met honden, maar je eigen gedrag beoordelen en indien nodig aanpassen is niet zo simpel. Daarom Marieke van der Burgt geraadpleegd. Zij heeft een aantal praktische tips én een aantal overwegingen gegeven waar we mee aan het werk gaan. Marieke doorziet niet alleen het gedrag van de honden, maar ook de wisselwerking tussen de baasjes :-) TOP! Marieke bedankt.

no more peeing outside the box!

I am really happy and thankful with Corine for her guidance on how to fix the issue of my cat peeing outside her box. It was an easy solution and I had her help and follow up for months. My cat is really happy and relaxed and so I am. I totally recommend her.

Hond en katten leven apart

Al 2 jaar leven mijn 2 katten boven omdat de hond te enthousiast is als ze beneden komen. Na 2 jaar was ik het beu en belde ik naar Marieke van de Burght voor advies. Ze kwam op huisbezoek en het probleem was al snel duidelijk. De katten moeten leren dat ze veilig naar beneden kunnen komen en de hond moest worden afgeremd. voor de katten hebben we de krabpaal van boven naar beneden gezet zodat ze een veilige plek hebben. Met de hond zijn we aan de gang gegaan om te leren dat hij moest stoppen met het najagen van de katten. Na 5 min had de hond het door en kwam ook heel voorzichtig een van de katten naar beneden. nu 4 weken later ligt de hond en 1 kat bij mij in de avond op de bank te slapen en 1 zit nog een beetje afwachtend in de krabpaal. Maar dat komt wel goed. Marieke enorm bedankt voor je tips!!

Vechtende poezenzusjes

Een half jaar geleden hebben we 3 katten geadopteerd waaronder twee zusjes. Na een paar maanden begonnen ze opeens te vechten. Er was constant spanning en agressie dus we hebben ze snel uit elkaar gezet. Via Tinley zijn we in contact gekomen met Anneke. Zij kon al snel langskomen, op een zondag zelfs. Ze heeft uitgebreid de tijd genomen om de situatie te beoordelen en we kregen een stappenplan hoe we de dames aan elkaar konden herintroduceren. Ik vond het vooral heel fijn dat ik ieder moment kon bellen, mailen of appen als ik een vraag had. Ook waren de instructies duidelijk en concreet, dat gaf houvast! Bovendien was Anneke heel begripvol en meelevend. Als wij het even niet meer zagen zitten, was ze positief en kon ze ons weer motiveren het opnieuw te proberen. Echt heel fijn! Uiteindelijk was er een kans een van de dames bij een vriend van ons te herplaatsen en daar hebben we voor gekozen. Of het nog goed had kunnen komen zullen we niet weten, maar ook bij dit moeilijke besluit was Anneke er met adviezen en ondersteunende woorden. De poezen zijn nu allemaal rustig en gelukkig en wij ook. Mede omdat we weten dat we er alles aan gedaan hebben, met ondersteuning van Anneke. Ik kan dit iedere poezenliefhebber dan ook aanraden.

Van angstige hond naar onwijs blije - gelukkige hond!

Via een kennis in contact gekomen met Eline en dat is voor onze hond het beste wat hem is overkomen! Wij hadden een onwijs angstige hond die heel bang was op straat voor alle geluiden en ook voor vuurwerk. Met behulp van Eline hebben we een plan van aanpak gemaakt. Eline heeft ons heel goed hierin gecoacht en begeleidt. Wij hebben best een grote stap moeten zetten om onze hond op angst medicatie te zetten voor een 6 maanden. Zelfs op het punt dat we dachten nu komen we niet verder met onze hond, bleef Eline geduld houden en ons van zeer goede adviezen te voorzien. Zonder haar hulp hadden we onze hond nooit angst vrij gekregen. Het is nu genieten om met hem buiten te wandelen, hem te zien spelen met andere honden en het allerbelangrijkste is dat hij nu normaal hondengedrag laat zien. Lekker snuffelen onderweg! Mocht je een angstige hond hebben dan zouden wij Eline van harte aanraden! Het was onze reddende engel in nood met onze hond.

Kattenbakmanagement

Gelukkig nieuwjaar iedereen!

Ik wil graag Corine bedanken voor haar hulp met het kattenbakmanagement. Al haar adviezen wat ze heeft gegeven, hebben allemaal geholpen. Ik heb veel geleerd over het kattenbakmanagement en over het zorgen van 2 hele nieuwsgierige binnenkatten. Bedankt Corine.

Vechtende katten

Corine Vos heeft ons gedurende een lange periode geholpen met het oplossen van ruzie tussen onze twee katten. Van het ene op het andere moment konden ze niet langer bij elkaar in de buurt zijn zonder heftig te vechten.
Corine heeft ons enorm goed geholpen om de katten, die vanaf dat moment gescheiden leefden, weer bij elkaar te krijgen. De begeleiding van Corine daarbij was intensief en veel uitgebreider dan van te voren verwacht. Wij zijn erg positief over de begeleiding en raden dit aan indien je met een gelijksoortig probleem zit.

Binnenplassen

Wat blij dat we hulp hebben gezocht bij de Gedragstherapeute. Binnen 8 weken was onze poes van het binnenplassen af.

Kirsten is een fijne kattengedragstherapeut!

Leuk en fijn mens. Ze neemt echt de tijd voor ons. Ze heeft vele nuttige tips en luistert goed naar onze mening. Hopelijk gaan onze katjes straks lekker met elkaar om. Groetjes Petra en Laura

Introduction of our new dog to our 2 cats

We had our 2 cats for 7 years before we adopted our dog. Our cats are NOT fond of dogs and actually hate dogs. Eline came to help us with the introduction and gave us some tips. Her tips worked wonders as our cats and dog where lying down close to eachother and walking by eachother within a week. One of our cats was not even eating when he saw the dog but with Eline's help they got accustomed to eachother very quickly.

Corine was top!

Ben verhuisd en na een tijdje ging me kat sproeien in huis. Wat de meeste mensen niet fijn vinden. Ze is langs geweest, ze heeft geobserveerd en tips gegeven. De dag erna kreeg ik een volledige lijst met wat ik moest uitvoeren. Ben meteen overgegaan in actie en dit heeft meteen geholpen. Hij is gestopt met sproeien. Corine is een super aardige vrouw en gezellig om mee te kletsen. Ze luister goed en kunt haar voor alles bellen/berichten.

onze senior

Ik heb Marieke ingeschakeld omdat Kyra sinds mijn verhuizing blafte als ik afwezig was. De buren hadden aangegeven dat ze Kyra hoorde blaffen en dit vond ik zelf ook erg vervelend, zowel voor de buren als voor Kyra. Tijdens de afspraak is er veel op zijn plaats gevallen. Marieke stelde veel vragen en observeerde Kyra actief. Marieke gaf hierna aan dat ze verwachtte dat Kyra dementie verschijnselen vertoonde. Kyra is 13 jaar en voor de verhuizing was Kyra ook regelmatig onrustig in de avond. Het gedrag uitte zich in graven in een hoek, rondlopen waardoor de stekkers uit het stopcontact waren gelopen en ook werden de gordijnen open en dicht geschoven. Dit heb ik destijds opgelost door haar mee te nemen naar de slaapkamer. Ook de onrust in de nacht was de laatste tijd toegenomen, iets wat ook bij het beeld past van een hond met dementie.

Nu slaapt ze ‘s nachts bij mij en krijgt ze een rustgevend tabletje wat ik via de dierenarts heb gekregen. Het alleen zijn kan Kyra dus waarschijnlijk niet meer leren. Ik neem haar vaak mee, vrienden en kennissen hebben hier geen problemen mee. Kyra kan ook redelijk goed in de auto alleen zijn. Als het echt niet anders kan, dan blijft Kyra alleen thuis. Dit is nooit langer dan twee uur. Ze krijgt dan een rustgevend tabletje en dan gaat het gelukkig redelijk goed. Er was een goed contact tussen Marieke en mijn dierenarts tijdens het overleg over medicatie. We hebben keuzes moeten maken, in het belang van Kyra. Medicatie is niet goed voor haar lever, maar medicatie zorgt er wel voor dat haar leven op dit moment fijn is. Ik heb ook tips van Marieke gekregen hoe ik Kyra zoveel mogelijk (geestelijk) fit kan houden. De zoekspelletjes met de brokjes vindt Kyra erg leuk.

Al met al ben ik blij met de tips die ik van je heb gekregen en dat ze werken.

Ik wens je heel veel succes met al het goede werk dat je doet voor dieren en hun baasjes.

Zeer professionele en vriendelijke begeleiding

Henk heeft ons goed geholpen met het probleemgedrag bij onze hond. Het plusconsult is zeker de moeite waard omdat je in de tweede sessie met hem gaat oefenen wat je in de eerste besproken hebt. Het is ook fijn om leesmateriaal te krijgen specifiek voor de problemen waar je mee gekomen bent. Zeer professioneel!

Onzindelijke kat

Onze kat Diva plaste regelmatig buiten de bak zonder duidelijke reden. We hadden een aantal plasjes ingeleverd bij de dierenarts ook daar bleek niets bijzonders aan de hand te zijn. De dierenarts verwees mij door naar Tinley om eens nader uit te zoeken wat er aan de hand zou kunnen zijn. Laat ik eerlijk zijn: daar had ik mijn bedenkingen bij want het leek mij wat zweverig. Toch besloot ik om een consult af te nemen. Een aantal keren per week urine opruimen was namelijk ondoenlijk. Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van mijn beslissing om toch een consult af te nemen voor Diva. Het probleem is namelijk volledig opgelost. Met een paar tips mbt inrichting van de ruimte, plaats en grootte van de kattenbak, soort korrel, en plaatsing van voer en water was het probleem direct opgelost. Heel fijn dat het plasprobleem nu opgelost is en we weer kunnen genieten van onze kat!

Angst voor de dierenarts

Kaya is onze lieve aanhankelijke Rottweiler van 1 jaar oud, maar was bang geworden voor medische handelingen nadat zij een ernstige oogontsteking heeft gehad. Ze wilde niet dat de dierenarts aan haar oog kwam en uiteindelijk probeerde ze zelfs te happen. Na deze gebeurtenis was het ook niet meer mogelijk het oog thuis te zalven. Kaya vertoonde grote angst, wilde zichzelf losrukken en deed ontsnappingspogingen. We zijn hier enorm van geschrokken, zeker omdat Kaya normaal gesproken een hele lieve zachtaardige hond is.
We hebben vervolgens de hulp ingeroepen van Marieke van der Burgt.

Marieke ging op een fijne manier om met Kaya en stelde een duidelijke diagnose, gaf ons inzicht in het gedrag van Kaya en haar emotionele toestand.

We hebben in totaal 2 afspraken met Marieke gehad.
Marieke heeft aan de hand van een duidelijk plan van aanpak snel kunnen bereiken dat Kaya zich weer laat onderzoeken bij de dierenarts. Wij hebben bewondering voor de wijze waarop zij dit zo snel heeft kunnen bewerkstelligen en zijn haar hiervoor erg dankbaar.

Review

We hadden een onhandelbare, onberekenbare, felle, a-sociale, lieve en aanhankelijke witte keeshond van 12 maanden, Youri. We hebben nu een handelbare, felle, lieve en aanhankelijke witte keeshond van 18 maanden. Daartussen ligt een half jaar van trainen, feed back en informatie krijgen over onze keeshond van Henk van Wijk. Wij bleken een hond te hebben met een heel hoog stressniveau. Door wat aanpassingen in onze omgang met Youri (o.a. absolute rust in huis en geen apporteerspelletjes meer) verbeterde er al heel veel in zijn gedrag. Henk heeft ons zoveel verteld over het gedrag van een hond en een keeshond in het bijzonder dat wij onze hond veel beter zijn gaan begrijpen en vervelende situaties nu makkelijker kunnen voorkomen. Wij waren 6 maanden geleden ten einde raad en op het punt om een ander huis voor hem te zoeken. Na de eindeloze, professionele en geduldige begeleiding van Henk zien wij gelukkig weer een toekomst samen met Youri. Waarvoor onze dank.

Review

Yuma

Yuma is een 2-jarige Laika(zie foto????). Opgegroeid in een heel sociaal nest en na 10 weken bij ons gekomen. Yuma is erg nieuwsgierig en eigenlijk nergens bang voor en altijd heel sociaal naar andere honden. De Laika heeft van naturen een kriulstaat en rechtopstaande oren, wat volgens de gedragsdeskundige van Tinley over komt als arrogantie. Dit resulteerde helaas dat Yuma in een korte periode tot 4x toe van achteren werd aangevallen door grote reuen. Na de 4e keer was Yuma er klaar mee en verandere hij van sociale hond, naar agressief richting stoere reuen. Dit resulteerde naar 2 schade gevallen. Loslopen behoorde jammer genoeg niet meer tot de mogelijkheden. Op advies van een collega, de hulp van een hondengedragsdeskundige van Tinley ingenomen. Met zijn (Henk) deskundigheid en kennis en met behulp van de clicker methode Yuma weer op de rails gekregen. We zijn nu zo’n 2 maanden bezig en maken nog steeds progressie. Erg blij met het advies en er van overtuigd, dat Yuma uiteindelijk weer zijn oude sociale zelf wordt. Geniet weer heerlijk van zijn loslopen, maar nu onder directe controle van zijn happy baasje.

Onrustige geadopteerde kitten uit Griekenland

Met mijn handen in het haar belde ik Diana op.
Mijn kitten ( geadopteerd uit Griekenland ) vertoonde zoveel agressie en wantrouwen, dat ik niet meer wist wat ik er mee aan moest. Diana was ontzettend begripvol. Ik kon direct een afspraak maken.

Het thuisbezoek heb ik als erg prettig ervaren.
Diana legde haarfijn uit wat Liselotje ( poes ) bedoelde met haar lichaamstaal en hoe ik daar (beter) op kan reageren.

Nadat het thuisbezoek had plaatsgevonden kreeg ik een uitgebreid advies toegestuurd. Met de tips en tricks die ik heb gekregen ervaart Liselotje minder stress, vertoont ze bijna geen agressie meer en is ze weer kalm en vrolijk.

Zonder Diana waren Liselotje en ik niet waar we nu zijn.

Ik kan Diana aan iedereen aanraden!

Dankjewel Diana!

Sproeiende Rosa

Een paar maanden geleden kreeg onze poes Rosa een blaasontsteking. Ze sproeide het hele huis onder. Ze werd behandeld voor de blaasontsteking, maar ze bleef daarna in huis sproeien. Na een tijdje de situatie aangekeken te hebben, toch maar een kattengedragstherapeut ingeschakeld. We kwamen terecht bij Yvon. Rosa was niet gestrest of ongelukkig, maar gewoon niet meer tevreden met de bak. Een simpele aanpassing heeft wonderen verricht. Rosa heeft al 2 maanden niet gesproeid. Rosa kreeg in augustus een oorontsteking en door het geven van medicatie was zij zwaar getraumatiseerd. Ze at niet meer, rende keihard voor ons weg en kroop steeds verder in haar schulp. Met behulp van de dierenarts at ze gelukkig weer, maar verder was ze extreem bang en gestrest. We waren bang dat ze door deze ervaring weer ging sproeien en haar angst niet kon overwinnen, dus we hebben Yvon ook voor deze kwestie advies gevraagd. Het heeft weken geduurd om haar vertrouwen weer terug te winnen. Met geduld, aandacht, liefde en vooral veel lekkernijen is het gelukt om nu echt rust in huis te hebben. Rosa is weer als vanouds. Bedankt Yvon voor de goede zorgen en adviezen.

Herintroductie katten

Igor en Pjotr zijn twee broer van 11 jaar.
Nadat Igor geopereerd was en met een kap op thuis kwam herkende zijn broer hem niet meer en was bang van hem. Grommen, blazen. Igor snapte er niets van. Later op de dag viel Igor Pjotr aan. Gillen, krijsen en de haren vlogen in het rond. Ze beide gescheiden, geprobeerd ze weer te herenigen wat niet goed lukte. Toen via Tinley bij Corine terecht gekomen. Ze kwam heel snel de boys observeren en heeft tips gegeven hoe ze weer met hele kleine stapjes te herenigen. Zou een lang proces worden. Wekelijks hadden we telefonisch contact en had ik binnen een paar minuten een e-mail met de samenvatting van ons gesprek en de nodige tips om verder te gaan. Indien nodig mocht ik ook tussendoor bellen.
Na drie maanden gaat het weer goed met ze. Was echt bang geweest dat een van de twee herplaatst zou moeten worden. Wie doe je weg! Want zo voelt dat! Hoop nog jaren van ze samen te genieten.
Corine, bedankt voor alles, ook namens Igor en Pjotr.

Plassende kater

Ik ben echt onder de indruk. Mijn (gecastreerde!) kater plaste al bijna een jaar in huis, op verschillende plekken. Verder vertoonde hij geen enkel teken van stress enz., alles leek verder met hem in orde. Ook geen blaasproblemen. Er kwam wel af en toe een gans aan het raam, waar hij bang voor was (ik woon in een woonboot). Ik dacht dat dat misschien het probleem was. Uiteindelijk heb ik een afspraak met een therapeut van Tinley Gedragstherapie gemaakt. Zij beaamde mijn gevoel dat mijn kat rustig gedrag vertoonde en dus dat de situatie enigszins afwijkend was. Maar ze sloot uit dat het plassen met die gans te maken had. Aanvankelijk stond ik daar enigszins sceptisch tegenover, want het was mij overduidelijk dat mijn kat echt bang was voor dat beest. Wel heeft ze duidelijke uitleg gegeven van wat volgens haar het probleem was. Dat strookte niet helemaal met wat ik zelf meende te hebben waargenomen, maar ik besloot haar adviezen trouw op te volgen. Ik had tenslotte niets te verliezen. Uiteindelijk had ze helemaal gelijk, want het probleem was binnen een maand voor 100% opgelost. Een grote verrassing voor mij dus, en ook een grote opluchting. Het is duidelijk dat deze gedragstherapie heel degelijk is en op de wetenschap is gebaseerd. Niks zweverigs. Zeer aanbevolen.

Met dank aan Henk

Onze bijzondere hond, als pup in de vuilnisbak in Spanje gevonden, is best heel lief. Met bezoek was het echter een drama. Henk heeft ons goede uitleg gegeven waar dit gedrag vandaan kwam en voor stond. En hij heeft goede tips gegeven over hoe verder. Oefening baart kunst. Hond blij en bezoek blij.

Help with chronically stressed dog (belgian Mailnois)

Henk has worked wonders with my chronically stressed dog. Ziggy got so stressed when new people (or even people he knew) came to the house, I stopped having visitors. He also was also often very anxious around me and my house-mate, and would chew and suck the rugs. Henk has fixed this behaviour, so we can now have visitors and were able to buy new rugs! In addition Henk has given many tips on how to deal with outside stressors, and advised us on trying some different calming medications. Additionally Henk has helped advise on diet. Henk impressed me from the beginning in understanding Ziggy and that due to his severe anxiety, certain methods of approaching him just do not work. That is the opposite to some previous trainers I have tried who have wanted me to ''be more dominant, be the leader, correct him'' etc. Henk knows dogs and I would definitely turn to him again in the future if I need more advice. Thank you Henk!

Herintroductie katten

Na de aankoop van een kitten om bij mijn huidige kat te plaatsen, ging het helemaal mis. Mijn oudere knuffelkat veranderde in een monster, ze viel de kitten aan en begon zelfs mensen aan
te vallen. Daarna heb ik ze in aparte kamers gezet en naar een oplossing gezocht, toen kwam ik uit bij Tinley en uiteindelijk bij Corine Vos, een gedragstherapeut voor o.a katten. Ze kon gelukkig zeer snel langskomen aan huis om te kijken wat er aan de hand was. Ik dacht dat mijn kat agressief was, maar ze bleek gewoon heel erg bang te zijn! Nadat er een plan van aanpak was gemaakt kreeg ik nog uitleg over stresssignalen en tips over hoe ik kon trainen. Ook moest er het een en ander verbouwd worden in huis. Vervolgens ging ik zelf aan de slag met trainen en had wekelijks contact met de gedragstherapeut over de stand van zaken. Helaas moest ik voor mijn kat hele kleine stappen maken en duurde het uiteindelijk erg lang, maar de aanhouder wint! Ik kreeg erg goede ondersteuning en fijne tips waardoor het toch goed gekomen is. Ik kan Corine Vos niet genoeg bedanken voor alle hulp die ik gehad heb! Zelfs nadat de periode van begeleiding voorbij was, mocht ik nog contact met haar opnemen om vragen te stellen totdat de katten bij elkaar konden. Ontzettend fijn en goed geholpen!

Voor Henk van Wijk van Diana en Beau

Ik ben ontzettend dankbaar dat Henk op onze pad is terecht gekomen. Zelf heb ik een vorm van autisme, Asperger en heb ik een Zwitsere Witte Herder Beau. Een Zwitserse Witte Herder is een gevoelige hond en angstig in zijn puppy en pubertijd, Henk coacht ons zo dat ik samen met Beau relaxed op pad kan gaan en een prima relaxte maatje in huis is. Henk is altijd via Whatsapp te bereiken in gevallen van nood, wat super werkt. Thanks HenkGroetjes van Dianaen Beau

Vuurwerkangst aanpakken

Vanwege de vuurwerkangst van onze golden retriever kwam Joke bij ons thuis voor advies.
Ook vroegen we haar mee te denken over de juiste aanpak om met onze beetje onzekere hond te reizen met een camper. Op beide problemen hebben we op een vriendelijke en rustige manier feed-back en tips gekregen. Voor de angst voor vuurwerk en harde knallen een overzichtelijk plan van aanpak. Het reizen met de camper is alvast goed gelukt. Voor de vuurwerkangst zal langere training nodig zijn. De handvatten van Joke geven ons als baas vertrouwen en dat is ook al helpend.

Pixie is gestresst, of toch niet?

Al enkele jaren heeft een van onze 4 katten, Pixie, last van blaasontstekingen en blaasgruis. Zielig uiteraard voor hem, maar na van alles geprobeerd te hebben, waren/zijn wij inmiddels ten einde raad.
De dierenarts kwam (goedbedoeld) met het advies om een herplaatsing van Pixie te overwegen. Dat kunnen we niet over ons hart verkrijgen. De motivatie van de dierenarts is dat Pixie last heeft van stress en het vermoedelijk niet fijn vind om in een zogeheten "meerkatshuishouden" te leven.

Naar ons idee had Pixie geen last van stress en kan hij het goed of zelfs zeer goed met de andere drie katten vinden, maar de mening van een expert was hierin gewenst.
Via de dierenarts werden we doorverwezen naar Tinley en is afgelopen vrijdag, 18 mei, gedragstherapeute Mona de Keizer bij ons langsgeweest.

Van te voren hebben we een hoop vragenlijsten ingevuld en het gedrag van onze katten nog beter geobserveerd.
Vrijdag was het dan eindelijk zo ver. Mijn partner en ik waren beiden behoorlijk gespannen, want je krijgt natuurlijk ook te horen dat er dingen beter danwel anders kunnen, terwijl we het altijd met de beste bedoelingen op onze eigen manier hebben gedaan.

Mona heeft uiteindelijk bijna 2,5 uur middenin onze woonkamer gezeten en de katten geobserveerd. Al na enkele minuten kregen we het goede nieuws, dat Pixie zoiezo niet chronisch gestresst is en dat zijn blaasproblemen kennelijk een andere oorzaak hebben.

We kregen veel tips en uitleg over het gedrag van de katten. We vonden het een hele waardevolle avond en zijn die avond nog met alle tips aan de slag gegaan. Nieuwe, veel grotere, kattenbakken, ander grind, andere manier van schoonmaken van de bakken, meer spelen met de katten en noem het allemaal maar op.

Ik kan op dit moment nog niet zeggen of deze veranderingen de blaasproblemen van Pixie structureel hebben aangepakt, maar we hebben er wel weer alle vertrouwen in en zijn al geholpen met het feit dat we weten dat hij niet gestresst is en dat we naar andere oorzaken moeten kijken.

Igor de rotweiler

Wij hebben een rotweiler mannetje van nu 5 jaar vorig jaar kwam in contact met joke van Tinley die kwam bij ons thuis voor het probleem met andere honden en onze rotweiler ij deed altijd heel lelijk dacht ik dan,maar na veel geduld van Joke en een hoop trainen heb ik een andere hond gekregen en Igor een andere baas Igor speelt nu vrolijk met andere honden en zijn bal ik kan het iedereen aanraden.
Joke toppie en nogmaals bedankt voor het aandragen van alle opties kus van Igor

Boef is geslaagd!

Ik wilde je vertellen dat Boef geslaagd is voor de cursus jonge honden ABC.
Nu op naar de volgende cursus.
Na de castratie gaat het steeds beter en hebben er nu een wereldhondje aan.
Joke jij ook nog heel erg bedankt voor alle steun en luisterend oor.
groetjes Carlo en José

Blaffende honden bijten niet (maar...)

Onze Heidewachtel reu Thommie is 2 jaar oud. Al meer dan een jaar blaft en gromt hij vaak en veel naar alles wat in zijn ogen afwijkt van het normale. De buurman die in zijn auto stapt, mensen die iets te luidruchtig voorbij komen, een hond die hij niet (her)kent, soms vertoont hij dit gedrag zelfs richting ons. Gevolg hiervan is dat de frustratie bij ons flink is toegenomen. We houden van onze hond, maar het voortdurende geblaf werkt je in toenemende mate op je zenuwen. Los daarvan willen we ook niet dat anderen overlast ervaren van onze hond. We kamperen graag en ook daar kan dit gedrag van Thommie erg storend zijn voor de omgeving en voor ons. Natuurlijk hadden we al van alles geprobeerd, al dan niet naar aanleiding van adviezen, maar niets leek te helpen. Krachtig optreden was in onze ogen niet de voor de hand liggende oplossing, omdat we het gedrag van Thommie als onzeker zouden typeren. Op enig moment waren we de wanhoop nabij waarbij we ons emotioneel hebben afgevraagd of wij wel de goede bazen zijn voor onze hond. De dierenarts verwees ons naar Tinley en zo kwamen we in contact met Peter Martens. Na een uitgebreide anamnese middels het invullen van formulieren en het verzenden van een aantal video’s ging hij met ons in gesprek. Tijdens dat gesprek bleek dat de wijze waarop wij op Thommie hebben gereageerd, met grote waarschijnlijkheid zijn gedrag heeft versterkt. Dat was nieuw voor ons, maar door de goede argumentatie achteraf gezien ook wel weer logisch. Peter heeft ons verschillende strategieën voorgesteld waaronder het werken met trainingsdiscs. Zowel Thommie als wij hebben kennis gemaakt met dit hulpmiddel, waarbij er een gedegen instructie is gegeven over hoe te handelen bij ongewenst blafgedrag. Deze informatie kregen we na het consult ook toegestuurd. Na anderhalf uur hebben we afscheid genomen van Peter met de afspraak om na een week telefonisch de voortgang te bespreken en zijn we aan de slag gegaan. Het resultaat mag je gerust verbluffend noemen. Het simpele gegeven dat je weet wat je moet doen op het moment dat de hond blaft, maakt een wereld van verschil. De machteloosheid is weg. Bovendien reageert Thommie er positief op, zonder dat wij boos hoeven te worden en kunnen wij zijn goede gedrag belonen. De methode is zeer hond vriendelijk en dat is voor ons erg belangrijk. Het spreekt na bovenstaande voor zich dat wij bijzonder tevreden zijn over de geleverde dienst. Peter heeft een positieve bijdrage geleverd aan de sfeer bij ons en daar zijn we hem dankbaar voor.

Overenthousiast hondje en de kitten

Ons boomertje Milou was zo enthousiast naar onze nieuwe kitten, dat we haar drie weken in huis aan de lijn moesten houden. Dag en nacht moesten we erbij blijven. Anders stortte ze zich op Thomasje.Toen toch maar gebeld met Marieke. "Wat moeten we doen"? We werden er horendol van. We moesten zelfs thuis werken, want we konden ze niet alleen laten. Milou bedoelde het niet kwaad, maar liet de kitten geen moment met rust gepaard met geblaf en gepiep. Marieke had allerlei tips en die werkten vrij snel. En kijk nu: ze drinken samen uit een bakje, ze poetsen elkaars snoetje en kruipen tegen elkaar aan op bed. BEDANKT MARIEKE!

Mijn paard kan niet alleen zijn

Omdat het stal- en weidevriendje van mijn Arabier was overleden heb ik in november vorig jaar een jonge 3,5 jarige Arabier gekocht: Nijinsky. De 2 gaan goed samen echter ontstond het probleem dat Nijinsky niet alleen kan zijn. Inmiddels is het 4 weken geleden dat gedragstherapeut Lynn Roeten bij mij op locatie is geweest voor een consult. Mede dankzij de nuttige praktische adviezen en nazorg heb ik de juiste handvatten en tips gekregen die ik nodig had.

Rust en plezier met mijn paard

Mijn paard had angst en spanning bij het opzadelen, ging regelmatig hangen of liet zich achterovervallen. Direct na het consult aan de slag gedaan met het advies van Arlène Jansen. Na enkele dagen totaal ander paard. Voor het eerst sinds tijden (jaren!) kon kon ik hem rustig zadel en poetsen. Ik heb er eindelijk weer vertrouwen in dat het goed komt!

Hulp voor onze hond

We zijn blij met de hulp die we gekregen hebben voor Rico, onze adoptiehond uit Spanje. We zijn er nog niet, zijn angst is groot. Maar de angst is al enorm verminderd en we hebben weer vertrouwen in de toekomst. Onze hond was zo bang, we hadden al verschillende deskundigen geraadpleegd.

Testimonial #26

Semmie mijn kat gedroeg zich schuw, en meed contact met mensen. Daarnaast plaste hij regelmatig naast de bak. Van Corine van Tinley heb ik verschillende tips gekregen hoe dit te verbeteren.
Semmie heeft sindsdien niet meer naast de bak geplast en zijn gedrag is behoorlijk sociaal geworden. Ik vind hem echt een leuk en gezellig katje geworden die regelmatig direct contact met me zoek. De verandering is eigenlijk enorm.

Testimonial #25

Kleine aanpassing lost groot probleem op

Onze kat platste sinds kort op een nieuw vloerkleed in de woonkamer. Yvon hoorde ons verhaal aan en heeft een oplossing voorgesteld die voor ons en de kat een uitkomst is. Sindsdien zijn we verlost van de nare geuren in de woonkamer.

poes Saartje opeens onzindelijk

Nadat onze lieve Saartje opeens onzindelijk werd na 10 jaar geen problemen hebben wij Yvon ingeschakeld. Al snel tijdens de sessie had Yvon een oplossing voor dit grote probleem met zeer logische uitleg. Ons probleem is volledig opgelost. Superblij!

Chihuahua Tygo

Onze chihuahua Tygo (reu, 2 jaar oud) was erg angstig. Hij uitte zich door veelvuldig te blaffen naar passanten en visite. Hij hield pas op als mensen weer naar huis gingen. Ik had al zo vaak op internet gezocht naar tips en vanalles geprobeerd, maar niets hielp. Met onze andere hond heb ik een puppycursus gevolgd bij Marieke vd Burght. Ik wist dat zij ook gedragstherapeute voor honden is, dus besloot contact te zoeken met haar. Vorige week dinsdag een consult gehad, waarbij me heel veel duidelijk is geworden. Als ik alles hier typ wordt de recensie veel te lang, dus ik hou het kort. We zijn nu 6 dagen verder en ik heb een heel ander hondje! Tygo blaft nog nauwelijks. Als hij wil blaffen kijkt hij me al aan, wetende dat dat niet de bedoeling is. Een enkele keer blaft hij toch, maar hij is dan heel goed te corrigeren. Visite vraagt zich af wat er met Tygo gebeurt is, omdat hij gewoon stil en kwispelend naast mij gaat staan als zij binnen zijn :-).
Ik wist dat Marieke goed was in haar vak, maar dat we dit konden bereiken in slechts 6 dagen had ik nooit verwacht! We hebben nog wel een probleempje met de zindelijkheid, maar ik verwacht dat dit ook goed gaat komen met alle tips die ik gehad heb. We pakken het stap voor stap aan.
Ik zou alle mensen die “probleemgedrag” bij hun hond zien willen aanraden om contact op te nemen met een gedragstherapeut, het is echt de moeite waard!

Wonderen verricht

Ons katje Pippa kwam vanaf de straat samen met haar zusje Gigi bij ons in huis. Gigi is altijd erg brutaal geweest, maar Pippa erg bang en afwachtend. Pippa vertrouwde alleen mij, en zelfs voor mijn vriend die ook hier woont, was zij erg bang en rende ze voor hem weg. Via de dierenarts kwamen wij bij Kirsten terecht. Ons doel was om Pippa wat meer zelfvertrouwen te geven en niet zozeer dat ze nooit meer bang is of nooit meer wegrent/verstopt. Echter heeft Kirsten wonderen verricht, en zocht Pippa steeds vaker toenadering. Inmiddels komt ze naar mijn vriend toe om even te knuffelen, likt zijn hand, en sindskort komt ze zelfs bij hem slapen! Nog steeds gaat het elke dag gaat het wat beter. Vorige week waren wij super gelukkig om te zien dat Pippa kopjes gaf aan mijn vriend terwijl hij haar eten gaf, niet wetende dat ze een paar dagen later tussen zijn benen zou liggen slapen en zelfs zonder eten te geven geaaid kon worden. Kirsten zelf is heel erg fijn in de omgang, luistert goed naar zowel mens als dier, en is erg goed bereikbaar in de periode na het consult. Wij zeggen nog dagelijks dat we zo blij zijn deze stap genomen te hebben, en zouden het zonder twijfel weer doen én aanraden. Zelfs als je denkt dat het voor jouw kat niet kan helpen, zou ik dit toch proberen. Wij dachten eerst ook dat dit simpelweg was hoe Pippa was, maar zagen geen andere mogelijkheden meer om haar te helpen dan de therapie, en zie hoe zij nu is! Kirsten, nogmaals onwijs bedankt!!

super blij met Marieke v.d Burgt

Onze poes Lady had blaassteentjes met als gevolg dat ze (ook al waren de steentjes verwijderd en was ze zuiver) buiten de bak maar op plaatsen haar urine en ontlasting liet gaan. Dit was een gewoonte geworden. We hebben daarom Marieke laten langskomen en met haar hulp en haar hele fijne adviezen is het probleem opgelost! Het is nu een maand geleden en Lady heeft netjes al die tijd alleen de bak gebruikt en nergens anders geplast of gepoept. Helemaal top!

Eindelijk geen plas meer naast de bak!!

Er werd hier al langere tijd naast de bak geplast. Altijd dezelfde tijd en plek. Zelf vanalles geprobeerd om het op te lossen maar helaas geen resultaat. Toen contact gezocht met Corine. Die heeft de hele situatie rondom de katten en de bak in huis bekeken. Samen hebben we een plan gemaakt om de nodige veranderingen door te voeren. Andere bakken, ander grit etc etc. En gelukkig werkte het meteen, geen plas meer gezien naast de bak!!! Achteraf gezien had ik veel eerder hulp in moeten schakelen. Zelf had ik dit niet op kunnen lossen. Een gedragsprobleem vraagt toch echt wel om de nodige kennis. Dus ik ben erg tevreden met de adviezen van Corine. Super

Blij dat ik niet naar de dierenarts geluisterd heb!

Dribbel en Messi zijn 2 broertjes van 8 jaar. Ik heb ze uit het asiel gehaald toen ze 3 jaar waren en zijn inmiddels al 5 jaar dikke vriendjes totdat Dribbel geopereerd werd aan blaasstenen.
Messi moest ook mee naar de dierenarts en bij thuiskomst wilde Messi niks meer van Dribbel weten. Het resulteerde in blazen en agressie naar Dribbel.
De dierenarts gaf aan gedragstherapie te proberen of er misschien voor te kiezen 1 te herplaatsen. Het herplaatsen kon ik niet over mijn hart verkrijgen! Via Tinley ben ik in contact gekomen met Corine.
Zij kwam thuis observeren. Ze is heel rustig en ze was zelfs al vriendjes met Messi die normaal niet zo snel naar een vreemde toe komt. Dribbel bleef veilig in zijn hoekje onder de trouwjurk zitten.
Corine legde duidelijk uit dat het een langzaam process is en dat ik zelf het meeste werk moest doen. Ze gaf duidelijke tips van hoe ik de opdrachten moest uitvoeren. Zelfs toen ik het even niet meer zag zitten gaf ze deskundige advies om me weer in de positieve instelling te komen.
Iedere dag ben ik met de katten bezig geweest. Wekelijks heb ik contact gehad met Corine over de vooruitgang en ook voor mezelf als bevestiging dat ik het goed deed.
En na 3 maanden hard werken kan ik met oprecht zeggen dat de gedragstherapie geslaagd is! Mijn vriendjes zijn weer vriendjes en wassen elkaar en spelen weer volop met elkaar! Als je echt van je dieren houdt dan heb je er alles voor over en na hard werken komt het weer goed. Ik ben zo blij dat ik niet naar de dierenarts geluisterd heb!

Gelukkig weer vrienden

Ik heb 4 honden. Maar dit gaat over Beau, amstaff x mastiff x american bull, en duke, pitt bull x american stafford. Vanaf het begin 4 poten op 1 buik. Tot augustus 2017. Zonder enige aanleiding vliegen ze elkaar aan. Gevolg: mijn vriend met een kapotte duim naar het ziekenhuis. En 2 gehavende honden. Vooral duke. Ik helemaal in paniek. Dus heb Ik, op aanraden van, contact opgenomen met tinley
Eline werd mijn adviseur. Ze heeft mijn honden geobserveerd. En haar advies uitgebracht. Ze was heel eerlijk. Gezien het soort honden kon dit wel eens een probleem worden. Ik heb haar advies ten harte genomen. En 10 weken later... speelde ze weer samen. Alsof er niets gebeurd was. Natuurlijk moet ik op blijven letten. Maar dit geldt voor alle hondeneigenaren. Ik ben super blij met de hulp van tinley en Eline. Zonder hen had ik 1 van mijn honden af moeten geven. Nu zijn ze weer vrienden. Ik zal tinley en Eline dan ook aanbevelen!!! Dank jullie wel!!!!

Goede, deskundige en fijne hulp van Marieke

Met onze nieuwe hond van vijf jaar oud en onbekend verleden hebben we enkele problemen waar we niet uitkomen. Alhoewel ik zelf het diploma voor hondengedragstherapeut heb behaald, mis ik ondertussen wel 7 jr. ervaring. Marieke van der Burgt heeft niet alleen een aantal diploma’s, maar ook jarenlange ervaring, en ook met asielhonden. Ik had niemand anders willen hebben. Haar bezoek zorgde voor meer begrip en in het beter lezen van onze hond - en we vinden hem nu nóg liever :-)
We zijn er nog niet voor één probleem, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat ook in goede banen wordt geleid.

Pallino's Family

Yvon was fantastic in giving us the best tips to find a solution to our problem!
She gave us practical information and also psychological tips on how to approach our pet ! so we were very happy, problem looks (nearly) solved completely. Finger crossed it stays like this, and yes Yvon was a great support and help. Thank you! from Pallino's Family

Testimonial #13

Onze hond Tayka van 5 jaar, met artrose, is erg bang van vuurwerk, daarvoor hebben we de hulp in geschakeld van gedragstherapeute Marieke van der Burgt, Gaandeweg kwamen er meer gedragsproblemen aan de orde, o.a. dat Tayka tegen mensen op springt en veelvuldig hard blaft. De angst voor vuurwerk is verminderd maar verdiend nog de nodige continue aandacht, Marieke heeft mij een commando aangeleerd voor Tayka als ze springt en blaft, en dat werkt zo goed, ze springt en blaft al bijna niet meer, ik vind het zo bijzonder en ben zo blij dat Marieke ons daar zo goed mee geholpen heeft. Ook het contact was erg gemoedelijk t.o.v. ons maar ook t.o.v. Tayka Tayka mag gewoon zijn wie ze is en moet niks, ze word als het ware in haar waarde gelaten, ze is hond, en hoeft niet perfekt te zijn De gedragsproblemen leert Marieke op een leerzame doch fijne manier tussen Tayka en mij af, mijn band met Tayka is daar beter van geworden.

Extreem veel blaffen

Onze hond, Koda, blaft al jaren onophoudelijk. We namen hem nergens mee naar toe. Bij visite sloten we hem op. Het leek wel steeds erger te worden. Tot Marieke kwam. Er ging een wereld voor ons open. Met een simpel trucje hebben we het blaffen aangepakt. En was het blaffen na 1 consult al met zeker 95% teruggedrongen.

Hulp Bij Kat

Omdat onze kat nogal eens wil uithalen, hebben we de hulp ingeroepen van Yvon.
Al heel snel wist zij de prognose te stellen dat onze kat spelagressie heeft en kon ons erg duidelijke en behulpzame tips geven. Sindsdien heeft onze kat niet meer uitgehaald en is ze een veel blijer dier geworden! Zeker aan te raden! Het is gelijk gedragstherapie voor jezelf :)

Voorlichting en advies bij oppasgezin hond

Voor onze kleine hond die 2 dagen en een nacht per week en tijdens de vakanties bij ons oppasgezin verblijft waren problemen opgetreden met het gedrag van ons hondje in relatie tot de 3 jarige kleuter en haar speelkameraadjes.
We bezochten hondentherapeut Ronald van Kampen, die met ons in het oppasgezin een consult afsprak en daar ter plekke onderzoek deed en duidelijk advies gaf, waarmee het oppasgezin en wij heel goed verder konden. Ook op schrift gaf hij duidelijke informatie over wat normaal gedrag is van een hond en hoe er mee geknuffeld en gespeeld kan worden.
Top!

Prima

Onze Bas kan weer lekker buiten wandelen zonder andere honden lastig te vallen. Wij zijn er blij mee!

kattengedragstherapeute

mijn kat heeft een trauma opgelopen wegens bezoek aan de dierenarts. Yvonne kwam bij ons, alleen jammer was dat onze kat steeds onder het bed lag, zodat ze haar niet kon observeren. Door middel van vragen stellen kreeg ze wel een bepaalde indruk. De rest is afwachten.

Kattengedragsdeskundige

Hele fijne begeleiding. Werd goed de tijd voor ons genomen. Fijn luisterd oor en hebben haalbare tips meegekregen.

Onzindelijkheid Opgelost

We hadden de hoop al bijna opgegeven maar door de hulp van Yvon Sweere plast onze kat na 10 jaar eindelijk niet meer op de bank. We kunnen een gedragsconsult zeker aanraden, een kleine investering die een hoop scheelt aan schoonmaakmiddelen, irritatie en frustratie.

Wat ben ik blij met kattencoach Kirsten Meijer

Heb je problemen met je kat of katten? Mail Kirsten Meijer, ze heeft ons zo goed geholpen.

ervaring uitvallende hond

Uitvallen hond naar kat

We hebben contact opgenomen met Marieke van der Burgt, omdat onze hond in specifieke situaties uitviel naar onze katten. We hebben goede uitleg gehad over de totstandkoming van het gedrag en wat we er aan kunnen doen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we het gedrag kunnen ombuigen.

kat plast in huis

Heel tevreden.

Advies waar je wat mee kunt en super nazorg

Ik heb met Yvon Sweere contact opgenomen, omdat mijn adoptiekat Emma zich agressief gedroeg richting bezoek. Na een uitgebreide anamnese en een bezoek van Yvon kwam zij met een gedetailleerde rapportage van haar bevindingen en praktische adviezen, waarmee ik wat kon. Ondanks een moeilijke diagnose (territoriale agressie) is de situatie enorm verbeterd. Yvon heeft ook naderhand nog regelmatig via de e-mail aanvullende adviezen gegeven en Emma heeft nu geleerd dat agressie niet nodig is, want ze heeft een veilig basisterritorium waar ze zich kan terugtrekken als er druk bezoek is.