Add new testimonial 

Tinley Gedragstherapie voor Dieren

Therese Schwartzestraat 114
Almere Nederland , 1328CH
Nederland
+31622241425
eline@tinley.nl

Koppeling van twee katers

Onder Mary’s begeleiding heb ik mijn 2 katers gekoppeld. Ze komen beide uit een ander huis. zelf lukte het me niet Want ze vielen elkaar aan. Mary nam bij mij thuis ruim de tijd, gaf veel informatie en tips en later tijdens de app ook goeie tips en uitgebreide feedback op mijn filmpjes of uitleg van situatie’s. Ik ben erg tevreden over haar aanpak en haar kundigheid!

Plasproblemen

Mijn kat Tijger had langere tijd problemen met plassen in huis. Dit werd veroorzaakt door blaasgruis (dachten we). Uiteindelijk bleek hij blaasgruis te hebben, maar helaas stopte het plassen in huis niet volledig nadat de blaasgruis behandeld was. Na een tijd lang van afspraak naar afspraak te gaan bij de dierenarts ben ik via internet bij Yvon Sweere terecht gekomen. Zij is langsgekomen en heeft naar de situatie thuis gekeken. Na wat dingen aan te passen verbeterde de situatie, maar nog niet helemaal plasvrij in huis. Yvon heeft ons toen doorgestuurd naar een osteopaat, omdat zij vermoedde dat Tijger last van zijn rug had. De osteopaat gaf tijdens de eerste behandeling al aan dat Tijger inderdaad last van zijn rug had. Sindsdien is hij onder behandeling bij de osteopaat en gaat het goed thuis. Een enkel ongelukje, maar daar blijft het bij. Yvon heeft dus goed opgemerkt waar Tijger last van had en ons gelukkig doorgestuurd.

Kat is weer lief geworden

Hunter was ongeveer 1,5 toen ik hem uit het asiel haalde. Hij had op straat geleefd. Hoewel hij ook heel lief kon zijn, werd hij snel boos en kon hij mij uit het niets aanvallen, waardoor ik onder de krassen zat. Regelmatig tot bloedens toe. Ik had geen ervaring met katten en wist niet goed wat ik ermee aan moest. Corine is langs geweest, heeft Hunter zijn gedrag geobserveerd en aan de hand hiervan en van onze gesprekken is ze met een aantal adviezen gekomen. Ik leerde hierdoor beter begrijpen wat voor gedrag het was, waar het door kon komen en hoe ik dit tijdig kon signaleren. Onder andere hierdoor, maar ook doordat ik vrij snel hierna door corona thuis ging werken en dus veel bij Hunter was en hij ook veel naar buiten kon is dat vervelende gedrag vrijwel helemaal opgehouden. Waarschijnlijk heeft het vooral geholpen dat Hunter zijn energie beter kwijt kan doordat hij vaker naar buiten kan, maar de handvaten van Corine hebben ook zeker bijgedragen en kunnen in de toekomst wellicht ook nog van pas komen. Ik ben in ieder geval ontzettend blij want ik had niet verwacht dat Hunter zo lief zou worden. Bedankt!

Katten gedrags therapie door Anneke van den Burg

Wij hadden problematiek met onze 2 katten die niet goed met elkaar overweg konden en wij zagen door de bomen het bos niet meer. We hebben toen besloten om gedragstherapie in te schakelen en zijn via tinely in contact gekomen met Anneke van den Burg. Dankzij haar uitstekende kennis hebben wij duidelijk gekregen waar het probleem zit en hoe we hier mee aan de slag konde gaan. Dit heeft enorm geholpen. Niet alleen in het gedrag van de katten maar ook in onze kundigheid en inzicht in de dieren. We hebben hierdoor vetrouwen gekregen in het juist opvoeden van onze katten en de problematiek die hier bij komt kijken. Dit is natuurlijk een heel proces en dat is niet van het ene op het andere moment opgelost maar we merkte al snel positief resultaat. Dit proces kost tijd en we zijn er nog niet maar we zijn er van overtuigt dat het door de tijd heen alleen maar beter zal gaan. Al met al een zeer positieve ervaring met deskundig en op maat gemaakt advies.

Luna plast niet meer in hoekjes

Mijn 2-jarige katje Luna maakte er een gewoonte van om in meerdere hoeken van de woonkamer te plassen, terwijl ze óók gebruik maakte van de kattenbak. Therapeute Yvon Sweere adviseerde, na een grondige analyse van Luna's gedrag binnen en buiten, om mijn kattenbakmanagement aan te passen. Ik heb meerdere bakken neergezet op plekken waar de kat er goed bij kon, verving het grit voor een fijnkorrelige en zorgde er voor dat de bakken vaker schoongemaakt werden. Vanaf dag één was het afgelopen met het plassen op ongewenste plekken. Yvon nam alle tijd om de diepte in te gaan, en stond mij later ook bij met advies tijdens mijn verhuizing. Degelijk werk van een sympathieke therapeute, met snel resultaat!

ondanks de goede hulp, toch geen happy end

Onze volwassen kater had moeite met het accepteren van de nieuwe kitten in huis. De stress bij onze kat bouwde zover op dat we Tinley hebben ingeschakeld. Corine heeft ons heldere uitleg gegeven en ons begeleid in het herintroduceren van de kitten bij de kater. We hebben veel van haar geleerd over het gedrag van onze katten en de stress signalen. Ze heeft ons met veel geduld en kennis ondersteund in het traject. Helaas heeft het niet mogen baten en bleef onze kater zelfs na maanden zorgvuldig trainen moeite houden met de kitten. Voor de kitten hebben we daarom toch een nieuw huisje gezocht. Onze kater is weer helemaal de blije knuffelkont die hij was.

Mina

Mina kwam op een punt waarop ze mij begon te slaan en dus tijd voor een therapeute.. Yvon kwam bij ons langs en door haar super goede uitleg en tips is mina geturnd.. we hebben onder andere dmv zylkene haar op geluiden getraind ( alleen de stofzuiger werkte niet) en dat heeft veel geholpen.. het slaan is nu geturnd naar enorm slijmen als ze wat wilt maar dat is voor mij prima.. ik heb geen allergische reactie meer door haar nagels en mina.. die is weer terug de oude kroelkat die ik ken

Als je de hoop al (bijna) hebt opgegeven..........

Onze hond Apollo is met 4 maanden oud vanuit Bulgarije, via een stichting, bij ons gekomen. Een mishandeld en getraumatiseerd hondje van 5 kilo. 2 jaar en 30 kilo verder vindt/vond Apollo alles dat buitenshuis is, erg eng en spannend. Grommen en blaffen naar alles en iedereen, hangen in de riem etc. Na een aantal cursussen is dit gedrag niet echt verbeterd, totdat Henk van Wijk, hondengedragstherapeut van Tinley, op ons pad kwam. Al na 2 sessies bij ons thuis is er een aanzienlijke verbetering en kunnen wij al veel relaxter buiten wandelen met Apollo. We zijn er nog niet, moeten nog veel oefenen maar het vertrouwen van de hond naar ons toe, is aanzienlijk verbeterd. We kregen “simpele” tips waarvan je denkt; waarom zijn we hier zelf niet opgekomen, tot nieuwe inzichten in Apollo’s wereld waar echt het grote verschil in is gaan zitten!!! Ik raad dan ook iedereen met een “probleem”hond een hele goede hondengedrachtstherapeut, aan, zoals Henk van Wijk van de Tinley groep!!! Echt doen, het is de tijd en het geld meer dan waard.

Ik interpreteerde mijn hond helemaal verkeerd

Ik was gewend om te horen “als de hond .....(a).... doet, dan doe jij.....(b)....” maar nu ging dat heel anders. Blaffen kan de hond bijv uit angst of uit agressie of uit enthousiasme etc. Hoe je daarop moet reageren is afhankelijk van die oorzaak voor het blaffen en de gevoeligheid van de hond. Marieke observeerde, stelde vragen en probeerde gedrag soms uit te lokken om zo tot een heel persoonlijk plan van aanpak te komen. Ze legde uit wat ze zag en wat dat betekend. Na het bezoek van Marieke ben ik mijn hond heel anders gaan benaderen (hij bleek niet dominant maar juist een pleaser die gewoon heel druk is en daardoor moeite heeft met concentratie). Het gaat nu al super veel beter en ik kan weer van mijn hond genieten!

Mijn jongens zijn weer onafscheidelijk!

Na een heftige ruzie in december, kon ik mijn katers (Broertjes uit hetzelfde nestje) niet meer samen laten zonder dat ze gingen vechten. De dierenarts adviseerde me om contact op te nemen met Corine. Het was net voor de kerst, maar toch heeft ze gelukkig tijd kunnen maken om voor de kerst al langs te komen om te helpen. Ze heeft geobserveerd en advies gegeven en toen zijn we met haar het traject ingegaan. Ik heb heel veel geleerd van haar over het gedrag en de stresssignalen die ze geven. Hiervoor keek ik meer globaal naar de katten, maar nu kijk ik ook naar de kleine details. We hebben ze langzaam geintroduceerd en haar filmpjes gestuurd zodat ze kon kijken naar hoe de jongens het vonden en de stress signalen en ze gaf tips en advies over hoe en wat verder. Pas geleden de jongens weer elkaar laten ontmoeten en dat ging goed. Ze willen sinds dat moment eigenlijk niet meer van elkaar af en ze zijn samen weer plak en plak. Ik ben enorm blij met het resulaat. Ik geniet er enorm van om die 2 weer samen te zien slapen, kroelen en spelen. Corine zelf is heel begripvol en ze geeft duidelijk en goed advies. Ook is ze heel flexibel in het communiceren. Al met al hebben wij een hele goede ervaring met haar en haar aanpak gehad. Dit is echt iemand met hart voor haar vak. Heel erg bedankt!

Sproeiende kat...wat nu??!

Toen onze Siep begon met sproeien in de keuken dachten we dat het niet zo'n groot probleem zou worden. Wanneer we het steeds vaker ontdekte besefte we dat er iets moest gebeuren. Naar overleg gehad te hebben met de dierenarts kwamen we bij Corine de Vos van Tinley terecht. Wat waren we blij dat er gezocht werd naar een oplossing. Naar een intensieve intake hadden we wat plannen gemaakt. We hebben de adviezen opgevolgd en waren dan ook dol blij dat we na een aantal weken het sproeien al gestopt was. Het was zo fijn dat je wist dat we er samen met Corine voor zouden zorgen dat het beter werd. Die motivatie helpt je om door te zetten. We zijn heel blij geweest met haar deskundigheid. Het contact was altijd erg fijn en leuk. We hebben echt de oude Siep weer terug en daar heb je alles voor over. Super bedankt! Je bent een topper!

Nala-Solo weer een plezierige en blije huisgenoot.

Tijdens een praatje in de dierenwinkel Disco van Gils in Goirle vertelde wij tegen de eigenaar dat onze Nala-Solo regelmatig naast de kattenbak haar behoefte deed en daarna verdwaasd door het huis rende en steeds donkere hoekjes opzocht. Nala-Solo is een herplaatste poes van 6 jaar waarbij de toenmalige eigenaar ons vertelde dat zij wel eens wat buiten de kattenbak deed. Aangezien dat wij geen enkele ervaring hebben met katten doch 32 jaar lang wel honden hebben gehad, vroegen wij van Gils wat wij eventueel kunnen doen. Hij adviseerde ons contact op te nemen met Corine Vos een Tinley gedragstherapeut. Na een vragenlijst te hebben ingevuld volgde later een nauwgezet huisbezoek waarbij een plan van aanpak met therapeut, dierenarts en eigenaren werd vastgesteld. Na enkele kleine medische en therapeutische behandelingen is Nala-Solo weer een gezellige en knuffelende huisgenoot geworden mede dank zij de intensieve begeleiding van Corine Vos. Namens Nala-Solo de gerustgestelde eigenaren Ria en Piet Bakker

Fijn contact gehad met gedragstherapeut!

Fijn contact gehad, het probleem met het plassen buiten de bak is over. Jess zit beter in haar vel en heeft geen last meer van lichamelijke problemen!

Silar weer zuiver

Toen we het bijna opgaven en onze Main Coon weg wilde geven omdat ze al 1 jaar niet meer zuiver was besloten we op advies van meerdere contact op te nemen met Marieke van Tinley Kattengedragsdeskundige. In een afspraak van 3 uur bij ons thuis had ze na observeren en het stellen van vragen precies door wat de oplossing zou zijn. Nadat we alles hadden toegepast bleek ook hier een wonder mogelijk. Silar was weer zuiver. Toen op vakantie en de oppas alle instructies mee gegeven. Op hoop van zegen, maar wat bleek ook nu geen problemen gehad. Wat zijn we blij en dankbaar. Marieke bedankt.

Review

Dank Eline namens mijn beide teckel heren! Na een paar behoorlijke aanvaringen tussen mijn twee reuen, in contact gekomen met Eline. Zij kon ons precies vertellen waar deze voor ons onverklaarbare strijd tussen de heren ineens vandaan kwam. Het was inmiddels dusdanig geëscaleerd dat wij de mannen niet meer in dezelfde ruimte konden laten zonder dat er een gevecht aan te pas kwam. Stapje voor stapje heeft Eline er voor gezorgd dat de mannen weer vriendjes zijn en dat wij begrijpen hoe dit heeft kunnen ontstaan. Wij zijn er elke dag nog heel blij mee en uiteraard mijn teckels ook!

Het vervolg van Biko 9 mnd. oud

Wij zijn destijds bij Marieke van den Burgt geweest met onze Biko alwaar we handvatten hebben meegekregen omdat hij een bijtertje was totdat mijn man zijn arm helemaal vol zal met kleine plekjes van tandjes van Biko. Toen dit echter opgelost was en wij een lieve hond hiervoor gekregen hadden is hij in zijn strotje gebeten op de hondencursus hij gilde en is gevlucht in de vijver alwaar we hem hebben moeten uittillen. Hij had ook nog een vervelende ervaring bij de dierenarts en het was compleet. Biko was heel bang, kregen bijna zijn riem niet meer aan was bang voor andere honden. Maar veel geduld en de eerdere tips van Marieke zijn we weer aan de slag gegaan. Zijn angst samen overwinnen, nu komt hij weer gewoon gaat zitten voor zijn riem aan te doen. Hij kan dikwijls een uur bij mijn man op schoot zitten naar buiten kijkend, speelt binnen en buiten. We wonen weer allemaal samen en wel in rust en hij verdraagt ons ook weer. De tips van de eerste afspraak hebben ons drieën weer geholpen en Biko, Biko voelt zich weer vrij zonder zijn tanden te gebruiken. Dank maar weer Marieke!

Marieke van der Burgt bedankt!

Marieke van der Burgt (Tinley-gedragstherapeut voor dieren) BEDANKT! Ik wist het niet meer en toen we dachten dat afstand doen van Silar de enige optie was, besloten we als laatste redmiddel Tinley-gedragstherapeut voor dieren te bellen. We hadden echt alles al geprobeerd om Silar weer zuiver te krijgen maar niets mocht baten. Steeds maar weer naar de dierenarts en uiteindelijk het probleem bij onszelf zoeken. Marieke kwam en zag al meteen een tevreden poes, die echt wel op haar plek is. Pfff opluchting 1. Na het beoordelen van Silar haar kamer, zag ze ook hier al snel wat de oplossing zou zijn. Dit zouden we een paar weken later aanpakken omdat het zorgvuldig moest gebeuren en ook hier een doorbraak. Pfff opluchting 2. Ook bleek er een ernstige vorm van Pica aanwezig te zijn waar we nu enorm rekening mee houden. Pff opluchting 3. Dus in 1 woord BEDANKT!!!!! Wij en Silar kunnen weer ademhalen en ik zeg tegen iederee die het even niet meer weet, bel Marieke van Tinley-gedragstherapeut voor dieren... Marieke nogmaals dank.

Ten einde raad

Wij waren ten einde raad toen we een derde kat in huis hadden gehaald en daardoor mijn andere twee katten volledig in de stress schoten. Beiden stopten met eten, vielen enorm af en eentje leefde alleen nog maar buiten in weer in wind. We werden er zelf ook enorm gestressd en verdrietig van. Wat hadden we onze katten aangedaan! Ik heb twee kattengedragstherapeuten gebeld. Beiden hadden ze hun oordeel na 5 min aan de telefoon al geveld en dat kreeg ik te horen ook. Wat hadden we in ons hoofd gehaald om er een derde kat bij te nemen werd tegen me gezegd en dit zou nooit meer goed komen. Toen kwam ik bij Nienke Bijvoets van Tinley terecht. Wat een verademing en wat een wonderen heeft ze verricht. Met veel geduld en zonder oordeel nam ze ons probleem meteen serieus. Natuurlijk wilde ze ons proberen te helpen. Garanties had ze niet, maar we gingen niet zomaar opgeven. We vulden een uitgebreid formulier in. Daarna kwam ze langs, luisterde, observeerde urenlang en toen kwam ze met adviezen waarmee we meteen aan de slag gingen. Al snel was er resultaat, babystapjes maar vooruitgang. Wij hadden weer hoop dat het toch goed zou komen. Ze belde regelmatig hoe het ging en paste het plan gaandeweg wat aan. Het resultaat: rust in de tent. Het heeft zeker 3 maanden geduurd, maar nu liggen alle drie de katten samen op een bank te slapen, ze leven weer binnen, eten goed en neuzen met elkaar als ze elkaar weer zien. Degene die buiten was gaan wonen, gaat nu samen met de nieuwe kat op jacht naar muizen. Het is dus helemaal goed gekomen tegen alle verwachtingen in. Nienke bedankt!

Te enthousiast met bezoek

Onze honden waren te enthousiast bij binnenkomst van bezoek. Marieke heeft mij erg geholpen door de puntjes op i te zetten waarmee ik kan trainen, waardoor het nu al beter is! Natuurlijk moeten we blijven trainen voor het resultaat, maar we gaan er voor 💪🏻 Super bedankt Marieke!

Jinx is heel bang nadat ze is gebeten

Jinx was zo bang voor andere honden. Na je adviezen, trainen en veel geduld...heeft ze een Dalmatiër vriendinnetje! Jinx doet het ontzettend goed. Ze is niet meer zo gespannen en angstig. Buiten gaat het ook een stuk beter. Ze wil heel graag leren en alles goed doen. Met Midas gaat het ook erg goed. Nogmaals Joke, heel erg bedankt voor als je adviezen en training.

Opvoeden en contact met andere honden

Joke, bedank weer voor de uitleg. We gaan ons best doen om je adviezen op te volgen. Fijn om bij jou te zien dat Spice het goed kan vinden met andere honden, we zijn daar zelf wat te voorzichtig in. We stellen je deskundige adviezen en enthousiasme bijzonder op prijs!

Review

Wij zijn heel erg blij met de hulp van Marieke Ons hondje is helemaal van zijn gedrags probleem af en doet het nu super goed. Ik wil Marieke v.d burgt heel hartelijk bedanken voor haar hulp. Groetjes Ellen Peter en Julia 🐾van toby

Review

Twee weken geleden is Henk bij ons geweest om ons te teefje van nog geen 2 te observeren, ik zag verschillende gedragingen maar kon er niet precies de vinger op leggen, ik voelde dat er een afstand begon te ontstaan en dat ze vluchtgedrag begon te vertonen, dat is wel het laatste wat je als hondeneigenaar wil. Heb maar heel even bedenktijd nodig gehad en toen tinley (henk) ingeschakeld! Iets waar ik geen moment spijt van gehad heb! Henk is bij ons geweest en heeft de hond gezien, ik had wat bevestiging nodig, ik bleek op de goede weg, maar dat was wennen. Henk gaf aan dat wat ik deed goed was, 2 weken zijn we bezig geweest, gelukkig kon ik henk na 2 weken laten weten dat wat we gedaan hadden goed was! Ze speelde met ons, sliep ineens uuuuuren en zwaaide vrolijk met haar staart! We zijn er nog niet, soms heeft ze nog wel eens haar momenten waarop ze heen en weer loopt, mijn schaduw is, en het even niet weet en voor vluchten kiest... niet erg, we hebben van henk geleerd hoe we dit op vangen en dat lijkt ze prettig te vinden! Kortom, absoluut geen spijt gehad! We snappen nu waarom de hond bepaalde keuzes wel of niet maakt en daar kunnen wij haar bij helpen! Nogmaals, dankjewel!

Review

Corine heeft me heel goed geholpen toen mijn kat Tommie plotseling veranderde van gedrag. Hij begon zelfs tegen mij te blazen. Corine heeft het gedrag van Tommie en dat van mij met veel geduld geanalyseerd. Ik heb heel veel praktische tips gekregen die heel goed hebben geholpen. Ik heb weer een fijne kat in huis!!

We zijn weer besties

Dankzij de hulp en adviezen van Diana zijn onze Noortjes weer vrienden

Onze Biko

Onze Biko is van kleinsaf een bijtertje geweest, zijn kleine scherpe tandjes in vooral mijn man's arm tot een heleboel wondjes en die tandjes werden groter. Gelukkig zijn we met het advies van Marieke van den Berg goed aan de slag kunnen gaan en inmiddels is het een lieve rustige hond. Wij zijn haar hier zeer dankbaar voor. Pluim voor Marieke

onrust in de roedel

Binnen onze roedel met 3 teven ervaren we sinds nummer 3 volwassen is steeds meer onrust. We hebben redelijk wat ervaring met honden, maar je eigen gedrag beoordelen en indien nodig aanpassen is niet zo simpel. Daarom Marieke van der Burgt geraadpleegd. Zij heeft een aantal praktische tips én een aantal overwegingen gegeven waar we mee aan het werk gaan. Marieke doorziet niet alleen het gedrag van de honden, maar ook de wisselwerking tussen de baasjes :-) TOP! Marieke bedankt.

no more peeing outside the box!

I am really happy and thankful with Corine for her guidance on how to fix the issue of my cat peeing outside her box. It was an easy solution and I had her help and follow up for months. My cat is really happy and relaxed and so I am. I totally recommend her.

Hond en katten leven apart

Al 2 jaar leven mijn 2 katten boven omdat de hond te enthousiast is als ze beneden komen. Na 2 jaar was ik het beu en belde ik naar Marieke van de Burght voor advies. Ze kwam op huisbezoek en het probleem was al snel duidelijk. De katten moeten leren dat ze veilig naar beneden kunnen komen en de hond moest worden afgeremd. voor de katten hebben we de krabpaal van boven naar beneden gezet zodat ze een veilige plek hebben. Met de hond zijn we aan de gang gegaan om te leren dat hij moest stoppen met het najagen van de katten. Na 5 min had de hond het door en kwam ook heel voorzichtig een van de katten naar beneden. nu 4 weken later ligt de hond en 1 kat bij mij in de avond op de bank te slapen en 1 zit nog een beetje afwachtend in de krabpaal. Maar dat komt wel goed. Marieke enorm bedankt voor je tips!!

Vechtende poezenzusjes

Een half jaar geleden hebben we 3 katten geadopteerd waaronder twee zusjes. Na een paar maanden begonnen ze opeens te vechten. Er was constant spanning en agressie dus we hebben ze snel uit elkaar gezet. Via Tinley zijn we in contact gekomen met Anneke. Zij kon al snel langskomen, op een zondag zelfs. Ze heeft uitgebreid de tijd genomen om de situatie te beoordelen en we kregen een stappenplan hoe we de dames aan elkaar konden herintroduceren. Ik vond het vooral heel fijn dat ik ieder moment kon bellen, mailen of appen als ik een vraag had. Ook waren de instructies duidelijk en concreet, dat gaf houvast! Bovendien was Anneke heel begripvol en meelevend. Als wij het even niet meer zagen zitten, was ze positief en kon ze ons weer motiveren het opnieuw te proberen. Echt heel fijn! Uiteindelijk was er een kans een van de dames bij een vriend van ons te herplaatsen en daar hebben we voor gekozen. Of het nog goed had kunnen komen zullen we niet weten, maar ook bij dit moeilijke besluit was Anneke er met adviezen en ondersteunende woorden. De poezen zijn nu allemaal rustig en gelukkig en wij ook. Mede omdat we weten dat we er alles aan gedaan hebben, met ondersteuning van Anneke. Ik kan dit iedere poezenliefhebber dan ook aanraden.

Van angstige hond naar onwijs blije - gelukkige hond!

Via een kennis in contact gekomen met Eline en dat is voor onze hond het beste wat hem is overkomen! Wij hadden een onwijs angstige hond die heel bang was op straat voor alle geluiden en ook voor vuurwerk. Met behulp van Eline hebben we een plan van aanpak gemaakt. Eline heeft ons heel goed hierin gecoacht en begeleidt. Wij hebben best een grote stap moeten zetten om onze hond op angst medicatie te zetten voor een 6 maanden. Zelfs op het punt dat we dachten nu komen we niet verder met onze hond, bleef Eline geduld houden en ons van zeer goede adviezen te voorzien. Zonder haar hulp hadden we onze hond nooit angst vrij gekregen. Het is nu genieten om met hem buiten te wandelen, hem te zien spelen met andere honden en het allerbelangrijkste is dat hij nu normaal hondengedrag laat zien. Lekker snuffelen onderweg! Mocht je een angstige hond hebben dan zouden wij Eline van harte aanraden! Het was onze reddende engel in nood met onze hond.

Kattenbakmanagement

Gelukkig nieuwjaar iedereen! Ik wil graag Corine bedanken voor haar hulp met het kattenbakmanagement. Al haar adviezen wat ze heeft gegeven, hebben allemaal geholpen. Ik heb veel geleerd over het kattenbakmanagement en over het zorgen van 2 hele nieuwsgierige binnenkatten. Bedankt Corine.

Vechtende katten

Corine Vos heeft ons gedurende een lange periode geholpen met het oplossen van ruzie tussen onze twee katten. Van het ene op het andere moment konden ze niet langer bij elkaar in de buurt zijn zonder heftig te vechten. Corine heeft ons enorm goed geholpen om de katten, die vanaf dat moment gescheiden leefden, weer bij elkaar te krijgen. De begeleiding van Corine daarbij was intensief en veel uitgebreider dan van te voren verwacht. Wij zijn erg positief over de begeleiding en raden dit aan indien je met een gelijksoortig probleem zit.

Binnenplassen

Wat blij dat we hulp hebben gezocht bij de Gedragstherapeute. Binnen 8 weken was onze poes van het binnenplassen af.

Kirsten is een fijne kattengedragstherapeut!

Leuk en fijn mens. Ze neemt echt de tijd voor ons. Ze heeft vele nuttige tips en luistert goed naar onze mening. Hopelijk gaan onze katjes straks lekker met elkaar om. Groetjes Petra en Laura

Introduction of our new dog to our 2 cats

We had our 2 cats for 7 years before we adopted our dog. Our cats are NOT fond of dogs and actually hate dogs. Eline came to help us with the introduction and gave us some tips. Her tips worked wonders as our cats and dog where lying down close to eachother and walking by eachother within a week. One of our cats was not even eating when he saw the dog but with Eline's help they got accustomed to eachother very quickly.

Corine was top!

Ben verhuisd en na een tijdje ging me kat sproeien in huis. Wat de meeste mensen niet fijn vinden. Ze is langs geweest, ze heeft geobserveerd en tips gegeven. De dag erna kreeg ik een volledige lijst met wat ik moest uitvoeren. Ben meteen overgegaan in actie en dit heeft meteen geholpen. Hij is gestopt met sproeien. Corine is een super aardige vrouw en gezellig om mee te kletsen. Ze luister goed en kunt haar voor alles bellen/berichten.

onze senior

Ik heb Marieke ingeschakeld omdat Kyra sinds mijn verhuizing blafte als ik afwezig was. De buren hadden aangegeven dat ze Kyra hoorde blaffen en dit vond ik zelf ook erg vervelend, zowel voor de buren als voor Kyra. Tijdens de afspraak is er veel op zijn plaats gevallen. Marieke stelde veel vragen en observeerde Kyra actief. Marieke gaf hierna aan dat ze verwachtte dat Kyra dementie verschijnselen vertoonde. Kyra is 13 jaar en voor de verhuizing was Kyra ook regelmatig onrustig in de avond. Het gedrag uitte zich in graven in een hoek, rondlopen waardoor de stekkers uit het stopcontact waren gelopen en ook werden de gordijnen open en dicht geschoven. Dit heb ik destijds opgelost door haar mee te nemen naar de slaapkamer. Ook de onrust in de nacht was de laatste tijd toegenomen, iets wat ook bij het beeld past van een hond met dementie. Nu slaapt ze ‘s nachts bij mij en krijgt ze een rustgevend tabletje wat ik via de dierenarts heb gekregen. Het alleen zijn kan Kyra dus waarschijnlijk niet meer leren. Ik neem haar vaak mee, vrienden en kennissen hebben hier geen problemen mee. Kyra kan ook redelijk goed in de auto alleen zijn. Als het echt niet anders kan, dan blijft Kyra alleen thuis. Dit is nooit langer dan twee uur. Ze krijgt dan een rustgevend tabletje en dan gaat het gelukkig redelijk goed. Er was een goed contact tussen Marieke en mijn dierenarts tijdens het overleg over medicatie. We hebben keuzes moeten maken, in het belang van Kyra. Medicatie is niet goed voor haar lever, maar medicatie zorgt er wel voor dat haar leven op dit moment fijn is. Ik heb ook tips van Marieke gekregen hoe ik Kyra zoveel mogelijk (geestelijk) fit kan houden. De zoekspelletjes met de brokjes vindt Kyra erg leuk. Al met al ben ik blij met de tips die ik van je heb gekregen en dat ze werken. Ik wens je heel veel succes met al het goede werk dat je doet voor dieren en hun baasjes.

Zeer professionele en vriendelijke begeleiding

Henk heeft ons goed geholpen met het probleemgedrag bij onze hond. Het plusconsult is zeker de moeite waard omdat je in de tweede sessie met hem gaat oefenen wat je in de eerste besproken hebt. Het is ook fijn om leesmateriaal te krijgen specifiek voor de problemen waar je mee gekomen bent. Zeer professioneel!

Onzindelijke kat

Onze kat Diva plaste regelmatig buiten de bak zonder duidelijke reden. We hadden een aantal plasjes ingeleverd bij de dierenarts ook daar bleek niets bijzonders aan de hand te zijn. De dierenarts verwees mij door naar Tinley om eens nader uit te zoeken wat er aan de hand zou kunnen zijn. Laat ik eerlijk zijn: daar had ik mijn bedenkingen bij want het leek mij wat zweverig. Toch besloot ik om een consult af te nemen. Een aantal keren per week urine opruimen was namelijk ondoenlijk. Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van mijn beslissing om toch een consult af te nemen voor Diva. Het probleem is namelijk volledig opgelost. Met een paar tips mbt inrichting van de ruimte, plaats en grootte van de kattenbak, soort korrel, en plaatsing van voer en water was het probleem direct opgelost. Heel fijn dat het plasprobleem nu opgelost is en we weer kunnen genieten van onze kat!

Angst voor de dierenarts

Kaya is onze lieve aanhankelijke Rottweiler van 1 jaar oud, maar was bang geworden voor medische handelingen nadat zij een ernstige oogontsteking heeft gehad. Ze wilde niet dat de dierenarts aan haar oog kwam en uiteindelijk probeerde ze zelfs te happen. Na deze gebeurtenis was het ook niet meer mogelijk het oog thuis te zalven. Kaya vertoonde grote angst, wilde zichzelf losrukken en deed ontsnappingspogingen. We zijn hier enorm van geschrokken, zeker omdat Kaya normaal gesproken een hele lieve zachtaardige hond is. We hebben vervolgens de hulp ingeroepen van Marieke van der Burgt. Marieke ging op een fijne manier om met Kaya en stelde een duidelijke diagnose, gaf ons inzicht in het gedrag van Kaya en haar emotionele toestand. We hebben in totaal 2 afspraken met Marieke gehad. Marieke heeft aan de hand van een duidelijk plan van aanpak snel kunnen bereiken dat Kaya zich weer laat onderzoeken bij de dierenarts. Wij hebben bewondering voor de wijze waarop zij dit zo snel heeft kunnen bewerkstelligen en zijn haar hiervoor erg dankbaar.

Review

We hadden een onhandelbare, onberekenbare, felle, a-sociale, lieve en aanhankelijke witte keeshond van 12 maanden, Youri. We hebben nu een handelbare, felle, lieve en aanhankelijke witte keeshond van 18 maanden. Daartussen ligt een half jaar van trainen, feed back en informatie krijgen over onze keeshond van Henk van Wijk. Wij bleken een hond te hebben met een heel hoog stressniveau. Door wat aanpassingen in onze omgang met Youri (o.a. absolute rust in huis en geen apporteerspelletjes meer) verbeterde er al heel veel in zijn gedrag. Henk heeft ons zoveel verteld over het gedrag van een hond en een keeshond in het bijzonder dat wij onze hond veel beter zijn gaan begrijpen en vervelende situaties nu makkelijker kunnen voorkomen. Wij waren 6 maanden geleden ten einde raad en op het punt om een ander huis voor hem te zoeken. Na de eindeloze, professionele en geduldige begeleiding van Henk zien wij gelukkig weer een toekomst samen met Youri. Waarvoor onze dank.

Review

Yuma

Yuma is een 2-jarige Laika(zie foto🐶). Opgegroeid in een heel sociaal nest en na 10 weken bij ons gekomen. Yuma is erg nieuwsgierig en eigenlijk nergens bang voor en altijd heel sociaal naar andere honden. De Laika heeft van naturen een kriulstaat en rechtopstaande oren, wat volgens de gedragsdeskundige van Tinley over komt als arrogantie. Dit resulteerde helaas dat Yuma in een korte periode tot 4x toe van achteren werd aangevallen door grote reuen. Na de 4e keer was Yuma er klaar mee en verandere hij van sociale hond, naar agressief richting stoere reuen. Dit resulteerde naar 2 schade gevallen. Loslopen behoorde jammer genoeg niet meer tot de mogelijkheden. Op advies van een collega, de hulp van een hondengedragsdeskundige van Tinley ingenomen. Met zijn (Henk) deskundigheid en kennis en met behulp van de clicker methode Yuma weer op de rails gekregen. We zijn nu zo’n 2 maanden bezig en maken nog steeds progressie. Erg blij met het advies en er van overtuigd, dat Yuma uiteindelijk weer zijn oude sociale zelf wordt. Geniet weer heerlijk van zijn loslopen, maar nu onder directe controle van zijn happy baasje.

Onrustige geadopteerde kitten uit Griekenland

Met mijn handen in het haar belde ik Diana op. Mijn kitten ( geadopteerd uit Griekenland ) vertoonde zoveel agressie en wantrouwen, dat ik niet meer wist wat ik er mee aan moest. Diana was ontzettend begripvol. Ik kon direct een afspraak maken. Het thuisbezoek heb ik als erg prettig ervaren. Diana legde haarfijn uit wat Liselotje ( poes ) bedoelde met haar lichaamstaal en hoe ik daar (beter) op kan reageren. Nadat het thuisbezoek had plaatsgevonden kreeg ik een uitgebreid advies toegestuurd. Met de tips en tricks die ik heb gekregen ervaart Liselotje minder stress, vertoont ze bijna geen agressie meer en is ze weer kalm en vrolijk. Zonder Diana waren Liselotje en ik niet waar we nu zijn. Ik kan Diana aan iedereen aanraden! Dankjewel Diana!

Sproeiende Rosa

Een paar maanden geleden kreeg onze poes Rosa een blaasontsteking. Ze sproeide het hele huis onder. Ze werd behandeld voor de blaasontsteking, maar ze bleef daarna in huis sproeien. Na een tijdje de situatie aangekeken te hebben, toch maar een kattengedragstherapeut ingeschakeld. We kwamen terecht bij Yvon. Rosa was niet gestrest of ongelukkig, maar gewoon niet meer tevreden met de bak. Een simpele aanpassing heeft wonderen verricht. Rosa heeft al 2 maanden niet gesproeid. Rosa kreeg in augustus een oorontsteking en door het geven van medicatie was zij zwaar getraumatiseerd. Ze at niet meer, rende keihard voor ons weg en kroop steeds verder in haar schulp. Met behulp van de dierenarts at ze gelukkig weer, maar verder was ze extreem bang en gestrest. We waren bang dat ze door deze ervaring weer ging sproeien en haar angst niet kon overwinnen, dus we hebben Yvon ook voor deze kwestie advies gevraagd. Het heeft weken geduurd om haar vertrouwen weer terug te winnen. Met geduld, aandacht, liefde en vooral veel lekkernijen is het gelukt om nu echt rust in huis te hebben. Rosa is weer als vanouds. Bedankt Yvon voor de goede zorgen en adviezen.

Herintroductie katten

Igor en Pjotr zijn twee broer van 11 jaar. Nadat Igor geopereerd was en met een kap op thuis kwam herkende zijn broer hem niet meer en was bang van hem. Grommen, blazen. Igor snapte er niets van. Later op de dag viel Igor Pjotr aan. Gillen, krijsen en de haren vlogen in het rond. Ze beide gescheiden, geprobeerd ze weer te herenigen wat niet goed lukte. Toen via Tinley bij Corine terecht gekomen. Ze kwam heel snel de boys observeren en heeft tips gegeven hoe ze weer met hele kleine stapjes te herenigen. Zou een lang proces worden. Wekelijks hadden we telefonisch contact en had ik binnen een paar minuten een e-mail met de samenvatting van ons gesprek en de nodige tips om verder te gaan. Indien nodig mocht ik ook tussendoor bellen. Na drie maanden gaat het weer goed met ze. Was echt bang geweest dat een van de twee herplaatst zou moeten worden. Wie doe je weg! Want zo voelt dat! Hoop nog jaren van ze samen te genieten. Corine, bedankt voor alles, ook namens Igor en Pjotr.

Plassende kater

Ik ben echt onder de indruk. Mijn (gecastreerde!) kater plaste al bijna een jaar in huis, op verschillende plekken. Verder vertoonde hij geen enkel teken van stress enz., alles leek verder met hem in orde. Ook geen blaasproblemen. Er kwam wel af en toe een gans aan het raam, waar hij bang voor was (ik woon in een woonboot). Ik dacht dat dat misschien het probleem was. Uiteindelijk heb ik een afspraak met een therapeut van Tinley Gedragstherapie gemaakt. Zij beaamde mijn gevoel dat mijn kat rustig gedrag vertoonde en dus dat de situatie enigszins afwijkend was. Maar ze sloot uit dat het plassen met die gans te maken had. Aanvankelijk stond ik daar enigszins sceptisch tegenover, want het was mij overduidelijk dat mijn kat echt bang was voor dat beest. Wel heeft ze duidelijke uitleg gegeven van wat volgens haar het probleem was. Dat strookte niet helemaal met wat ik zelf meende te hebben waargenomen, maar ik besloot haar adviezen trouw op te volgen. Ik had tenslotte niets te verliezen. Uiteindelijk had ze helemaal gelijk, want het probleem was binnen een maand voor 100% opgelost. Een grote verrassing voor mij dus, en ook een grote opluchting. Het is duidelijk dat deze gedragstherapie heel degelijk is en op de wetenschap is gebaseerd. Niks zweverigs. Zeer aanbevolen.

Met dank aan Henk

Onze bijzondere hond, als pup in de vuilnisbak in Spanje gevonden, is best heel lief. Met bezoek was het echter een drama. Henk heeft ons goede uitleg gegeven waar dit gedrag vandaan kwam en voor stond. En hij heeft goede tips gegeven over hoe verder. Oefening baart kunst. Hond blij en bezoek blij.

Help with chronically stressed dog (belgian Mailnois)

Henk has worked wonders with my chronically stressed dog. Ziggy got so stressed when new people (or even people he knew) came to the house, I stopped having visitors. He also was also often very anxious around me and my house-mate, and would chew and suck the rugs. Henk has fixed this behaviour, so we can now have visitors and were able to buy new rugs! In addition Henk has given many tips on how to deal with outside stressors, and advised us on trying some different calming medications. Additionally Henk has helped advise on diet. Henk impressed me from the beginning in understanding Ziggy and that due to his severe anxiety, certain methods of approaching him just do not work. That is the opposite to some previous trainers I have tried who have wanted me to ''be more dominant, be the leader, correct him'' etc. Henk knows dogs and I would definitely turn to him again in the future if I need more advice. Thank you Henk!

Herintroductie katten

Na de aankoop van een kitten om bij mijn huidige kat te plaatsen, ging het helemaal mis. Mijn oudere knuffelkat veranderde in een monster, ze viel de kitten aan en begon zelfs mensen aan te vallen. Daarna heb ik ze in aparte kamers gezet en naar een oplossing gezocht, toen kwam ik uit bij Tinley en uiteindelijk bij Corine Vos, een gedragstherapeut voor o.a katten. Ze kon gelukkig zeer snel langskomen aan huis om te kijken wat er aan de hand was. Ik dacht dat mijn kat agressief was, maar ze bleek gewoon heel erg bang te zijn! Nadat er een plan van aanpak was gemaakt kreeg ik nog uitleg over stresssignalen en tips over hoe ik kon trainen. Ook moest er het een en ander verbouwd worden in huis. Vervolgens ging ik zelf aan de slag met trainen en had wekelijks contact met de gedragstherapeut over de stand van zaken. Helaas moest ik voor mijn kat hele kleine stappen maken en duurde het uiteindelijk erg lang, maar de aanhouder wint! Ik kreeg erg goede ondersteuning en fijne tips waardoor het toch goed gekomen is. Ik kan Corine Vos niet genoeg bedanken voor alle hulp die ik gehad heb! Zelfs nadat de periode van begeleiding voorbij was, mocht ik nog contact met haar opnemen om vragen te stellen totdat de katten bij elkaar konden. Ontzettend fijn en goed geholpen!

Voor Henk van Wijk van Diana en Beau

Ik ben ontzettend dankbaar dat Henk op onze pad is terecht gekomen. Zelf heb ik een vorm van autisme, Asperger en heb ik een Zwitsere Witte Herder Beau. Een Zwitserse Witte Herder is een gevoelige hond en angstig in zijn puppy en pubertijd, Henk coacht ons zo dat ik samen met Beau relaxed op pad kan gaan en een prima relaxte maatje in huis is. Henk is altijd via Whatsapp te bereiken in gevallen van nood, wat super werkt. Thanks HenkGroetjes van Dianaen Beau

Vuurwerkangst aanpakken

Vanwege de vuurwerkangst van onze golden retriever kwam Joke bij ons thuis voor advies. Ook vroegen we haar mee te denken over de juiste aanpak om met onze beetje onzekere hond te reizen met een camper. Op beide problemen hebben we op een vriendelijke en rustige manier feed-back en tips gekregen. Voor de angst voor vuurwerk en harde knallen een overzichtelijk plan van aanpak. Het reizen met de camper is alvast goed gelukt. Voor de vuurwerkangst zal langere training nodig zijn. De handvatten van Joke geven ons als baas vertrouwen en dat is ook al helpend.

Pixie is gestresst, of toch niet?

Al enkele jaren heeft een van onze 4 katten, Pixie, last van blaasontstekingen en blaasgruis. Zielig uiteraard voor hem, maar na van alles geprobeerd te hebben, waren/zijn wij inmiddels ten einde raad. De dierenarts kwam (goedbedoeld) met het advies om een herplaatsing van Pixie te overwegen. Dat kunnen we niet over ons hart verkrijgen. De motivatie van de dierenarts is dat Pixie last heeft van stress en het vermoedelijk niet fijn vind om in een zogeheten "meerkatshuishouden" te leven. Naar ons idee had Pixie geen last van stress en kan hij het goed of zelfs zeer goed met de andere drie katten vinden, maar de mening van een expert was hierin gewenst. Via de dierenarts werden we doorverwezen naar Tinley en is afgelopen vrijdag, 18 mei, gedragstherapeute Mona de Keizer bij ons langsgeweest. Van te voren hebben we een hoop vragenlijsten ingevuld en het gedrag van onze katten nog beter geobserveerd. Vrijdag was het dan eindelijk zo ver. Mijn partner en ik waren beiden behoorlijk gespannen, want je krijgt natuurlijk ook te horen dat er dingen beter danwel anders kunnen, terwijl we het altijd met de beste bedoelingen op onze eigen manier hebben gedaan. Mona heeft uiteindelijk bijna 2,5 uur middenin onze woonkamer gezeten en de katten geobserveerd. Al na enkele minuten kregen we het goede nieuws, dat Pixie zoiezo niet chronisch gestresst is en dat zijn blaasproblemen kennelijk een andere oorzaak hebben. We kregen veel tips en uitleg over het gedrag van de katten. We vonden het een hele waardevolle avond en zijn die avond nog met alle tips aan de slag gegaan. Nieuwe, veel grotere, kattenbakken, ander grind, andere manier van schoonmaken van de bakken, meer spelen met de katten en noem het allemaal maar op. Ik kan op dit moment nog niet zeggen of deze veranderingen de blaasproblemen van Pixie structureel hebben aangepakt, maar we hebben er wel weer alle vertrouwen in en zijn al geholpen met het feit dat we weten dat hij niet gestresst is en dat we naar andere oorzaken moeten kijken.

Igor de rotweiler

Wij hebben een rotweiler mannetje van nu 5 jaar vorig jaar kwam in contact met joke van Tinley die kwam bij ons thuis voor het probleem met andere honden en onze rotweiler ij deed altijd heel lelijk dacht ik dan,maar na veel geduld van Joke en een hoop trainen heb ik een andere hond gekregen en Igor een andere baas Igor speelt nu vrolijk met andere honden en zijn bal ik kan het iedereen aanraden. Joke toppie en nogmaals bedankt voor het aandragen van alle opties kus van Igor

Boef is geslaagd!

Ik wilde je vertellen dat Boef geslaagd is voor de cursus jonge honden ABC. Nu op naar de volgende cursus. Na de castratie gaat het steeds beter en hebben er nu een wereldhondje aan. Joke jij ook nog heel erg bedankt voor alle steun en luisterend oor. groetjes Carlo en José

Blaffende honden bijten niet (maar...)

Onze Heidewachtel reu Thommie is 2 jaar oud. Al meer dan een jaar blaft en gromt hij vaak en veel naar alles wat in zijn ogen afwijkt van het normale. De buurman die in zijn auto stapt, mensen die iets te luidruchtig voorbij komen, een hond die hij niet (her)kent, soms vertoont hij dit gedrag zelfs richting ons. Gevolg hiervan is dat de frustratie bij ons flink is toegenomen. We houden van onze hond, maar het voortdurende geblaf werkt je in toenemende mate op je zenuwen. Los daarvan willen we ook niet dat anderen overlast ervaren van onze hond. We kamperen graag en ook daar kan dit gedrag van Thommie erg storend zijn voor de omgeving en voor ons. Natuurlijk hadden we al van alles geprobeerd, al dan niet naar aanleiding van adviezen, maar niets leek te helpen. Krachtig optreden was in onze ogen niet de voor de hand liggende oplossing, omdat we het gedrag van Thommie als onzeker zouden typeren. Op enig moment waren we de wanhoop nabij waarbij we ons emotioneel hebben afgevraagd of wij wel de goede bazen zijn voor onze hond. De dierenarts verwees ons naar Tinley en zo kwamen we in contact met Peter Martens. Na een uitgebreide anamnese middels het invullen van formulieren en het verzenden van een aantal video’s ging hij met ons in gesprek. Tijdens dat gesprek bleek dat de wijze waarop wij op Thommie hebben gereageerd, met grote waarschijnlijkheid zijn gedrag heeft versterkt. Dat was nieuw voor ons, maar door de goede argumentatie achteraf gezien ook wel weer logisch. Peter heeft ons verschillende strategieën voorgesteld waaronder het werken met trainingsdiscs. Zowel Thommie als wij hebben kennis gemaakt met dit hulpmiddel, waarbij er een gedegen instructie is gegeven over hoe te handelen bij ongewenst blafgedrag. Deze informatie kregen we na het consult ook toegestuurd. Na anderhalf uur hebben we afscheid genomen van Peter met de afspraak om na een week telefonisch de voortgang te bespreken en zijn we aan de slag gegaan. Het resultaat mag je gerust verbluffend noemen. Het simpele gegeven dat je weet wat je moet doen op het moment dat de hond blaft, maakt een wereld van verschil. De machteloosheid is weg. Bovendien reageert Thommie er positief op, zonder dat wij boos hoeven te worden en kunnen wij zijn goede gedrag belonen. De methode is zeer hond vriendelijk en dat is voor ons erg belangrijk. Het spreekt na bovenstaande voor zich dat wij bijzonder tevreden zijn over de geleverde dienst. Peter heeft een positieve bijdrage geleverd aan de sfeer bij ons en daar zijn we hem dankbaar voor.

Overenthousiast hondje en de kitten

Ons boomertje Milou was zo enthousiast naar onze nieuwe kitten, dat we haar drie weken in huis aan de lijn moesten houden. Dag en nacht moesten we erbij blijven. Anders stortte ze zich op Thomasje.Toen toch maar gebeld met Marieke. "Wat moeten we doen"? We werden er horendol van. We moesten zelfs thuis werken, want we konden ze niet alleen laten. Milou bedoelde het niet kwaad, maar liet de kitten geen moment met rust gepaard met geblaf en gepiep. Marieke had allerlei tips en die werkten vrij snel. En kijk nu: ze drinken samen uit een bakje, ze poetsen elkaars snoetje en kruipen tegen elkaar aan op bed. BEDANKT MARIEKE!

Mijn paard kan niet alleen zijn

Omdat het stal- en weidevriendje van mijn Arabier was overleden heb ik in november vorig jaar een jonge 3,5 jarige Arabier gekocht: Nijinsky. De 2 gaan goed samen echter ontstond het probleem dat Nijinsky niet alleen kan zijn. Inmiddels is het 4 weken geleden dat gedragstherapeut Lynn Roeten bij mij op locatie is geweest voor een consult. Mede dankzij de nuttige praktische adviezen en nazorg heb ik de juiste handvatten en tips gekregen die ik nodig had.

Rust en plezier met mijn paard

Mijn paard had angst en spanning bij het opzadelen, ging regelmatig hangen of liet zich achterovervallen. Direct na het consult aan de slag gedaan met het advies van Arlène Jansen. Na enkele dagen totaal ander paard. Voor het eerst sinds tijden (jaren!) kon kon ik hem rustig zadel en poetsen. Ik heb er eindelijk weer vertrouwen in dat het goed komt!

Hulp voor onze hond

We zijn blij met de hulp die we gekregen hebben voor Rico, onze adoptiehond uit Spanje. We zijn er nog niet, zijn angst is groot. Maar de angst is al enorm verminderd en we hebben weer vertrouwen in de toekomst. Onze hond was zo bang, we hadden al verschillende deskundigen geraadpleegd.

Testimonial #26

Semmie mijn kat gedroeg zich schuw, en meed contact met mensen. Daarnaast plaste hij regelmatig naast de bak. Van Corine van Tinley heb ik verschillende tips gekregen hoe dit te verbeteren. Semmie heeft sindsdien niet meer naast de bak geplast en zijn gedrag is behoorlijk sociaal geworden. Ik vind hem echt een leuk en gezellig katje geworden die regelmatig direct contact met me zoek. De verandering is eigenlijk enorm.

Testimonial #25

Kleine aanpassing lost groot probleem op

Onze kat platste sinds kort op een nieuw vloerkleed in de woonkamer. Yvon hoorde ons verhaal aan en heeft een oplossing voorgesteld die voor ons en de kat een uitkomst is. Sindsdien zijn we verlost van de nare geuren in de woonkamer.

poes Saartje opeens onzindelijk

Nadat onze lieve Saartje opeens onzindelijk werd na 10 jaar geen problemen hebben wij Yvon ingeschakeld. Al snel tijdens de sessie had Yvon een oplossing voor dit grote probleem met zeer logische uitleg. Ons probleem is volledig opgelost. Superblij!

Chihuahua Tygo

Onze chihuahua Tygo (reu, 2 jaar oud) was erg angstig. Hij uitte zich door veelvuldig te blaffen naar passanten en visite. Hij hield pas op als mensen weer naar huis gingen. Ik had al zo vaak op internet gezocht naar tips en vanalles geprobeerd, maar niets hielp. Met onze andere hond heb ik een puppycursus gevolgd bij Marieke vd Burght. Ik wist dat zij ook gedragstherapeute voor honden is, dus besloot contact te zoeken met haar. Vorige week dinsdag een consult gehad, waarbij me heel veel duidelijk is geworden. Als ik alles hier typ wordt de recensie veel te lang, dus ik hou het kort. We zijn nu 6 dagen verder en ik heb een heel ander hondje! Tygo blaft nog nauwelijks. Als hij wil blaffen kijkt hij me al aan, wetende dat dat niet de bedoeling is. Een enkele keer blaft hij toch, maar hij is dan heel goed te corrigeren. Visite vraagt zich af wat er met Tygo gebeurt is, omdat hij gewoon stil en kwispelend naast mij gaat staan als zij binnen zijn :-). Ik wist dat Marieke goed was in haar vak, maar dat we dit konden bereiken in slechts 6 dagen had ik nooit verwacht! We hebben nog wel een probleempje met de zindelijkheid, maar ik verwacht dat dit ook goed gaat komen met alle tips die ik gehad heb. We pakken het stap voor stap aan. Ik zou alle mensen die “probleemgedrag” bij hun hond zien willen aanraden om contact op te nemen met een gedragstherapeut, het is echt de moeite waard!

Wonderen verricht

Ons katje Pippa kwam vanaf de straat samen met haar zusje Gigi bij ons in huis. Gigi is altijd erg brutaal geweest, maar Pippa erg bang en afwachtend. Pippa vertrouwde alleen mij, en zelfs voor mijn vriend die ook hier woont, was zij erg bang en rende ze voor hem weg. Via de dierenarts kwamen wij bij Kirsten terecht. Ons doel was om Pippa wat meer zelfvertrouwen te geven en niet zozeer dat ze nooit meer bang is of nooit meer wegrent/verstopt. Echter heeft Kirsten wonderen verricht, en zocht Pippa steeds vaker toenadering. Inmiddels komt ze naar mijn vriend toe om even te knuffelen, likt zijn hand, en sindskort komt ze zelfs bij hem slapen! Nog steeds gaat het elke dag gaat het wat beter. Vorige week waren wij super gelukkig om te zien dat Pippa kopjes gaf aan mijn vriend terwijl hij haar eten gaf, niet wetende dat ze een paar dagen later tussen zijn benen zou liggen slapen en zelfs zonder eten te geven geaaid kon worden. Kirsten zelf is heel erg fijn in de omgang, luistert goed naar zowel mens als dier, en is erg goed bereikbaar in de periode na het consult. Wij zeggen nog dagelijks dat we zo blij zijn deze stap genomen te hebben, en zouden het zonder twijfel weer doen én aanraden. Zelfs als je denkt dat het voor jouw kat niet kan helpen, zou ik dit toch proberen. Wij dachten eerst ook dat dit simpelweg was hoe Pippa was, maar zagen geen andere mogelijkheden meer om haar te helpen dan de therapie, en zie hoe zij nu is! Kirsten, nogmaals onwijs bedankt!!

super blij met Marieke v.d Burgt

Onze poes Lady had blaassteentjes met als gevolg dat ze (ook al waren de steentjes verwijderd en was ze zuiver) buiten de bak maar op plaatsen haar urine en ontlasting liet gaan. Dit was een gewoonte geworden. We hebben daarom Marieke laten langskomen en met haar hulp en haar hele fijne adviezen is het probleem opgelost! Het is nu een maand geleden en Lady heeft netjes al die tijd alleen de bak gebruikt en nergens anders geplast of gepoept. Helemaal top!

Eindelijk geen plas meer naast de bak!!

Er werd hier al langere tijd naast de bak geplast. Altijd dezelfde tijd en plek. Zelf vanalles geprobeerd om het op te lossen maar helaas geen resultaat. Toen contact gezocht met Corine. Die heeft de hele situatie rondom de katten en de bak in huis bekeken. Samen hebben we een plan gemaakt om de nodige veranderingen door te voeren. Andere bakken, ander grit etc etc. En gelukkig werkte het meteen, geen plas meer gezien naast de bak!!! Achteraf gezien had ik veel eerder hulp in moeten schakelen. Zelf had ik dit niet op kunnen lossen. Een gedragsprobleem vraagt toch echt wel om de nodige kennis. Dus ik ben erg tevreden met de adviezen van Corine. Super

Blij dat ik niet naar de dierenarts geluisterd heb!

Dribbel en Messi zijn 2 broertjes van 8 jaar. Ik heb ze uit het asiel gehaald toen ze 3 jaar waren en zijn inmiddels al 5 jaar dikke vriendjes totdat Dribbel geopereerd werd aan blaasstenen. Messi moest ook mee naar de dierenarts en bij thuiskomst wilde Messi niks meer van Dribbel weten. Het resulteerde in blazen en agressie naar Dribbel. De dierenarts gaf aan gedragstherapie te proberen of er misschien voor te kiezen 1 te herplaatsen. Het herplaatsen kon ik niet over mijn hart verkrijgen! Via Tinley ben ik in contact gekomen met Corine. Zij kwam thuis observeren. Ze is heel rustig en ze was zelfs al vriendjes met Messi die normaal niet zo snel naar een vreemde toe komt. Dribbel bleef veilig in zijn hoekje onder de trouwjurk zitten. Corine legde duidelijk uit dat het een langzaam process is en dat ik zelf het meeste werk moest doen. Ze gaf duidelijke tips van hoe ik de opdrachten moest uitvoeren. Zelfs toen ik het even niet meer zag zitten gaf ze deskundige advies om me weer in de positieve instelling te komen. Iedere dag ben ik met de katten bezig geweest. Wekelijks heb ik contact gehad met Corine over de vooruitgang en ook voor mezelf als bevestiging dat ik het goed deed. En na 3 maanden hard werken kan ik met oprecht zeggen dat de gedragstherapie geslaagd is! Mijn vriendjes zijn weer vriendjes en wassen elkaar en spelen weer volop met elkaar! Als je echt van je dieren houdt dan heb je er alles voor over en na hard werken komt het weer goed. Ik ben zo blij dat ik niet naar de dierenarts geluisterd heb!

Gelukkig weer vrienden

Ik heb 4 honden. Maar dit gaat over Beau, amstaff x mastiff x american bull, en duke, pitt bull x american stafford. Vanaf het begin 4 poten op 1 buik. Tot augustus 2017. Zonder enige aanleiding vliegen ze elkaar aan. Gevolg: mijn vriend met een kapotte duim naar het ziekenhuis. En 2 gehavende honden. Vooral duke. Ik helemaal in paniek. Dus heb Ik, op aanraden van, contact opgenomen met tinley Eline werd mijn adviseur. Ze heeft mijn honden geobserveerd. En haar advies uitgebracht. Ze was heel eerlijk. Gezien het soort honden kon dit wel eens een probleem worden. Ik heb haar advies ten harte genomen. En 10 weken later... speelde ze weer samen. Alsof er niets gebeurd was. Natuurlijk moet ik op blijven letten. Maar dit geldt voor alle hondeneigenaren. Ik ben super blij met de hulp van tinley en Eline. Zonder hen had ik 1 van mijn honden af moeten geven. Nu zijn ze weer vrienden. Ik zal tinley en Eline dan ook aanbevelen!!! Dank jullie wel!!!!

Goede, deskundige en fijne hulp van Marieke

Met onze nieuwe hond van vijf jaar oud en onbekend verleden hebben we enkele problemen waar we niet uitkomen. Alhoewel ik zelf het diploma voor hondengedragstherapeut heb behaald, mis ik ondertussen wel 7 jr. ervaring. Marieke van der Burgt heeft niet alleen een aantal diploma’s, maar ook jarenlange ervaring, en ook met asielhonden. Ik had niemand anders willen hebben. Haar bezoek zorgde voor meer begrip en in het beter lezen van onze hond - en we vinden hem nu nóg liever :-) We zijn er nog niet voor één probleem, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dat ook in goede banen wordt geleid.

Pallino's Family

Yvon was fantastic in giving us the best tips to find a solution to our problem! She gave us practical information and also psychological tips on how to approach our pet ! so we were very happy, problem looks (nearly) solved completely. Finger crossed it stays like this, and yes Yvon was a great support and help. Thank you! from Pallino's Family

Testimonial #13

Onze hond Tayka van 5 jaar, met artrose, is erg bang van vuurwerk, daarvoor hebben we de hulp in geschakeld van gedragstherapeute Marieke van der Burgt, Gaandeweg kwamen er meer gedragsproblemen aan de orde, o.a. dat Tayka tegen mensen op springt en veelvuldig hard blaft. De angst voor vuurwerk is verminderd maar verdiend nog de nodige continue aandacht, Marieke heeft mij een commando aangeleerd voor Tayka als ze springt en blaft, en dat werkt zo goed, ze springt en blaft al bijna niet meer, ik vind het zo bijzonder en ben zo blij dat Marieke ons daar zo goed mee geholpen heeft. Ook het contact was erg gemoedelijk t.o.v. ons maar ook t.o.v. Tayka Tayka mag gewoon zijn wie ze is en moet niks, ze word als het ware in haar waarde gelaten, ze is hond, en hoeft niet perfekt te zijn De gedragsproblemen leert Marieke op een leerzame doch fijne manier tussen Tayka en mij af, mijn band met Tayka is daar beter van geworden.

Extreem veel blaffen

Onze hond, Koda, blaft al jaren onophoudelijk. We namen hem nergens mee naar toe. Bij visite sloten we hem op. Het leek wel steeds erger te worden. Tot Marieke kwam. Er ging een wereld voor ons open. Met een simpel trucje hebben we het blaffen aangepakt. En was het blaffen na 1 consult al met zeker 95% teruggedrongen.

Hulp Bij Kat

Omdat onze kat nogal eens wil uithalen, hebben we de hulp ingeroepen van Yvon. Al heel snel wist zij de prognose te stellen dat onze kat spelagressie heeft en kon ons erg duidelijke en behulpzame tips geven. Sindsdien heeft onze kat niet meer uitgehaald en is ze een veel blijer dier geworden! Zeker aan te raden! Het is gelijk gedragstherapie voor jezelf :)

Voorlichting en advies bij oppasgezin hond

Voor onze kleine hond die 2 dagen en een nacht per week en tijdens de vakanties bij ons oppasgezin verblijft waren problemen opgetreden met het gedrag van ons hondje in relatie tot de 3 jarige kleuter en haar speelkameraadjes. We bezochten hondentherapeut Ronald van Kampen, die met ons in het oppasgezin een consult afsprak en daar ter plekke onderzoek deed en duidelijk advies gaf, waarmee het oppasgezin en wij heel goed verder konden. Ook op schrift gaf hij duidelijke informatie over wat normaal gedrag is van een hond en hoe er mee geknuffeld en gespeeld kan worden. Top!

Prima

Onze Bas kan weer lekker buiten wandelen zonder andere honden lastig te vallen. Wij zijn er blij mee!

kattengedragstherapeute

mijn kat heeft een trauma opgelopen wegens bezoek aan de dierenarts. Yvonne kwam bij ons, alleen jammer was dat onze kat steeds onder het bed lag, zodat ze haar niet kon observeren. Door middel van vragen stellen kreeg ze wel een bepaalde indruk. De rest is afwachten.

Kattengedragsdeskundige

Hele fijne begeleiding. Werd goed de tijd voor ons genomen. Fijn luisterd oor en hebben haalbare tips meegekregen.

Onzindelijkheid Opgelost

We hadden de hoop al bijna opgegeven maar door de hulp van Yvon Sweere plast onze kat na 10 jaar eindelijk niet meer op de bank. We kunnen een gedragsconsult zeker aanraden, een kleine investering die een hoop scheelt aan schoonmaakmiddelen, irritatie en frustratie.

Wat ben ik blij met kattencoach Kirsten Meijer

Heb je problemen met je kat of katten? Mail Kirsten Meijer, ze heeft ons zo goed geholpen.

ervaring uitvallende hond

Uitvallen hond naar kat

We hebben contact opgenomen met Marieke van der Burgt, omdat onze hond in specifieke situaties uitviel naar onze katten. We hebben goede uitleg gehad over de totstandkoming van het gedrag en wat we er aan kunnen doen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we het gedrag kunnen ombuigen.

kat plast in huis

Heel tevreden.

Advies waar je wat mee kunt en super nazorg

Ik heb met Yvon Sweere contact opgenomen, omdat mijn adoptiekat Emma zich agressief gedroeg richting bezoek. Na een uitgebreide anamnese en een bezoek van Yvon kwam zij met een gedetailleerde rapportage van haar bevindingen en praktische adviezen, waarmee ik wat kon. Ondanks een moeilijke diagnose (territoriale agressie) is de situatie enorm verbeterd. Yvon heeft ook naderhand nog regelmatig via de e-mail aanvullende adviezen gegeven en Emma heeft nu geleerd dat agressie niet nodig is, want ze heeft een veilig basisterritorium waar ze zich kan terugtrekken als er druk bezoek is.