Add new testimonial 

Praktijk Ivo van Groesen

Maasdijk 125
Breda Noord-Brabant , 4827 MA
Nederland
+31612275107
info@praktijkivovangroesen.nl
www.praktijkivovangroesen.nl

Review

Fijne jonge man. Heeft mijn zoon heel goed geholpen. Is open en toegankelijk. Luistert goed, heeft de kern snel door. Na de sessie ging mijn zoon fluitend naar huis. Dank Ivo

Review

Regressietherapie: Het was een ontzettend bijzondere ervaring. Ivo stelde me op mijn gemak en het voelde veilig. Ondanks dat ik niet veel duidelijke beelden zag, was het een intense sessie. Waarin het heel bijzonder is om te ervaren dat er zoveel gevoelens en gedachten naar boven kunnen komen. Het was mooi om mee te maken hoe sterk je intuïtie is. Ivo stelt je gerust, pakt het rustig aan en laat jou in control. Zeker een aanrader voor iedereen die zich verder wil verdiepen in zichzelf en belemmerende gevoelens/gedachten.

Review

Drie weken geleden heb ik bij Ivo een opstelling gedaan waarbij ik mooie inzichten heb opgedaan, we een aantal zaken die niet klopten hebben gereorganiseerd en waarbij ik een mooie stap heb gezet in het kiezen voor mezelf in plaats van in dienst staan van anderen. Ik merkte hier direct effect van in het kunnen aangeven van mijn grenzen en bij mezelf blijven. Ivo had al gezegd dat het op een bijzondere manier zou kunnen doorwerken en dat gebeurde een week later door een bericht van een 'spook' uit het verleden (13 jaar terug!) met precies de juiste inhoud. Ik weet door de opstelling ook waar ik nog werk te doen heb en dat wil ik samen met Ivo doen met regressietherapie. Ivo is professioneel, eerlijk, stelt je meteen op je gemak en het vertrouwen in hem gaat vanzelf. Hij helpt precies op de juiste momenten en geeft goede adviezen. Dit voelt echt als een cadeau aan mezelf, een betere investering in mezelf kon ik niet doen.

Review

Opstelling gedaan voor mijn angst om uit mijn lichaam te treden voor mijn operatie. De opstelling ging met zelfgeschreven kaarten die ongelooflijk veel inzicht hebben gegeven wat er aan eraan ten grondslag lag van mijn angst. Het fijne was dat ik de ochtend voor mijn operatie de kaarten nog heb neer gelegd om te voelen waar het precies om ging ,om niet uit lijf te treden. Erbij te vermelden dat Ivo je helder , liefdevol, vakkundig, nuchter en met soms een dosis humor op weg helpt. Heb me gezien en gesteund gevoeld. Voor de operatie moest ik door pech lang wachten in de voor wacht ruimte van de OK. Doordat ik dicht bij mijn gevoel was en dus niet uit mij lijf ben getreden, zag het verplegend personeel dat ik het spannend vond en hebben mij daardoor goed kunnen begeleiden. Kortom het was al met al een succes en een cadeau de opstelling!

Review

De regressietherapie sessie bij Ivo was mooi en intens. Ik voelde me meteen op mijn gemak in de fijne therapieruimte. Ivo is professioneel en straalt vertrouwen uit. Ik vind het bijzonder hoeveel er in één sessie naar boven kwam. Ik kijk terug op een hele fijne ervaring, dankjewel Ivo!

Review

Een hele fijne regressietherapie sessie gehad bij Ivo. Ik voelde mij al snel om mijn gemak en vertrouwd waardoor ik makkelijker tot de kern van veel problemen kon komen.
Wil jij jezelf meer verdiepen of ben je opzoek naar jezelf dan is Ivo een echte aanrader.

Heel erg bedankt Ivo

Review

Ik ben zelf therapeut. Vaak hoor ik van mijn eigen clienten terug dat ze zo nerveus zijn als ze bij mij komen en dat ik vast niet weet hoe dat voelt.

Nou ik kan je vertellen, vanmorgen dacht ik, ik ga een facebook live opnemen, dan zien jullie dan ik ook wel eens nerveus ben inclusief de rode vlekken in mijn nek en op mijn wangen. Daar kan geen foundation tegenaan. Maar aangezien rijden en filmen geen optie zijn heb ik het jullie bespaard. Maar geloof me, dat gevoel ken ik dus ook echt wel. Sterker nog, ik had al betaald voor ik een factuur had want ik dacht, dan heb ik tenminste een stok achter de deur om niet halverwege om te draaien. Ja geloof me, dat gevoel ken ik dus echt wel. Ik word ook niet meteen relax als ik buiten mijn comfort zone ga…..

Ik zat vanmorgen namelijk om 8.00 al in de auto om om 9.30 bij Ivo te zijn. Geen idee wat ik ervan moest verwachten maar na de dood van mijn client heb ik elke nacht dezelfde terugkerende nachtmerrie waardoor ik maximaal 4 tot 5 uur per nacht slaap. En ik kan je vertellen, dan ga je niet heel lang volhouden. Ik niet tenminste. Tijd voor actie dus vond ik.

Ja dat vond ik vorige week toen ik hem appte, vanmorgen in de auto dacht ik, ach, is het nou zo nodig, moet het echt? Leve de stress zeg maar.

Na 1,5 uur stressen in de auto (ik dacht dat we allemaal thuis moesten werken, dus waar komen die files dan vandaan?) kwam ik net op tijd aan.

Het was een praktijk aan huis en na 3 happen lucht dacht ik, laat ik dan toch maar aanbellen, anders staat het ook zo stom he, bij een wildvreemde voor de deur stil gaan staan ;-)

Een vriendelijke man deed de deur op en ik dacht meteen, oke, dit komt wel goed. Ik kwam in een super rustige ruimte die alles had wat mijn praktijk niet heeft, wierook, dromenvangers en edelstenen. Maar het paste daar.

Op zijn website had ik gelezen dat hij een relatie had met een man en ik weet van mezelf dat ik nogal eens vloek met “flikker op”…… Niks vanuit discriminatie, maar mijn woorden komen soms sneller dan mijn verstand zeg maar….. Dus in de auto dacht ik nog, Helma, je mag alles zeggen, maar dat niet.

Dat lukte….. de eerste 3 zinnen…..

En geloof me, het duurde nog zeker 10 minuten in het gesprek voor ik dat los kon laten en weer in het gesprek kon zijn. Ik weet ook dat ik me dat soort dingen niet voor moet nemen, want dan ben ik er zo op gefocust dat het meteen mis gaat en ik baal van mezelf. Maar ja, gewoontes he……

Maar goed, droom therapie!

Na een intake mocht ik op een grote stoel gaan zitten en mijn ogen sluiten en begeleiden hij mij verbaal naar die droom toe. Ja dacht ik nog van tevoren. Dat kan nooit! Nou geloof me, binnen no time had ik het gevoel dat ik totaal in de stoel zakte en in een soort “bijna slaap”standje terecht kwam. Je kent het wel, dat je bijna weg doemelt en schrikt als je dan ineens iets hoort. Onwijs snel zat ik dan ook vol in de nachtmerrie. Tranen over mijn wangen en doordat hij heel snel vragen stelde gaf ik steeds antwoord vanuit mijn gevoel, geen tijd om mijn verstand erbij te betrekken.

Doordat we zo diep op de droom in gingen kon ik veel beter overzien wat er gebeurde, snapte ik het veel beter en kreeg ik antwoorden. Ik wist wel dat die droom te maken had met een onterecht maar onwijs groot schuldgevoel. Verstandelijk weet ik dat het niet terecht is, maar gevoelsmatig denk ik soms dat we als therapeuten iedereen moeten kunnen redden. Gevoel en verstand. Door de droom zo intens opnieuw te beleven kon ik luisteren wat er gebeurde, horen, zien en voelen wat er precies gebeurde en besefte en voelde ik me ook, ik kon hier echt niets aan doen.

Het was ongelooflijk heftig en dit is ook het enige wat ik er inhoudelijk over wil zeggen omdat het heel erg privé voelt. Voor mij, maar ook uit groot respect en vriendschap naar mijn client.

Enigsinds verward en vol emotie stapte ik na bijna 2,5 uur de auto weer in.

Als je droomt sta je daar vaak niet eens bij stil, en ik vond het echt onwijs boeiend hoeveel je dromen je eigenlijk kunnen laten zien over jezelf. We stappen er zo vaak overheen. Ik had me toch een nare droom, en over tot de orde van de dag. Maar je dromen kunnen je zoveel richting geven, ze laten je verwerken, geven je informatie, spiegelen en laten je volledig bij je gevoel komen zonder dat je verstand er invloed op heeft.

Ondanks de tranen, alle emoties en de heftige confrontaties vond ik het een onwijs gave ervaring. En doordat deze therapeut zo rustig en vol vertrouwen was kon ik me er best makkelijk aan overgeven. Was het snel oke, en gaf hij me het gevoel, we gaan dit samen doen en ik laat je niet alleen. Zo waardevol en belangrijk om je echt te kunnen overgeven.

Toen ik er vanmorgen heen reed met de vlekken in mijn nek, dacht ik, dit doe ik 1x en nooit meer.

Over 2 weken heb ik een nieuwe afspraak!

Ivo het was intens, emotioneel en confronterend. Dank je wel voor je vertrouwen, aandacht en je "zijn".

Dank ????
Helma

Review

Ook ik heb het boek met veel interesse gelezen, het onderbewustzijn zo blijkt nu weer is de verborgen ijsberg onder water. Lees met een open mind en laat alles zonder oordeel op je inwerken. De droom is wat meer acceptabeler dan regressie/reïncarnatie waardoor het wat toegankelijker is voor de meesten. Er kan op ieders niveau worden gewerkt en ook lang geleden dromen kunnen moeiteloos naar boven worden gehaald. Bijzonder is dat deze vroegere dromen precies op dat moment bruikbaar zijn, wat lijkt alsof het onderbewustzijn weet wat je op dat moment nodig hebt en zo een weg baant naar de oppervlakte van je bewustzijn. Er valt zeker nog veel te ontdekken op dit gebied en ik ben ervan overtuigd dat er steeds meer gewerkt gaat worden met deze nieuwe vorm van therapie. Hierdoor kunnen steeds meer mensen geholpen worden en verlost van de bagage die ze ongemerkt een leven lang meetorsen. Het boek is een afstudeerproject waarin er onderzoek is gedaan, verklaringen worden gegeven met de uiteindelijke resultaten. Maar eigenlijk vind ik de verhalen van al die personen die aan het onderzoek hebben meegewerkt het meest bijzonder waardoor we als het ware hun reis hebben mogen meebeleven.
Ik denk dat droomtherapie een mooie aanvulling is op de vele verschillende therapievormen en dat een verrassend resultaat kan geven aan de mensen die op zoek zijn naar de onuitputtelijke bron van hun wezen.

Review

Het was ons een fijn genoegen je te hebben ontmoet voor je afstudeerjaar bij onze Belgische Academie Transpersoonlijke Regressie (ATRB) Ivo!
Wat me bij onze gesprekken vooral is bijgebleven is je out of the box denken. Je 'omdenken, voorbij vaste kaders.
Dat je hierbij dan nog een waardevol boek hebt neergezet over de synergie vanuit Droomtherapie en Regressie maakt je een pionier in de wereld van Dromen in combinatie met Regressie.
Jouw warm empathisch hart voor mensen, dat je op een deskundige wijze hierbij inzet blijft me evenzeer bij.
Getuige de hier vele positieve ervaringen.
We zijn trots op je Ivo!
Hartelijk,
Sonia Krahy
ATRB Boardmember/docent therapeutische processen en psychopathologie/ mentor/coach.


Review

Heel fijn die regressietherapie bij Ivo. Voelde me zeer op mijn gemak., kwam snel tot de kern van mijn pijnpunt!
Ik ben weer van mijzelf en lichaam gaan houden en durf gevoelens te erkennen !

Review

Ik heb een droomsessie bij Ivo ondergaan. Na een prettige telefonisch kennismaking en het invullen van het intake formulier heb ik een afspraak gemaakt. In de tussenliggende tijd, vooraf aan de droomsessie, merkte ik dat er al wat aan t “gebeuren” was. Ik wilde inzicht hebben in wat de symboliek achter mijn terugkerende droom betekende. Daarnaast wilde ik ontlading van het onprettige gevoel, dat ik steeds had wanneer ik wakker werd. Ik heb daadwerkelijk inzicht gekregen.
Door achter mijn diepste verlangen
(behoefte) te komen, kwam mijn lichaam tot rust, ontlading! Ivo heeft een fijne manier van begeleiden, hij stelde op een prettige manier vragen en heeft een open houding, die uitnodigt om hem alles te willen vertellen. Voelt vertrouwt.
Dank je wel Ivo????????

Review

Het boek droomtherapie, een zelfhelend avontuur, is boeiend geschreven en geeft een mooie kijk in de droomwereld en wat droomtherapie voor je kan betekenen. Ik heb zelf een droomtherapie sessie mogen ondergaan, en het heeft mij veel inzicht gegeven en vooruit geholpen! Het is laagdrempelig en Ivo weet goed aan te sluiten bij je, hij is zeer integer en uitnodigend. Ik vond het van te voren een beetje spannend, maar dat bleek nergens voor nodig. Voor mij was het een zeer prettige ervaring en het heeft me dichter bij mezelf gebracht, een gevoel van “thuiskomen”.

Review

Droomtherapie, een ZELF-helend avontuur
door Ivo van Groesen

Heel veel mensen hebben wel iets met dromen. Ikzelf heb jarenlang mijn dromen opgeschreven. Ik hechtte er veel waarde aan, ook al kon ik ze vaak niet echt duiden. Ik sloeg er wel droomwoordenboeken op na, maar ik kwam er al gauw achter dat ik daar niet zoveel aan had en dat ik veel meer moest varen op het gevoel wat een bepaalde droom me gaf. Jarenlang heb ik geen droom meer opgeschreven, maar na het lezen van het boek van Ivo van Groesen heb ik mijn droomnotitie schrift weer op mijn nachtkastje gelegd.

Onze dromen bevatten heel vaak vanuit het droombewustzijn naar boven gebrachte boodschappen over hoe het met ons gaat of hoe wij tegenover een bepaald aspect van ons zelf of van ons leven staan. Wie er oog voor heeft kan veel van zijn dromen leren.
Ook binnen de reïncarnatietherapie is het werken met dromen geen onbekend fenomeen. Een droom kan in bepaalde gevallen heel goed als ingang naar een vorig leven worden gebruikt en sommige therapeuten werken er graag mee.
Ivo van Groesen had het gevoel dat er nog veel meer uit een droom te halen viel. Als afronding van zijn masterjaar is hij na eerst uitgebreid theoretisch onderzoek te hebben gedaan, in de praktijk aan de slag gegaan met een door hem zelf ontwikkelde methode om dromen therapeutisch te onderzoeken. Dit praktijkonderzoek bleek zo effectief dat het er om vroeg om in een boek beschreven te worden. Hij gaat hierbij heel systematisch te werk.

Ivo wil graag onderzoeken wat er allemaal mogelijk is binnen een droomtherapeutische sessie, waarbij tijdens de sessie voornamelijk gewerkt wordt binnen het droombewustzijn van de cliënt. Maakt een cliënt dan bijvoorbeeld gemakkelijker en dieper contact met zijn onderbewuste als hij een eigen droom inbrengt, welke dromen lenen zich het beste voor een droomtherapeutische sessie, hebben de dromen altijd een duidelijk connectie met het waakbewustzijn van de cliënt in het huidige leven en wat is uiteindelijk de meerwaarde van zo’n sessie voor de cliënt?
Met deze vragen in zijn achterhoofd gaat Ivo aan het werk met 20 daartoe bereid gevonden cliënten om deze vragen beantwoord te krijgen.

De 20 sessies die in dit boek worden beschreven zijn vaak heel spannend en verrassend van uitkomst. Ik zie veel potentie in deze manier van werken, al zal het niet voor iedereen een weg zijn die men wil inslaan. Ik moet hierbij wel opmerken dat de proefpersonen wel al behoorlijk aan zichzelf gewerkt hebben en dus ervaren cliënten zijn. Er wordt op een hoog niveau energetisch gewerkt. Binnen de sessies worden verloren zielsdelen terug gehaald, contact gemaakt met pijnlijke ervaringen uit het huidige leven, maar ook uit vorige levens en heelt de cliënt op creatieve wijze dat wat hem of haar in het waakbewustzijn in de weg zit en dit allemaal binnen een droomtherapeutische sessie. Dit vraagt wel de nodige creativiteit, kennis en vaardigheden van de therapeut en een cliënt die al aan zichzelf gewerkt heeft.
Het boek is prettig geschreven en heeft in elk geval bij mij weer de belangstelling voor mijn dromen aangewakkerd. Wat ik ook leuk vind is dat Ivo een interessante literatuurlijst in zijn boek heeft opgenomen, voor wie meer wil weten over wat er allemaal geschreven is over dromen.

Review

Ik ervaar dat ik door het boek mijn dromen meer in sfeer beoordeel ipv gebeurtenis. Fijn om te lezen en leerzaam, nieuw voor mij dus...rustig aan.

Vrouw, 48 jaar

"Ivo hielp me mijn emoties te identificeren waarmee ik worstelde. Ik kan weer verder op mijn spirituele pad!" 

Vrouw, 42 jaar

"Ivo was rustig, begripvol en liefdevol. Hij is zelf heel helder voelend waardoor er ruimte was voor alles wat omhoog kwam."

Vrouw, 33 jaar

"Dankzij de sessie met Ivo kwam ik erachter dat ik mezelf aan het verliezen was. Ik voel me nu weer compleet!"

Vrouw, 27 jaar

"Ivo bleef rustig tijdens de sessie en gaf me een veilig gevoel. Mijn relatie met mijn broer is nu gelijkwaardiger!" 

Jongen, 16 jaar

"Ik hoef niet meer bang te zijn voor mijn eigen onzekerheden. Het gevolg is dat ik geen nachtmerries meer heb." 

Vrouw, 40 jaar

"Ik ben oude pijnen onder ogen gaan zien. Daarmee is mijn onrust die ik voelde verdwenen! 

Vrouw, 49 jaar

"Ik vond een droomtherapiesessie makkelijker dan reguliere regressie. Een droom voelt al dichtbij namelijk." Vrouw 49 jaar

Man, 41 jaar

"Ivo heeft alles uit de kast getrokken om me te helpen. Ik voel nu dat mooi ben zoals ik ben." 

Vrouw, 32 jaar

"Met hulp van Ivo kwam ik snel in trance. Wat volgde was een intense, emotionele maar mooie ervaring." 

Vrouw, 55 jaar

"Door enkele regressietherapiesessies bij Ivo ben ik beter afgestemd op mijn eigen lichaam en voel ik me lichter en opgeruimder." - Vrouw 55 jaar